שאלת |ספויילר|

Rוית

New member
שאלת |ספויילר|

הורדי סרטון שקוראים לו Buffy Top 5, ויש שם דירוג של חמשת הקטעים הכי טובים בבאפי (לדעת יוצר הסרטון כמובן), בכל מקרה, הקטע שנבחר כמס´ 1#, הוא כזה: באפי ואחותה (דון קוראים לה לא?) עומדות על איזה גשר ופתאום רואים משהו עולה באופק ובאפי אומרת שהיא חייבת לעשות את זה או משהו כזה (היתה מוזיקת רקע בנוסף לקולות עצמם אז היה קשה להבין), והיא מחבקת אותה, נותנת לה נשיקה רצה וקופצת למין תהום לבנה כזו, ואז תוך כדי שהיא קופצת שומעים אותה אומרת ברקע שתמשמור על כולם ושדון תמשיך לחיות ושהיא אוהבת את כולם וכל מיני בלה בלה (לא זוכרת, וגם לא שומעים ממש
), ואז רואים איך פתאום מהריסות יוצאים ווילו וטארה פצועות, וג´ילס וספייק שיורד לו דם מהראש והם מסתכלים על משהו ואז רואים שהם מסתכלים על הגופה של באפי מוטלת על ההריסות וספייק מתחיל לבכות. ואז רואים בית קברות, ויש מצבה וכתוב "באפי סמרס תאריך לידה-2001" וכתוב למטה "SHE SAVE THE WOLED A LOT" וככה זה נגמר.. זה קטע מאודדדדד עצוב
עכשיו, אני מעריצת באפי די מתחילה אפשר להגיד, אני ראיתי רק את עונה 4 שהיתה בביפ, ומההתחלה מה שמשדרים עכשיו, ואני מעוניינת לדעת מה זה בדיוק הקטע הזה, מאיזה עונה הוא ולמה באפי מתה בדיוק? אחרי הודעה ארוכה כזו נשאר לי רק להגיד לילה טוב לכולם
, חלומות מתוקים (וכמו שראיתי ברשור למטה, הם מאוד מתוקים שהם על באפי ושות´
,

תשובה חלקית

טוב, מכיוון שראיתי את העונה השישית בלי לראות את כל העונה החמישית, אני יכול לענות רק על חלק מהשאלות. הקטע הזה הוא בפרק האחרון של העונה החמישית של באפי, בו באפי קופצת למותה כדי שדון (שהיא המפתח לכל הבלגאן הזה עם גלורי) לא תצטרך להקריב את הוד מפתחיותה על מזבח ה... וזה בדיוק הקטע שאני לא יודע, והאנשים הטובים של הפורום יצטרכו להשלים את החסר. מעבר לזה, מה שאני יודע זה שבפרק השני של העונה השישית דון אומרת לבאפי שאת הגשר בנו אנשים משוגעים, ושזה כנראה קשור לגלורי ואולי (אבל זה כבר ניחוש) האנשים המשוגעים הם הכמרים שהפכו את דון מאנרגיית-מפתח לילדה אנושית. מעניין - מה נבחר לקטע מספר 2? קטע מ-becoming, אולי?

Rוית

New member
אה?

מי זו גלורי? ולא הבנתי בדיוק, איך באפי חוזרת לחיים? תודה בכל אופן

Rוית

New member
דרך-אגב, לכולם../images/Emo70.gif

היה היום בדיילי-שאו עם ג´ון סטוארט (בערוץ ביפ), את השחקן שמשחק את אנג´ל (דיוויד בוריאנז או משהו כזה לא), בכל מקרה, איזה עקומים המתרגומנים, הם תרגמו את זה שהמנחה אמר שהוא "התחיל בבאפי ועכשיו יש לו תוכנית משלו על הדמות שלו אנג´ל" לזה ש"הוא התחיל בבאפי ועכשיו יוצא לו סרט חדש בשם אנג´ל"! ובסוף הראיון הוא אמר שהתוכנית משודרת כל יום שני, אז תרגמו את זה ל"הסרט יוצא לאקרנים ביום שני" ובכלל כל התוכנית היה תרגום מזה על הפנים!

בהחלט

התירגום של ערוצי הכבלים הוא פשוט שערורייתי. כמה פעמים ראיתי פרקים מ-smallville ופשוט רציתי לצרוח! למשל, הם תרגמו plant (במובן של ה-lexcorp plant, כלומר המפעל של חברת lexcorp) כ"צמח" (גם כן plant, אבל בהקשר שונה לחלוטין)! אויש! אפילו פעם אחת הם תרגמו את smallville torch (שזה שם העיתון המקומי בסידרה) כ"הלפיד של סמולוויל". וגם במשך הפרקים הראשונים מהעונה הנוכחית של southpark, כתובית האזהרה בתחילת התוכנית אמרה ש"התוכנית מכילה שפה *זרה* ולכן לא ראוייה לצפייה". אחרי כעשרה פרקים מישהו שם סוף סוף שם לב ושינה את זה ל"התוכנית מכילה שפה *גסה* ולכן לא ראוייה לצפייה". חוצמזה, הדיילי-שאו בכלל נגוע בתירגום גרוע ככלל. הבדיחות האמריקאיות פשוט לא מתורגמות טוב (הקטע עם הבדיחה על המצאת הטלפון גררה תירגום שהקשר בינו לבין מה שבאמת נאמר בתוכנית מיקרי בהחלט).

אשמה

New member
קבלי תשובה (ספויילר מן הסתם)

הפרק הזה הוא הפרק האחרון של העונה החמישית וגם הפרק המאה של באפי. הפרק הזה סוגר את כל העונה. דוני היא בעצם המפתח לפתיחת השערים של כל הממדים המקבילים ובגלל זה גלורי (הדמות הרעה של העונה החמישית) רוצה אותה. כדי לפתוח את השערים האלה צריך להתחיל ולהזיל את הדם של דוני, כי הוא המפתח למפתח. השערים יסגרו רק אחרי שכל הדם יסתיים לנזול וזה כמובן יקרה כשדוני תמות. באפי ניסתה להציל את דוני כי אם הדם לא יתחיל לנזול אז היא לא תצטרך למות, אבל היא איחרה. הקטע שראית, התהום הזאת, זהו בעצם הפתח שנוצר בעולם שלנו לשאר הממדים המקבילים. בשלב הזה באפי משחזרת כל מיני דברים שאמרו לה והיא קולטת שהדם שלה הוא כמו הדם של דוני במקרה הזה. לכן היא קופצת לתוח הפתח הזה ומקריבה את עצמה במקום את דוני כדי שהפתח יסגר. בגלל זה היא מתה. ככה נגמרת העונה. לפי דעתי אחד הפרקים הכי טובים של באפי אי פעם מההתחלה ועד הסוף

למעלה