שאלת סנייפ

PureBlood1

New member
../images/Emo129.gifאני חושבת שקראתי פעם

שהיא ביססה (אני חושבת שזה היה סנייפ) את דמותו על בסיס מורה אחת שהייתה לה... היה משהוא לגבי זה שהמורה סידרה את התלמידים בסדר מסויים בכיתה, כך שהמושב הכי קרוב אליה היה של התלמיד המצטיין, והמושב הכי רחוק היה של התלמיד הגרוע.... לפי מה שהבנתי זה שאיך שהיא הגיעה לכיתה המורה שמה אותה במושב האחרון בלי אפילו לבחון את יכולותיה כתלמידה, אך בסופו של דבר היא הצליחה לתקדם למושבים הראשונים (על חשבון חברתה הטובה, כמובן
).
 

TwelveEyes

New member
זאת לא הייתה מורה.

סנייפ מבוסס על המורה שלה לכימיה מהתיכון, שהיה המורה הכי שנוא עליה. בגלל זה היא אמרה "איך אפשר לאהוב את סנייפ"? חוץ מזה, יכול להיות שהיא סתם צחקה בנקודה ההיא. לא צריך לקחת כל דבר שהיא אומרת בשיא הרצינות.
 

Minerva

New member
אני דווקא זוכרת שהיא אמרה...

פעם שהיא דווקא כן אוהבת את סנייפ, כי היא יודעת עליו הכל.
 

מירטל

New member
לדעתי ( תדמיינו את ספויילר).

אין לי מושג איך שמים את הסמיילי של הספויילר אבל ההודעה הזאת כוללת כמה כאלה. אני מאוד תומכת בדעה שבאיזהשהו שלב כל מה שתיארת בין מאלפוי לסנייפ קרה, רק שזה היה הרבה יותר מוקדם ממה שתיארת את זה, רולינג אמרה באיזשהוא ראיון שהארי נולד כאשר ההורים שלו היו בני עשרים ושתיים- מה שמוביל אותנו למסקנה שסנייפ הוא בן שלושים ושבע בספר הנוכחי. בספר גם נאמר שלוציוס הוא בן ארבעים ואחת. בחשבון פשוט- סנייפ הגיע להוגווראטס כאשר מאלפוי היה בשנה החמישית ( וכן, סביר להניח גם מדריך ) ואם פוטר התחיל להציק לו עוד מהשנה הראשונה, אתם יכולים להבין למה סנייפ נצמד למאלפוי. דבר שני- אני מאוד לא חסידה של הרעיון שסנייפ בא ממשפחה עשירה ( בכל אופן, מדובר במורה שעובד במשרה שהוא לא אוהב במיוחד מגיל עשרים ושלוש.... אני חושבת שהוא היה יכול להרשות לעצמו יותר אם היתה לו משפחה עשירה), אבל לקפוץ למסקנות על עוני עליבות ומשפחה מוכה זה כבר מוגזם. ואם נחזור למאלפוי וסנייפ- כנראה שהקשר בינהם לא התחיל ונגמר בתיכון, מאלפוי תמיד מתגאה בקשרים של אבא שלו עם אנשים, יכול להיות שסנייפ הוא עוד אחד מהם, והיות ומאלפוי הוא בעל השפעה רבה ( תזכרו שעד השנה השנייה של הארי הוא היה בחבר המנהלים של הוגוורטס, ויכול להיות שהוא סייע לסנייפ לקבל את המשרה בבית ספר), סנייפ פשוט מנסה לשמור על קשר טוב איתו. חוץ מזה, סנייפ הוא דמות מאוד מאוד מאופיינת- בדיוק כמו האגריד ( המורה-הטוב-שאוהב-את-הגיבור-לא-משנה-מה-הוא-יעשה) ומקגונגל (המורה-הקשוחה-אבל-ההוגנת) סנייפ הוא לא יותר מאשר המורה-ששונא-את-הגיבור-בלי-שום-סיבה-נראית-לעין. בגלל זה גבירותי, אנחנו נשאר עם סנייפ לפחות עד הספר השביעי ( למרות שאני חושבת שסנייפ ימות אז). נ.ב. מישהי יודעת למה מקגונגל מיהרה לשלוח את מאלפוי והארי החוצה בסוף הספר?
 

TwelveEyes

New member
| ספוילר| <--- ככה, מינוס הרווח.

(ומן הסתם, יש הרבה בהודעה הזו
) אני מאוד תומכת בדעה שבאיזהשהו שלב כל מה שתיארת בין מאלפוי לסנייפ קרה, רק שזה היה הרבה יותר מוקדם ממה שתיארת את זה ... ואם פוטר התחיל להציק לו עוד מהשנה הראשונה, אתם יכולים להבין למה סנייפ נצמד למאלפוי למה שנער בן 15-16, בן לאחת מהמשפחות הכי עתיקות ועשירות בבריטניה, שמן הסתם כל הסלית'רינים מלקקים את הנעליים שלו, ירצה לפרוש חסות או בכלל להיות ברדיוס של איזה ילד בן 11-12 שנותן לחבורת גריפינדורים לצחוק עליו? חוץ מזה, בספר הרביעי כשסיריוס מספר להארי ושות' עם מי סנייפ היה מסתובב בבית ספר, הוא לא מזכיר את לוציוס בשום שלב. בנוסף, נראה שהמאלפויז לא מתחברים עם אף אחד אלא אם כן יוצא להם משהו מזה, וללוציוס לא יכל לצאת כלום מהתחברות עם סנייפ בבי"ס. לקפוץ למסקנות על עוני עליבות ומשפחה מוכה זה כבר מוגזם.
באשר לעוני: את לא חושבת שמשפחה בעלת אמצעים הייתה קונה לילד שלה תחתונים חדשים או מטפלת בבעיית החרקים בבית? כנראה שההורים שלו היו ממש ממש ***ממש*** קמצנים, אם ככה.
באשר למכות: גבר שצועק ככה על אשתו הוא גם גבר שמכה אותה. בדוק. סנייפ הוא דמות מאוד מאוד מאופיינת- בדיוק כמו האגריד ( המורה-הטוב-שאוהב-את-הגיבור-לא-משנה-מה-הוא-יעשה) ומקגונגל (המורה-הקשוחה-אבל-ההוגנת) סנייפ הוא לא יותר מאשר המורה-ששונא-את-הגיבור-בלי-שום-סיבה-נראית-לעין. בגלל זה גבירותי, אנחנו נשאר עם סנייפ לפחות עד הספר השביעי וסיריוס לא היה דמות מאופיינת? בעצם, מי בה"פ הוא *לא* דמות מאופיינת? אולי רק כל מיני דמויות רקע שמוזכרות רק בשמן... מה שכן, סנייפ יישאר עד השביעי. הרי ברור לכולנו שהארי יקבל את כל הקס"מים שהוא צריך בשביל להיות הילאי, ומאחר ואחד מהשיעורים שהוא חייב לקחת בשביל זה הוא שיקויים, רולינג בטוח תשאיר את סנייפ בסביבה כדי למרר את חייו
שיקויים פשוט לא יהיה אותו הדבר בלי סנייפ
חוץ מזה, לסנייפ יש תפקיד שהוא עדיין לא סיים למלא. אם הוא ימות, זה יהיה רק בסוף הספר השביעי. פשוט לא הגיוני שהוא ייתפגר בשישי. (מצד שני, לא היה הגיוני שסיריוס ייתפגר בחמישי...) נ.ב. מישהי יודעת למה מקגונגל מיהרה לשלוח את מאלפוי והארי החוצה בסוף הספר? אני חושבת שהיא רצתה לדבר בפרטיות עם סנייפ, אז היא החליטה להרוג שתי ציפורים במכה אחת וגם למנוע עימות בין הארי לדראקו.
 

PureBlood1

New member
../images/Emo129.gifלדעתי הסיבה העיקרית לזה

שסנייפ לא יהרג (ואל תיתפסו אותי במילה, אבל זה נשמע הגיוני אחרי היום המדכא שעברתי) היא שרולינג פשוט אוהבת לעשות דברים לא הגיוניים שנראים הגיוניים בסוף כדי להפתיע אותנו... הרי כולם מצפים שסנייפ ימות בגלל שהוא חזר לרגל.... אז דווקא בגלל שכולם מצפים היא לא תעשה את זה (ככה בשביל לשגע אותנו)...
 

מירטל

New member
מצד שני.

אני לא אמרתי שמאלפוי התחבר אליו- תשימי לב- הפרש הגילאים הזה יוצר מצב שבו סנייפ הגיע לביה"ס כאשר מאלפוי היה בחמישית- וסביר להניח גם מדריך. אף אחד לא אמר שמאלפוי נהנה מהעובדה שבסביבה שלו יש ילד קטן ומעצבן- אבל סביר להניח שאם החבורה הזאת נהגה להציק לסנייפ סביר להניח שהוא היה מסתובב בסביבת דמויות חזקות שיכלו להגן עליו- מדריכים ומורים. בקשר לעוני- אנחנו לא משפחה ענייה ( כן, כבלים, אינטרנט מהיר וכו'...) אבל לסנייפ היה לפחות חדר משלו. וחוץ מזה- גידלתי שלושה בנים בני חמש עשרה- את יודעת כמה קשה לחנך אותם להחליף תחתונים כל יום? אני מסכימה בקשר לדמויות השטוחות והמאופיינות- גם אני צרחתי באימה- לא יכול להיות! הוא לא יפסיק ללמוד שיקויים אחרי השנה הזאת! חוץ מזה- מי שהולך למות בצורה בומבסטית בשישי זה דמבלדור- והיא הרי לא יכולה לקחת לנו את סנייפ ודמבלדור ביחד, נכון?
 
למעלה