שאלת נשיכות בגן

הדס123

New member
שאלת נשיכות בגן../images/Emo46.gif

הפיצי בן שנה ו- 8 נמצא במשפחתון שיש בו סה"כ 6 ילדים ושתי גננות. לפני חודשיים הצטרף ילד בן גילו בערך שלא מפסיק לנשוך את ילדי הגן. הילד שלי חזר עם 3 נשיכות בשבועיים ומשיחה עם אמא נוספת הבנתי שכל יום ילד אחר ננשך. הגננת אמרה שהיא מטפלת בזה, אבל עובדה שזה לא עוזר. הילד שלי הוא עדין ולא "מחזיר" ואני לא רוצה שהוא ילמד ממנו דברים כאלה וכמובן לא שיחזור פגוע כל הזמן. מה אפשר לעשות? כיצד לגרום לגננת להבין שזה לגמרי לא מקובל עלינו? תודה.

memko

New member
נושא הנשיכות הוא נושא מאוד בעייתי כי מצד אחד

יש את הורי הננשכים שזה במקרה הזה את, וזה בהחלט לא נעים כאשר את רואה את הילד שלך חוזר עם נשיכות. אבל מצד שני יש את הורי הילדים הנושכים, שהם צריכים לטפל בזה בשילוב עם הגננת כדי למנוע את התופעה. אבל - את חייבת לזכור שנשיכות זה חלק מהדרך של הילדים בגן, יש ילדים שנושכים ויש שלא, יש כאלה שזה לוקח להם זמן להפסיק ויש שמהר מבינים את הנושא שזה אסור. צריך להיות סבלנים, לתת לגננת לעשות את מה שהיא עושה, לזכור שהילד שלך עוד יחזור עם נשיכות, חבלות ולא צריך להתרגש יתר על המידה, לקחת בפרורורציות. כמובן שאם ההורים של אותו ילד נושך מתעלמים מהתופעה אז יש בעיה. אני מניסיוני בגיל שנתיים עומר היה מהנושכים, ואישית מ-א-ו-ד נעלבתי מהורים שפנו לגננת וביקשו (!) שעומר לא יהיה בגן כי הוא נושך...וזה לא ממש ענין אותם שאני כאמא שלו מנסה הכל שזה לא יחזור על עצמו, שילד נושך זה לא תמיד מחינוך לקוי, מחוסר הסברים בבית, אלא כשלב בהתפתחות. כמו שזה בא, ככה זה נעלם ביום אחד, והוא הפסיק לנשוך. והיו אין ספור פעמים שעומר היה חוזר עם נשיכות, כן נבהלתי, אבל הבנתי שאני כמו שאני בצד השני, הפעם הגיע תורי.

ממקו הסבירה מעולה

צריך להבין שזה חלק מההתפתחות וחלק מהילדים נושכים בגיל הזה. ברור שצריך להשגיח ולהסביר שאסור אבל אין מה לעשות...גם לרננה היתה בגן ילדה שנושכת (הצליחה לנשוך אותה במצח), להגכיד שזה לא הםריע לי זה יהיה שקר אבל חרקתי שיניים.

הדס123

New member
אני בהחלט מבינה שזה שלב

אבל לא יתכן שהילד יחזור פעמיים בשבוע עם נשיכה. אני בטוחה שהגננת מנסה לעצור את זה, אבל כנראה שהיא צריכה לשנות משהו, כי בינתיים זה לא עוזר, רק מחמיר. וכמובן שצריך לידע את ההורים ושבמקביל יעשו משהו בבית. לפי מה שאתן אומרות אין מה לעשות? צריך לקבל את זה וזהו? נורא קשה לי עם האימרה הזו...

Yifatule

New member
אני חושבת שצריך לקבל את זה

הגננת לא יכולה להפריד את הילד מכל הילדים. מספיק שניה אחת שהיא עושה משהו עם ילד אחר וזה מספיק בשביל לנשוך. כמו שכתבו לך, זה שלב והוא עובר. אצלנו הוא חזר כמה פעמים עם נשיכות והרבה יותר פעמים דווקא הוא היה בצד הנושך.

ועכשיו אין? הילד שלי חוזר חופשי נשוך מהגן..

ועוד במקומות שאני לא מבינה איך השיניים הגיעו לשם.. היה לו כחול 3 ימים על הגב(היו חורים בפליז שלבש) זה לא ילד זה לא נורמלי תומר לא נושך,וכשכן זה לא כואב ובלי סימנים משום מה.. אגב מוזר לי שהמטפלת לא שמה לב לזה,בעלי ייראה לה תסימן למחרת בבוקר,איך לא שמה לב? זה כואב הוא בטח ממש צרח..

פלגיה

New member
גם אם הילד שלך יתחיל לנשוך פתאום

זה לא בגלל שהוא למד את זה מהילד השני, אלא בגלל שהוא יגיע לשלב של נשיכות. פעוטות נושכים. ככה זה. לא נעים להיות אם לילד ננשך, עוד פחות נעים להיות אם לילד נושך, ובאמת אין הרבה מה לעשות. בכלל לא תקין שאתם יודעים מי הילד הנושך. המידע הזה צריך להיות חסוי מצד הגננת. הגננת אמורה לתפוס את הנשיכות לפני שהן קורות. לא תמיד זה אפשרי לא תמיד זה עובד. זה חלק מה"מחיר" של שהות עם עוד ילדים בגן. ובאמת לא היית רוצה לבודד את הילד שלך מחברה בגיל הזה.

למעלה