שאלת/סקר גרפס

hagitag

New member
שאלת/סקר גרפס

גאיה כידוע בת 9 חודשים, כבר לא יונקת, ולאחרונה חל שינוי תדמיתי וקולי בגרפסים שלה אחרי ארוחת התמ"ל. אני נתקעת איתה לפני השינה עם גרפס שלא יוצא עד 10 דקות.. ואם אני מתייאשת ושמה אותה בכל זאת במיטה, היא מתעוררת אחרי זמן לא רב בבכי היסטרי וכשאני מרימה אותה היא מחזירה לי בגרפס לחודש! ולשאלת הסקר: עד איזה גיל הקפדתם על גרפס? האם אתם מוותרים על הגרפס המסרב לצאת או מתעקשים עד צאתו? עצות?

carmits

New member
גם אותי מעניינת התשובה

אז אני מק
עד איזה גיל עושים גרפס?

אפרת12

New member
אני מעולם לא הקפדתי על גרפס

אבל זה כי סיון יונק. אני מנסה כמה דקות (וביניקות לילה בכלל לא) (מה שעכשיו גורם לי לחשוב שאולי זו הבעיה בלילות הבודדים שבהם הוא מתעורר זמן קצר אחרי יניקה...) - ואם לא יוצא אז לא צריך. הוא לפעמים עושה גרפס אחרי שעה ולפעמים בכלל לא. אז אין לי עצות...

אני ממש לא מקפידה

אני לא טורחת להרים אותה לעשות גרפס - לעתים רחוקות היא מתעוררת בבכי מגרפס שתקוע לה - אבל אז זה ג ר פ ס ...
לעומת זאת בעלי יותר מקפיד ממני ומרים אותה לגרפס ולא מוותר עד שהיא עושה- ואז הוא גאה בה כל פעם מחדש

lulyK

New member
בן חמישה חודשים, ולא יונק

מנסים כמה דקות, אם לא יוצא - מחזירים למיטה. או שייצא לבד, או שייצא עם פליטה......... מבאס, אבל אפשר לחכות לגרפס גם חצי שעה

לבבית25

New member
משתדלת שיצא הגרפס.. אם לא אני

משנה לו תנוחה... וזה יוצא די מהר... לא כל פעם יש גרפס למי שמניקה. עדיף להוציא כי אח"כ הם מתעוררים אחרי כמה דקות בגלל זה! [ואיך שמרימים אותם מהמיטה זה יוצא הגרפס הארור שלא יצא חצי שעה!!]

hagitag

New member
השאלה היא אם יכול להיות שעם הגיל יש

פחות גרפסים??? אני פשוט נאבקת על כל גרפס, לפעמים עשר דקות רבע שעה..זה נראה לי מוטרף מצד שני, כל ויתור על גרפס גורר התעוררויות לא נעימות ובכי וחוסר נוחות, אני ממש אובדת עיצות. נראה לכן שיש קשר לגיל הבוגר של האפרוחה? השאלה בכלל הגיעה בעקבות זה שאחותי הגדולה (שגידלה שלושה פיצפונים) אמרה לי שהיא הפסיקה לעשות לקטנים שלה גרפס בגיל חצי שנה. ? ל"בוגרות" שביננו: מתי הפסקתן להתעקש על גרפס?

לדעתי גאיה כבר עברה את גיל הגרפס

אבל אצל כל תינוק זה אחרת... ואם תנסי להשכיב אותה על הבטן/הצד כך שאם יהיה לה גרפס היא תהיה בתנוחה הנכונה להוציא אותו לבד?! אולי זה יעזור.

ayelet i

New member
אנחנו הפסקנו להקפיד...

נועם בת שמונה חודשים והפסקתי להקפיד. אם זו ארוחה באמצע היום והיא ערה - אז בכלל אין על מה לדבר, בארוחות של הלילה מנסה להתהלך איתה קצת על הידיים לפני שאני מניחה אותה במיטה, אבל בכל מקרה לא יותר מכמה דקות. לעיתים (לא קרובות) היא חשה בלחץ וזזה עד שהיא מצליחה לשחרר אותו. לא שמתי לב מתי בדיוק חל השינוי - אבל המצב בהחלט הרבה יותר טוב מאשר כשהיתה קטנה יותר...

אני לא מקפידה

לא הקפדתי מעולם לעשות לליאל גרפס, לבפעמים הוא בוכה וכשמרימה אותו משתחרר לו... בלילה לאחר הנקה הוא חוזר מיד לישון, וישן טוב..בלי שום גרפס. אגב, כשהייתי בפגישה של ארגון ללצ'ה הם אמרו שבתאם לספר חדש שיצא בארה"ב, אם תוך דקות ספורות לאחר הנקה לא יצא גרפס, אז אפשר לוותר.

ayush

New member
אנחנו מקפידים ב 90% מהמקרים...

בד"כ מתעקשים על גרפס אחרת יהיה לא נוח גם לו וגם לנו...מה גם שתמיד הגרפס ה"מתאחר" מגיע עם כמות נכבדה של אוכל... לעיתים הוא נרדם ואין שום סיכוי להוציא ממנו גרפס אז מוותרים...

אני מקפידה על גרעפס רק לפני שהולכים

לישון. דרך אגב, כבר הרבה זמן אי אפשר להשעין את לוטן עלי ו"לדפוק" לה על הגב. לכן אני פשוט מושיבה אותה עלי עם הפנים אלי (גב ישר) ותוך שניה יוצא גרעפס לבד. אני מהמרת שגם אצלכן זה כך...

hagitag

New member
כמובן...

גם גאיה כבר הרבה זמן לא נותנת להשעין אותה עלי לגרפס, אבל הגרפס המיוחל יכול להיות תקוע לזמן ארוך מאד עד שיצא (ולא...היא מתעוררת) ושיטת הישיבה לא עוזרת גם כן לזירוז.. את מושיבה אותה עם הפנים אליך? עם רגליים ישרות?את אוחזת בבטן או בצידי הגוף (אולי בטעות אני אגלה שיטה יותר מועילה..)

למעלה