אהלןןן כולם ../images/Emo140.gif ג'חנון רך
גחנון שלי בבקשה הכנת הבצק 1 קילו קמח 3 כפות מלח 5-6 כפות סוכר 3 כוסות מיים - לא ספלים/מאגים (כוס קפה/תה) - ½1 ח ב' מרגרינה ללא מלח לקיפול ולידיעה בלבד אני בכל שנותיי מכינה ג'חנון ולא השתמשתי לא בקמח תופח לא אבקת אפייה ולא במי סודה ולא אבקת סודה ולא בחמאה לא דבש ולא שמה בסיר לא לחם ולא פיתה
מה שכן והכי חשוב מבחינתי זה לדאוג שהסיר או התבנית יהייו סגורים הייטב הייטב ושלא יכנס אוויר לסיר מכינה הבצק במיקסר קל ונוח רצוי שהייה קצת יותר לח/רטוב טיפטיפה ושהייה קצת יותר גמיש יש לתת לבצק לנוח אחרי העשייה אפילו כדאי לטפטף מיים על הבצק בקערה ככול שלח ונח כך יהייה רך ולהכין לכדורים כ 10-12 מ1 קילו (יחסית גדולים) וכל כדור יש לפתוח לעלה גדול ויש למתוח בזהירות לכמה שיותר דק ולמרוח ביד נדיבה מרגרינה ממש שכבה נכבדה לאורך ולרוחב העלה ואז לקפל מהצדדים שוב למרוח מרגרינה ואז לגלגל או לקפל לצורת מרובע משמנת הסיר עם המרגרינה מניחה הגחנונים בסדר מופתי מכסה בנייר אפייה מוסיפה הבייצים וסוגרת הייטב מסקנה שלי לג'חנון רך זה שהבצק יהייה רך בעשייה ולהוסיף קצת יותר מרגרינה במריחה לסגור הייייייטב הייייטב את הסיר ועל חום בינוני נמוך ואם ישנה אפשרות בחצות הליל לבדוק הגחנון שאולי החלק התחתון נאפה מהר יותר אז יש צורך להפוך את הג'חנון תלוי מאוד בתנור אצלי אני לא נוגעת עד שאוכלים בבוקר כל הגחנונים נאפים יפה ויוצאים רכים וטעימים בהצלחה