שאלת סיר לחץ:

שאלת סיר לחץ:

קיבלתי מתנה סיר לחץ לפני שנתיים ורק עכשיו אזרתי אומץ והחלטתי להשתמש בו. אשמח לקבל מתכונים שניסיתם לסיר לחץ.
ויום נעים

עדנה מ

New member
חחח... זה מזכיר לי אותי...

אני דווקא קניתי לי בעצמי סיר לחץ, ומכל הסיפורים ששמעתי, פחדתי נורא להשתמש בו... בפעם הראשונה שהשתמשתי, הייתי חייבת לשבת על כסא ליד הכיריים, כל כך רעדו לי הרגליים...
אבל לאחר הפעם הראשונה - כמעט התמכרתי...
כל מה שצריך בישול ארוך נחמד לעשות בסיר לחץ, שמקצר את זמני הבישול. היעזרי בחוברת ההדרכה שקיבלת עם הסיר לגבי זמני הבישול של כל דבר. לפעמים הצטערתי שאין לי יותר מסיר לחץ אחד, כל כך נהניתי ממנו...אני כיום מבשלת בו [על בסיס קבוע] מרק - המכיל בשר, עוף, הודו, ירקות וגם חומוס ושעועית; חומוס - לאכילה ככה סתם ולסלט - לאחר השרייה, הבישול אורך כחצי שעה ולא יום שלם...
הייתי מבשלת בסיר לחץ גם לשון [עכשיו זה יצא משום מה מהתפריט המשפחתי...] מפורום מתכונים אימצתי תבשיל של גריסי פנינה ולבבות [או קורקבנים], שהפך חביב מאוד על המשפוּחֶה - וגם אותו אני מבשלת בסיר לחץ, וגם קורקבנים לבד, שיש צורך בזמן בישול ארוך עבורם, אני מבשלת בחצי שעה בסיר לחץ. תמיד יש לזכור שיהיו נוזלים בסיר
ואל תחששי ממנו, הוא דווקא נחמד...

לא חוששת, במשפחה שלנו מסתובב

סיפור על חמותו של הדוד שלי שהתפוצץ לה סיר לחץ וכל התכולה שלו עפה במטבח. מזל שאף אחד לא היה במטבח באותו רגע. כשאמא שלי היקרה שמעה את הסיפור הזה, היא אפסנה את הסיר לחץ שלה בקופסא שלו ומאז לא בישלה בו יותר. את הסיפור הזה שמעתי לפני המון שנים וכנראה קשה לי להשתחרר ממנו
. איך נשברתי בכל זאת
בשבוע שעבר טעמתי כדורי בשר ברוטב עגבניות שבושלו בסיר לחץ, והבישול שלהם היה סה"כ 20 דקות מרגע הרתיחה. הטעם של הכדורי בשר האלה הפתיע אותי והחלטתי שבכל זאת כדאי לנסות.

עדנה מ

New member
כן, היו סיפורים כאלה בכל משפחה...

וגם סיפורים שהסוף שלהם היה עגום ופחות 'ממוזל'. אבל אני חושבת שסירי הלחץ של היום, המודרניים, אין בהם סכנת התפוצצות, כי השסתומים שלהם יותר מתוחכמים. לי יש סיר לחץ של סולתם, כבר איזה 15 - או אולי אפילו יותר - שנים.[הוא כל כך ישן, שמסתבר שכיום אין את החלקים שמרכיבים את השסתום, וכשהסיר היה לאחרונה בשיפוץ, הוזהרתי לא לאבד את החלקים, כי אין להם תחליף. אם משהו יהיה חסר - הלך הסיר כולו. אין אפשרות שהסיר יתפוצץ - כשהלחץ בו גבוה מהדרוש, הוא משתחרר בעצמו. אולי תעשירי אותנו במתכון שלך של כדורי הבשר? מה היה כל כך מיוחד בו???

הנה המתכון:

המתכון לא שלי אלא של גיסתי היקרה. החומרים: בשר טחון 2 ביצים 1/2 כוס פירורי לחם מלח, פלפל שחור, כמון פטרוזיליה (לא חובה) קופסה קטנה של רסק עגבניות אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הבשר, הביצים וכל שאר החומרים - חוץ מהרסק.
יוצרים כדורי בשר ושמים בסיר לחץ.
שמים בקערה את הרסק ועליו שתי כוסות מים רותחים בערך. מתבלים (לא זוכרת במה, בטח מלח, פלפל שחור ופפריקה. אם קריטי אני יכולה לברר).
שופכים את הרוטב על כדורי הבשר בסיר.
לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל בערך 20 דקות. מה מיוחד במתכון הזה
כמה פשוט - ככה טעים... והכנה בצ'יק צ'ק.

עדנה מ

New member
תודה, תודה על המתכון -

ינוסה כבר מחר, עבור הילד [או-טו-טו בן 25...]

MIRI13

New member
גם אני שהייתי קטנה התפוצץ

לדודתי הסיר לחץ במטבח ואני הייתי בחדר הסמוך ומאז יש לי "טראומה" ואני מפחדת להשתמש בסיר לחץ למרות שאני מאוד רוצה...

silvey

New member
חשבתי שאני היחידה שעברה טראומה

כזאת בילדותה... אבי הכין (לפני 200 שנה בערך...) רגל קרושה בסיר לחץ. הסיר נפתח ורגלי העוף נדבקו לתקרה (פעם, בזמן הצנע בישלו עם רגלי עוף... ) ניצלו כל איבר ואיבר. כנראה בגלל זה אוכלים בארץ איברים פנימיים של עופות ובשר.
דודתי שהגיעה לביקור מאוסטרליה הרחוקה הביעה פליאתה ושאט נפשה מבישול כבד וקורקבנים, למשל, שלא לדבר על ריאות... היום הסירים הרבה יותר בטוחים ואין חשש משימוש בהם. צריך רק להקפיד שפתח יציאת האויר יהיה תמיד נקי משאריות אוכל.

adigreen

New member
לנו יש שלושה סירי לחץ. והם עובדים

"די בלחץ" אפילו עשיתי פעם מג'דרה שיצאה יופי.

12רוניתי

New member
מצחיק..היה לי ושנים השתמשתי. עד

שנכנסתי לטראומה מסיפור ששמעתי וזהו..אין לי סיר ומתה לרכוש אך חוששת. האם כדאי לאזור אומץ?? האם שווה בכל זאת??אחזור מחרתיים לעבודה ואתייעץ עם חברותיי..יש שם בשלניות חבל על הזמן.

עדנה מ

New member
אין מה לחשוש - זה פתרון אדיר

למי שתמיד חסרות לו/ה כמה שעות ביממה... לפחות זמן הבישול מתקצר...
ממרום שנות הותק שלי עם סיר הלחץ שלי אני יכולה להעיד שהדבר הנורא ביותר שקרה לי איתו היה... שהוא נשאר סגור עם האוכל המבושל בפנים...
תארו לעצמכם שבאנו עם הסיר והעוף בפנים לתחנת השירות...
איזו פאדיחה...
זה לא קרה שוב...

effyba

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gifבאמת מצחיק. אבל יש שיטה

להןציא את האוכל לאחר שהסיר נתקע. חימום קל תחת ברז עם מים חמים. בעלי עושה זאת...(אני פוחדת) וזה מצליח.

effyba

New member
דמעות...הבטחתי לך מתכונים לסיר,

אתן לך כאן.........אני משתמשת בו המון!!

effyba

New member
מטבוחה מהירה בסיר לחץ

מתכון: מטבוחה מהירה בסיר לחץ רכיבים: אופן הכנה: לחתוך עגבניות ושיני שום לשים בסיר לחץ ¼ שעה..... להוריד מהאש. לשרוף פלפלים, לנקות, לחתוך ולהכניס בתוספת מלח לסיר עם העגבניות. לבשל כרבע שעה בסיר לחץ סגור..... להוריד מהאש. להוסיף מעט שמן, פפריקה אדומה חריפה. (או מתוקה) להמשיך בבישול עד להתאיידות המים. הערות: מקור המתכון: שוש אורבך הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
מרק גריסים של סופי(אמא של הלורד)

מתכון: מרק גריסים (של סופי) רכיבים: 3/4 כוס גריסים 2-3 חתיכות של גרונות הודו(פחות מגרון שלם)- אפשר עוף- ראה הערות. כף אבקת מרק עוף גזר שלם בצל שלם שמיר קצוץ 1 גבעול סלרי שלם כף תיבולית של סופי כפית כורכום/קארי אופן הכנה: 1. שוטפים את הגריסים ומשרים ללילה במים. (בחורף בחוץ, בקיץ במקרר) למחרת מסננת. 2.מרתיחה את הגרונות - שופכת המים ושוטפת. 3. שמה את הגרונות, גריסים, אבקת מרק עוף ו - 3/4 סיר מים מבשלת בסיר לחץ כשעה - (על אש גבוהה וכשהסיר מצפצף להנמיך אש) אחרי כחצי שעה לנער את הסיר כדי שהגריסים לא ידבקו לסיר. 4. מכבים את האש ומשאירים הסיר סגור לרבע שעה. 5. פותחים את הסיר ומוסיפים שמיר קצוץ ואת גבעול הסלרי. כף תיבולית ,כורכום ומבשלת עוד כ- 5 דקות. הערות: אפשר להכין עם עוף- 2-3 שוקיים או גרון והעצם של החזה- אבל אז לאחר הרתחה ושפיכת המים - קודם מבשלים את הגריסים לבד 40 דקות. מכבים האש ומחכים 15 דקות- פותחים את הסיר הלחץ מוסיפים את העוף ויתר הירקות ומבשלים עוד 1/4 שעה.מומלץ 100 מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
מרק חומוס של חיים כהן

מתכון: מרק חומוס של חיים כהן רכיבים: ירקות שורש קצוצים גס: 1 גזר, ½ ראש סלרי, 1 בצל 2 כוסות חומוס מבושל 2 שיני שום קלופות 3 כפות שמן-זית מלח, פלפל שחור גרוס 2 כוסות אטריות קטנות 2 עגבניות טריות קצוצות גס אופן הכנה: אופן ההכנה בסיר מרק מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את ירקות השורש. מוסיפים את החומוס ושיני השום. אחרי כמה דקות מוסיפים מים עד כיסוי 2 - 3 ס"מ מעל החומוס. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ- 20 דקות. מוסיפים את האיטריות וממשיכים לבשל עוד כ - 10 דקות. להגשה: יוצקים כף מהמרק לקערה, זולפים מעט שמן-זית ומוסיפים כף או שתיים מהעגבניות הקצוצות והערות שלי: במקום החומוס שלא היה בנמצא שמתי שעועית חומה ובישלתי בסיר לחץ. הוספתי קצת אבקת מרק עוף (אופס מילה גסה?) ופיזרתי בכל צלחת הרבה גבינת פרמז'ן. יצא מעולה. הערות: מקור המתכון: ספיר מפורום YNET הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
פלפלים ממולאים

מתכון: פלפלים ממולאים רכיבים: 20 פלפלים אדומים/ירוקים (או משניהם) קטנים מצרכים לרוטב ¼ כוס מיץ לימון כף גדושה רסק עגבניות כפית סוכר ½ כוס עגבניות מרוסקות (טריות) ¼ כוס שמן קורט מלח מצרכים למלית 2 בצלים 200 גרם בשר טחון גס (צלעות בקר) 11/2 כוס אורז 1/3 כוס שמן כפית פלפל שחור כפית גדושה כמון כפית מלח 1 כוס עגבניות מרוסקות (טריות) 3 כפות רסק עגבניות ¼ כוס מיץ לימון כף סוכר צרור שמיר (ללא הגבעולים) קצוץ גס (בידיים) 1/2כפית שום כתוש אופן הכנה: אופן ההכנה: לנקות את תוך הפלפלים לקצוץ את הבצלים ולטגן אותם לרמת שקיפות. להוסיף אותו לכל מרכיבי המלית. לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לתערובת ולערבב הכל היטב. המילוי צריך להיות רטוב מאד. מילוי ובישול לצקת את הרוטב בתחתית הסיר. למלא את הפלפלים במלית, עד כדי 2/3 ולסדר אותם "עומדים" בצפיפות בסיר (רצוי סיר לחץ). לבשל כ- 20 דקות (עד יציאת האדים) – על אש גבוהה. אחר כך להקטין את האש ולבשל 15 דקות נוספות. בסיר רגיל – בערך שעה. להעביר לתבנית פיירקס – להשכיב את הפלפלים. לצקת מעל את הרוטב שנשאר בסיר ולהעביר לתנור שחומם ל-250 מעלות למכת חום לפני ההגשה. הערות: מקור המתכון: ענת ודורון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
צליבקר

מתכון: צלי בקר רכיבים: 10-12 סטייקים של בשר בקר (כתף מרכזית מס' 5), רצועות בצל אחד גדול, עיגולי גזר גדול, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי, ¼ כוס יין אדום יבש, ¼ כוס רוטב סויה, ¼ כוס שמן, ½ כוס מים, מעט פפריקה מתוקה, מעט גריל עוף, מעט אבקת מרק, פלפל שחור ומעט כמון, 3 שיני שום חתוכים לקוביות. אופן הכנה: יש להרתיח את הבשר כ- 3 פעמים, בכל פעם לאחר הרתיחה יש לשפוך את כל המים, לשטוף את הבשר ולחדש את המים. לאחר כל הרתיחות יש לסדר את הסטייקים בסיר לחץ לפזר עליו את הבצל, הגזר והשום ומעל את כל התבלינים ובסוף את כל הנוזלים. יש לבשל את הכל על אש נמוכה כ- ½ 1 – 1 שעות. לאחר מכן שהלחץ מהסיר יורד יש לפתוח את המכסה ותקן טעמים אם צריך ולהמשיך לבשל עוד כ- 1/2 שעה על אש נמוכה ללא המכסה. הערות: מקור המתכון: אמא של מירי73 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
חומוס ביתי

מתכון: חומוס ביתי רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים במים יומיים תוך החלפת המים כמה פעמים ומבושלים שעה וחצי-שעתיים בסיר לחץ, מסוננים 4-5 שיני שום 1/2 כוס צנוברים (ולגיוון אפשר אגוזי מלך או פקאן) 1/4-1/2 כוס שמן זית מעולה 2 כפיות מחוקות מלח מיץ סחוט טרי מלימון-שניים 3 כפות טחינה גולמית מאיכות טובה מעבדים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים מעט מים(כמה כפות) לקבלת סמיכות רצויה. אופן הכנה: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים מעט מים(כמה כפות) לקבלת סמיכות רצויה. מעבדים עד לקבלת עיסה טחונה ומשחתית (לא לפחד לעבד הרבה אלא אם כן אוהבים חומוס עם גושי גרגרים) הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
מרק עדשים של ADIGREEN מאוד מומלץ

מתכון: מרק עדשים של אלעד רכיבים: 3 גזרים מגוררים בפומפיה דקה 1 בצל בינוני קצוץ בינוני 1-2 שיני שום קצוצות דק 3 גיבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים דק 1/2 חבילה פטרוזיליה או שמיר או 1/4 1/4 2 כפות מרגרינה או שמן זית לטגן בסיר לחץ את כל הירקות החתוכים 5 דקות להרתיח קומקום מלא מים (1.7 ליטר) ולצקת על התכולה שטוגנה להוסיף 1 כף מלח, 1 כף אבקת מרק, פלפל שחור לשטוף ולסנן 250 גר' עדשים כתומים (לברר קודם ולהוציא אבנים קטנות) להוסיף העדשים לסיר הרותח לבחוש היטב. לבשל בלחץ 1/2 שעה. טעים ומזין. אלעד אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: ADIGREEN הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה