שאלת סוכר

InTheKitchen

New member
שאלת סוכר

לפני כמה שנים אובחן אצלי סוכר גבוה (לסבתא שלי יש סכרת). הרופא משפחה אמר לי שהסוכר שלי גבוה, וביקש ממני לשים לב ולהקפיד. (בלי הוראות מפורשות) התחלתי להימנע משוקולדים, עוגות, עוגיות וכו' בחודשים האחרונים. (במשך כמה שנים לא ממש היה אכפת לי מההוראה שניתנה) בשבועיים האחרונים אני אוכלת תמרים. ביום יום אני אוכלת לחם ופסטות מקמח מלא, ואורז מלא. השאלה שלי, האם לחולי סכרת (או מי שעם סוכר גבוה) צריך להימנע מסוכר בכלל? האם הסוכרים בתמרים הם "מזיקים" כמו הסוכר המצוי בפחמימות, עוגות וכו'? או האם סוכר "טבעי" מותר? (פירות, פירות יבשים וכדומה) אני גם אוסיף שאני אוכלת לפעמים פיטנס ויופלה 0%, שהם גם מתוקים. אבל לא הרבה ולא בצורה קבועה.

יש סוגים שונים של סכרת

יש סוכרתיים שמותר להם לאכול פירות וסוכר פירות. יש גם כאלה שאסור להם לאכול פירות בכלל. בכל מקרה אם את יודעת שאת בסיכון, תמיד שווה להיבדק ולא רק פעם בכמה שנים...

רצוי שתיפני לרופא

זה שלסבתא היה סכרת לא אמור להגיד כמעט כלום, להרבה מבוגרים יש סכרת וזה נובע מעצם היותם מבוגרים (ולא רק על סמך גנטיקה). אם להורים יש למשל סכרת אז זה יכול להצביע על מצב תורשתי, כי סכרת בגיל 50-60 -40 זה כבר אומר שעלייך לשמור כי זה עלול להיות גנטי. כפי שהבנתי נכון את בת 19, בגיל הזה רצוי לבדוק טוב עם הרופא מה זה אומר לגבייך ולהתייחס ברצינות. העיניין יכול להיות תורשתי מהסבתא או בכלל לא קשור אליה גם. יש סוגים שונים של סכרת מסיבות שונות. גם מזה סוכר גבוה? יש ערכים, למשל חברה שלי עם השמנת יתר ויצא לי בתוצאות מעבדה סוכר 105 בצום ולדעת הרופא זה היה גבוה (אומנם לא מאבחן סכרת) והוא אמר לה לשמור. הרשיתי לעצמי לענות כי יש לי הרבה ידע בנושא.

תשובה

שלום רב, אם יש לך סוכר גבוה כדאי שתלכי לדיאטנית קלינית בקופת החולים שתנחה אותך מה ואיך לאכול , מה כדאי ומה לא. לגבי סוכרים - כל סוכר הוא סוכר לא משנה מה מקורו - עוגיה או פרי. פירות יבשים ותמרים בפרט עתירים סוכר ובעלי מדד גליקמי גבוה כלומר מעלים במיוחד את הסוכר בדם. לחולי סוכרת מומלץ להפחית מתוקים עד כמה שניתן. כמות פירות יומית תלויה ברמות הסוכר, טריגליצרידים ומשקל. בברכה נטלי

למעלה