שאלת "סדר יום"

Its a girl

New member
שאלת "סדר יום"

שלום בנות, רציתי לשאול אתכן המניקות אם יש לכן סדר יום מוגדר וברור, אני שומעת על כל מיני בנות שמנהיגות "סדר יום" ולי זה נראה תמוהה כי אם כל ההנקות האלה והשינה שבאה אחריהן קשה לי ליצור אצל הקטנה משהו שנקרא סדר יום (היא בת חודש וחצי ויונקת מלא) אם יש לכן סיפורים אישיים של סדרי יום והמלצות אני אשמח... ועוד שאלה לגבי אמבטיות אני משתדלת לעשות אמבטיה יומית גם אם לפעמים יוצא שהאמבטיה מתבצעת בשעה עשר בלילה או תשע בערב (ברוב המקרים היא מעוררת בשעות אלה כי בארוח ערב היא נרדמת...) מה איתכן? איך זה אצלכן?

אלונה ע

New member
סדר יום לא מתאים לגיל כזה

זה כמובן לפי דעתי האישית בלבד. עם הזמן תראי שהתינוקת שלך "בונה" לעצמה סדר יום, פתאום תבחיני שהיא ישנה את שעת הבוקר בדיוק כשעתיים אחרי שהתעוררה (כדוגמא) וגם הולכת לישון את שעת הלילה בטווח של שעה קבועה ואז באמת יש טעם לארגן את סדר היום של כל המשפחה בהתאם אליה, אבל כרגע נראה לי שהיא קטנה מדי בשביל זה, היא כרגע פועלת לפי האינסטינקטים הטבעיים והבריאים שלה של רעב, עייפות וכו' וחבל להרוס אותם, אני הייתי זורמת איתם. מה שכן, חשוב לשמור על איזושהי מסגרת כללית, למשל אחרי אמבטיה הולכים לישון ע"מ שתתרגל לתהליכים מסוימים, דבר שנותן לה ביטחון וגורם לה לדעת למה לצפות אבל מבלי להסתכל על השעון (כי היא לא מסתכלת עליו) וככה גם למנוע אי סדר כללי כמו בלבול בין לילה ליום (חלילה). מקווה שהובנתי בהצלחה

למעלה