יש לי איזה טקסט קטן על זן. מופיע שם המשפט הזה- 你不先把你自己的杯子空掉,叫我如何对你说禅? מה המשמעות של 叫 בחלק השני של המשפט? האם זה כמו 就? כי זה נראה לי כמו משפט תנאי. תודה! נעה
אם אתה לא מרוקן את הכוס שלך, איך אתה מצפה ממני לומר לך\ללמד אותך מהו זן? ובמשמעות העמוקה יותר- עד שלא תתרוקן מההנחות והדעות הקדומות לא תוכל ללמוד זן, כי לזן צריך לבוא נקי, או משהו כזה
התרגום של המשפט לעברית ברור לי. אני מכירה כמה תפקידים/פירושים של 叫: 1.לקרוא (בשם או לקרוא למישהו) 2. לצעוק 3.לצוות או להורות/להרשות 4.מציין את עושה הפעולה במשפט סביל האם יש עוד פירושים (שהם לא דיאלקטלים)? אם לא, איזו מין האופציות כאן היא הנכונה? מבחינת המבנה זה לא נראה לי כמו סביל אלא כמעט כמו פועל מלא.
בקונטקסט של הסיפור דווקא כן הייתי מתרגמת את זה: "אם אתה לא תרוקן את הכוס שלך, איך אני אוכל ללמד אותך" בדר"כ שני אלמנטים במשפט לא עושים אותו דבר. נראה לי ש如何 מתייחס באופן ספציפי ל"למד" - 说禅, בעוד 怎么 חל על כל המשפט. אולי יש פה איזה בלשן מקצועי בפורום?
נראה לי שאם נתרגמו כ "לומר" יוצאת אופציה לא רעה שמסתדרת מבחינה דקדוקית: אמור לי כיצד לדבר על זן עבורך/ ללמדך זן? תרגום "לומר" עפ"י: Han zi yuan liu zi dian/Gu Yankui עמ' 614. מצטער אין לי פונט סיני במחשב הזה