שאלת סקר: באיזו שפה אתם קוראים?

rej

New member
בעברית...

ברוסית אני לא יודעת לקרוא אבא שלי ניסה ללמד אותי כשהייתי קטנה והחתול השתין לי על הספר

Angel lips

New member
אצלי זה יהיי בעיברית...

אבל אני גם אוהבת לקרוא ברווסית כי לא מיזמן למדתי לפניי שנה בערך אז אני עוד כולי מתלהבת :)

Krishi

New member
אמממ

רק עברית רוסית למרות שאני יודע אין לי כח לקרוא (יש מילים שאני לא מבין.. בכל זאת.. 14 שנה בארץ..)

הערה לכל מי שאינו קורא רוסית

ללא סיבה מוצדקת: כל ההפסד שלכם! המבחר ברוסית עשיר לאין ערוך מאשר זה שבעברית - הן ספרות מקורית בשפה הרוסית מכל הזמנים, והן כמות התרגומים. ברור, שכל אחד פשוט קורא יותר בשפה שיותר נח לו לקרוא בה. וזה תלוי באיזה גיל הוא הגיע לארץ, וכמה השקיעו הוריו בשמירת ובטיפוח השפה הרוסית שלו. והעיקר... שהאדם בכלל יקרא ספרים. אני לצערי אינני מספיק לקרוא הרבה. אני דווקא אוהב לקרוא אותם הספרים בשתי שפות: במקור רוסי ובתרגום לעברית!

sweety01

New member
גם וגם, עיברית יותר

מה שאני הכי אוהבת לקרוא ברוסית זה עיתון ה COSMOPOLITAN הרוסי

אני קוראת בשתיהן

ברוסית - בעיקר כדי לא לאבד את אוצר המילים, וגם כי הוריי הם הספיה הניידת שבכל פעם מביאים לי מאל ספרים, ובעלי מביא לי רק ספר אחד בחודש בעברית
אני משוגעת על הספרות העברית: יהושע קנז, דוד גרוסמן, עמוס עוז, א.ב. יהושע ובעיקר מאיר שלו. ממליצה למי שלא קרא. תתחילה מ"רומן רוסי" של מאיר שלו, זה ספר מדהים בעיני.

v o d k a

New member
אני...../images/Emo63.gif

לפני הכל אני רוצה להגיד שאני פשוט תולעת ספרים... ובגלל שיש לי את האפשרות לקרוא ספרים מטריפים בשפת המקור שלה בשלוש שפות שונות, זה גם מה שאני מנסה לעשות... אני קוראת עברית בעיקר, כי-מה לעשות- זו כמעט שפת אם שלי.. רוסית אני יודעת לקרוא רק במצבים של ריכוז, ואז זה זורם כמו עברית, אבל כשאני לחוצה זה נתקע... הכל פסיכולוגי אצלי... ואנגלית כמובן זורם... אבל משום מה לא יצא לי לקרוא ס-פ-ר באנגלית אלא רק כתבות ואתרים... להנאתי אני קוראת עברית... למרות שאני יודעת שיותר הייתי אוהבת אנגלית אם הייתי מתחילה..

למעלה