שאלת סוללה

daphne86

New member
שאלת סוללה

אהלן, יש לי נייד של דל דגם XPS M1330, בכל אופן יש לי סוללה 9 תאים, והבעיה היא שאי אפשר לעבוד עם עם הנייד ללא הסוללה, דל עיצבו את זה בצורה כל כך גאונית שהנייד פשוט עקום ורוקד לי מצד לצד ללא סוללה. השאלה היא כזאת, ראיתי בידיוק בהגדרות החשמל של הנייד, שאחרי שהוא טען את הסוללה למ100 אחוז, הוא פתאום שינה את צורת העבודה שלו לon ac power האם זה אומר שהוא עובד רק דרך המטען ללא סוללה? האם זה עדיין הורס את הסוללה? ועדיף להוציאה למרות שרשום כביכול שהוא עובד רק על AC ולא על הסוללה..? תודה, דפנה.
 

RoyBO

New member
הסוללה תגן עליך מפני מפלי מתח והפסקות חשמל

לטובת הלוח אם והHD שלך אל תסירי אותה.
 

daphne86

New member
אבל אם זה בטעינה

תמידית, והסוללה כבר הגיעה ל100 אחוז טעינה שלה האם זה לא הורס את כושר הפעולה של הסוללה?
 

daphne86

New member
כן אבל בשביל זה....

יש אחריות :D אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה...
 

RoyBO

New member
בעיקרון למחשב יש מנגנון אנטי הטענת יתר

אז לא אמור להגרם נזק. רצוי להשתמש לפרוק (להגיע ל10 אחוז בערך ולהטעין ל100) את הסוללה אחת לכמה חודשים. לגבי אחריות, היא לא תעזור במיוחד אם יילך לך כל הHD והחומר היקר שעליו.
 

daphne86

New member
כן צודק

דאטה יותר חשוב מהכל, סבבה, כל עוד הסוללה לא תנזק אין סיבה שאני אנתק את הסוללה כל פעם שאני משתמשת בנייד כשולחני. וכן אני אחת לכמה חודשים פורקת את הסוללה, עשיתי את זה ישר כשקיבלתי את הנייד. תודה :)
 

ypm

New member
דווקא אני אוהב את העיצוב

יותר נוח שהמקלדת טיפה מורמת .
 

daphne86

New member
כן ה9 תאים מצויינת

האמת היא גם הרבה הרבה יותר קלה מה9 תאים הקודמת שהייתה לי בסוני ואיו, משהו מדהים. אני נורא מרוצה.
 

ypm

New member
לא הורס

תשווי את זה לסלולרי שלך... מטעינים כל הזמן .
 

bar666xp

New member
זה פוגם אם היא על 100% לאורך זמן אבל...

בעבר עלות של חידוש סוללה עמד על 1500ש"ח ויותר... כיום העלויות מגיעות לכ1/3 מזה {כלומר 500~800ש"ח בערך}... עלות של HDD לדוגמה {הרכיב שהכי סביר שינזק אם יהיו הרבה נפילות מתח-הפסקות חשמל} מתחיל בכ300ש"ח... אם נעשה חשבון פשוט במקום שהסוללה תחזיק נגיד שנתיים שלוש היא תחזיק שנה+- {לא בצורה מדויקת אלה כדי להמחיש} עדיין כיום עלות הסוללה או חידוש סוללה כבר לא מצדיק את ה""סיכון"" שבעבודה ללא סוללה.... אגב אם עושים חשבון של מחשב שולחני + צג + UPS אני לא בטוח אם המחשב הנייד לא יוצא משתלם יותר לרכישה כיום... מצד שני את השולחני אפשר לשדרג {ואפילו בשלבים} מה שלרוב עד ביכלל אי אפשר בנייד.
 
למעלה