שאלת סיבי זכוכית.

lizard

New member
שאלת סיבי זכוכית.

קראתי בפורום איכות הסביבה שסיבי זכוכית מסרטנים וגורמים למחלות וכדומה. האם יש למישהו מושג אם זה נכון גם בנוגע ליכטות ?

עקרבנון

New member
סיבי זכוכית

במהלך עבודה עם סיבי זכוכית (ליטוש שיוף קדיחה וכו´) רצוי וחובה להשתמש הן במשקפי מגן והן בפילטר לנשימה, האבק שנוצר מסיבי זכוכית במהלך העיבוד מאד לא בריא, ואכן יש טענה כי הוא גם מסרטן, במגע יד בגוף העשוי סיבי זכוכית שלא צופה יש מקרים שנכנסים ליד "קוצים" שמאד מציקים. גוף העשוי סיבי זכוכית ומצופה (בדומה לגוף יאטה למשל או "סוסיתא") אינו מסוכן כלל.

lizard

New member
תודה ../images/Emo13.gif

גוף של היכטה (HALL) אינו מצופה בג´לאקוט מבפנים נכון ? אני חושב שביכטות ישנות יש סיכוי לשחיקה של הפייבר מבפנים וזה מוביל לאבק. האם זה נכון ? מיכה

arik2000

New member
סיבי זכוכית

מה שקראת זה נכון ,סיבי הזכוכית לכעצמם הם מסרטנים,וצודק ידידנו שאמר לך שבעבודה על הגוף צריך אמצעי זהירות כמו פילטר לנשימה. אבל לאחר העיבוד זה לא מסרטן למגע ואחר וזה הופך לחומר אחר ,סיבי הזכוכית מעובדים עם שרפים שהם למעשה הדבק המחבר אותם יחד. ובשלב הזה אין סכנה ממשית לסרטן אלא אם תהיה רעב מספיק להתחיל לאכול את גוף היאכטה.

lizard

New member
כל הדיון בא בכלל מפורום

איכות הסביבה. שם נאמר שארונות בזק מסרטנים. לפי מה שענו לי שם הגורם המסרטן זה האבק שנוצר מהשחיקה של הפייברגלאס. ובנינו, גם אם זה לא מסרטן,מי מאיתנו באמת רוצה לנשום סכוכית נכון ? לפי מה שראיתי ביכטות החלק הפנימי של הHALL לא מצוםה בשום דבר,אלא פייבר חשוף. יכול כמובן להיות שאני טועה. כמובן ש90 אחוז מהשמן הפנים של הHALL מכוסה בעץ בדים וכדומה,אבל בכל זאת אני מאמין שיש שחיקה כזו או אחרת. בקיצור ולעניין,צריך להזהר ומידי פעם לאוורר באופן אציני את היכטה. זאת דעתי לפחות. מיכה

למעלה