שאלת סושי

q1000

New member
שאלת סושי

מבקשת להתייעץ פה בפורום לגבי סושי.
כשאני מגלגלת את הסושי וחותכת אותו לרבעים כל הסושי מתפרק לי לגמרי, מה יכולה להיות הסיבה?
(יש לציין שאני מכינה את האורז כלפי חוץ, ככה הילד שלי אוהב לאכול אותו).
אשמח לתשובות
תודה

את מדברת על אינסייד אאוט

סושי אני אוהבת לאכול - ובורחת כמו מאש לגבי ההכנה

(הרבה כלים וחומרים יקרים, וקצת התעסקות).

עולות לי לראש שתי מחשבות:
1. שהאורז לך לא דביק מידיי.
2. שאת לא לוחצת עם משטח הבמבוק בעת הגלגול חזק מספיק כדי שכל הקונסטרוקציה תיתפס.

אני אברר עם מישהי גם ואחזור אליך....

q1000

New member
נכון ניזכרתי קוראים לסושי אינסייד אאוט

תודה על התשובה, הבעיה לפי דעתי היא באורז או בגלגול, את האורז אני מבשלת עפ"י
הוראות שמצאתי באינטרנט.
לכאורה זה נראה מאוד קל להכין את הסושי, אבל כשמגיעים לשלב של הגלגול הכל משתבש ומתפרק ............

הצעתי היא - ללכת לראות סרטונים ביוטיוב

על ההכנה עצמה (טכנית)
.
אפשר גם להציץ לעובדים במסעדות (בקניונים) איך הם מכינים. בכלל זה כיף להסכל עליהם איך הם משחקים עם האורז בידיים (רטובות!).

q1000

New member
תודה פפריקה

האמת שראיתי המון סרטונים ביוטיוב אבל פרקטית לא מצליח לי.
כנראה שצריך לתרגל ולנסות הרבה בכדי שאצליח.
תודה בכל מקרה

herouth

New member
הי. שתי נקודות שצריך לבדוק

א. שהסושי עשוי מאורז מיוחד לסושי. אורז רגיל (פרסי/תאילנדי וכו') איננו דביק מספיק, ואני לא בטוחה שגם אורז של ריזוטו יעבוד.

ב. לשים ניילון נצמד על מחצלת הסושי לפני שאת מניחה עליה את החומרים. בעיקרון, אינסייד-אאוט הוא לא שיטת הכנה יפנית, ובסושי רגיל האצה מונעת הידבקות של אורז למחצלת. אז בסושי אינסייד-אאוט משתמשים בניילון.

revavonet

New member
גם אני חושבת שהאורז לא מספיק דביק, ביפן

לומדים 6 שנים רק להכין אורז....
בכל אופן, אם המתכון לא מוצלח חפשי מתכון אחר.
http://archive.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=3701
מצרפת לך קישור.
את יכולה לחלק שם הכל ב4 או 5 לקבל כמות סבירה ובהחלט לוותר על האצה.
חשוב כאמור לקנות אורז מיוחד לסושי ולעקוב בפרוטרוט אחר הוראות ההכנה.
תנסי גם להדק את האורז חזר יותר לאצה. (זה לא ממש אמור להיות כך, אבל בהחלט יעיל, לפחות בפעמים הראשונות שתכיני).
בהצלחה

dubit1234

New member
אני מניחה שאת יודעת לגלגל סושי

כי זה קורה לך רק באינסייד אאוטסייד.
יתכן והסכין שלך לא מספיק חדה.
ממליצה לטבול אותה במים קרין לפני החיתוך.

KindOfFish

New member
מה אף אחד לא יודע להכין פה סושי?

מצחיק,!!!!

אז ככה:
לוקחת נניך 1 כוס אורז לסושי לא צריך לשטוף אותו מכניסה לסיר ושופחת מים רותחים (רצוי לא מהברז, כי אז יהיה לאורז טעם של מי ברז)
אם שטפת את האורז טוב, והאורז כולו ספוג מים אז מספיק 1.5 כוסות מים(וחבל שלא הקשבת לי), אם לא שטפת אז 2 כוסות מים לכל כוס אורז.
אם עולה בדעתך המחשבה: איזה גודל כוס? אז זה לא משנה. העיקר שגם האורז וגם המים באותה הכוס (או אחותה בעלת גודל זהה לחלוטין)
להביא לרתיחה, להנמיך לאש קונה ולחסות

חשוב!! לבשל בלי תבלינים וללא מלח!! וכמובן שלא לערבב אותו!!!

כל המים ירדו, והאורז מוכן (בדר"כ למטה צריך להיות שכבה של אורז עם קרום או דבוק לסיר בצבע צהבהב עד חום זה בסדר גמור, רק לא להשתמש בשכבה התחתונה)
מוצאים את האורז מהסיר, ומניחים על משטח עץ. מקררים מעט בעזרת מניפה ושופכים את התערובת של החומץ אורז סוכר ומלח, מערבבים מעט ומכסים במגבת רטובה שלא יתיבש לנו
מניחים אצת נורי על המחצלת, כאשר הצד המחוספס כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. לעיתים מסומנים על האצה חריצים המראים את כיוון החיתוך. במקרה זה רצוי לדאוג שכיוון החריצים יהיה אנכי לכיוון המקלות במחצלת. מניחים עליה שכבת אורז ומהדקים אותו עם הידיים לשכבה דקה ככל האפשר.
את כל האצה ומכל הכיוונים.
הופכים את האצה שהצד של השחור מופנה עליך, מניכים במרכז את המילוי

מחזיקה את המחצלת בשני אצבעות ומביאה למעל המילית (חצי הדרך) מרימה את המחצלת ומביאה לסוף, לחיצה וריבוע הסושי.
הסכין חיבת להיות חדה ודקה, ורטובה מעת
חיתוך ארוך וללא לחץ.

בתאבון

למעלה