שאלת נתחים -קפואים.

mira590

New member
שאלת נתחים -קפואים.

אבקש את עזרתכם בהבנת הנקרא והעשייה:
אני מייצגת משפחה קטנה שאוהבת בשר והרבה - אין ברשותי תנור. (ומה לעשות ידנו אינה מסגת לרכוש בשר טרי אלא קפוא - והשיכנועים לא יעזרו כלכלית - לא מסוגלים לקנות יקר יותר- כי אנו רוכשים כמויות בשר ובמבצעים בדרך כלל)
בשבוע שעבר שאלתי לגבי הכנת פילה (ללא עצם בשר נטו) בסיר לחץ - ונעזרתי בפורום ובהצלחה (תודה אפרסמון).
רוצה לעשות לשבת צלי שוב -ובן זוגי שניגש לרכוש בסופר התבלבל -ניסה להעזר בי ואני יצאתי מבולבלת כי לא זכרתי איזה נתח רכשתי פילה 6 או 5 ואם היה מדומה או לא. (עשיתי לי בסיר לחץ עם פירות יבשים - כשהתקשה יום למחרת בישלתי עם פירות יבשים כשהצלי חתוך לחתיכות עבות ויפות ) אם אפשר לעשות לנו סדר נתקלנו במבוי סתום בזכרון ובהבנה..
מהו פילה מדומה / פילה רגיל - יש הבדל?
5/6 מס' /4 יש הבדל?
בסופר יש בשר לצלי (ככה הוא נקרא ) יכול לשמש אותי לצלי הנ"ל?
צריכה 2 יחידות לאנשים רעבי בשר באופן תמידי....

ninga 3

New member
היי מירה, אשמח לעזור לפחות חלקית.

בשנה האחרונה הייתי קשובה לדברי הרב הגר בבניין מגוריי, וככל ששאלתי אחרים, קיבלתי תשובה זהה...
בשר קפוא המגיע מחו"ל, ואני מדגישה רק !!! מחו"ל, הוא בשר טוב יותר מכל חלק אחר שתמצאי בארץ, ולמה..? בחו"ל יש כל שלושה חודשים משגיחי כשרות הנוסעים לשרת את הקהילה היהודית שם, ברגע שיש להם ספק לגבי הכשרות, הם לא מתלבטים הם מעבירים את החלק לשאר העם שם, ומבחינת כשרות אנחנו כאן בישראל, מקבלים את החלקים הטובים ביותר, לאחר התלבטויות אני משלבת מיושן וקפוא.
עכשיו לחלקים:
אני משתמשת במס' 5 - מתאים לצלי כתף
משתמשת הרבה במס' 8 - שריר נהדר לצלי, לחמין, לגולש, הוא מלא סחוס, בסיר לחץ יוצא רך וטעים.
משתמשת גם בצלעות...לא משתמשת בפילה מדומה, לא אוהבת. סינטה או פילה אפשר לפרוס דק, ולטגן כמה דקות עם מעט מלח וטיפה פלפל..זהו.
אם תרצי מתכונים, כיתבי ואצרף.

למעלה