שאלת נימוסי שולחן

שאלת נימוסי שולחן

שלום רב, מזה כמה חודשים אני עוקבת אחרי הפורום הזה בענין רב ומזדהה בחלק מהמקרים, הפעם החלטתי לשאול שאלה. השאלה מתייחסת לגיסתי, אשתו של האח של בעלי. בכל פעם שיוצא לנו לאכול ביחד, בארוחות משפחתיות או בארועים שונים, אני נחרדת ובעיקר נגעלת מנימוסי השולחן שלה. לדוגמא, אם יש ארוחה משפחתית וחלק מהמוזמנים עדין לא הגיעו, זה לא מעניין אותה, היא תתיישב ליד השולחן ותתחיל לאכול ולהאכיל את הילדים שלה. הבעיה היא שזה עוד החלק הקל של הענין. היא נוהגת לאכול מכלי ההגשה שבמרכז השולחן בידים או באמצעות כלי האכילה שלה, לפעמים אפילו בלי להעביר קודם לצלחת שלה. בשבועיים האחרונים היו לנו שני ארועים משפחתיים במסעדות והיה פשוט בלתי אפשרי לאכול, היא שמה את כלי ההגשה המרכזיים לידה ופשוט אכלה מהם במישרין, כך שמה שלא מספיקים "לחטוף" לפני שהיא שמה עליו יד פשוט מגעיל לגעת בו אח"כ. חוץ מזה הבת הקטנה שלה חשבה שזה מאוד מעניין לשחק באוכל שבכלי ההגשה המרכזיים שעמדו לידה, וגיסתי במקום להתעמת עם הילדה/לחנך אותה פשוט נתנה לה להמשיך. הרגשתי שאני הולכת להתפוצץ וכמובן כמעט שלא אכלתי כלום. בעלה/גיסי יושב לידה ולא אומר כלום (האמת גם הוא התחיל "לאמץ" את סגנון האכילה הזה). בעלי בדרך כלל נוקט בגישה של להתעלם, אבל בפעם האחרונה זה היה כ"כ צורם שהוא שאל את אמא שלו אם הוא ואחיו חונכו באותו בית. אמא שלו הסמיקה והעירה לאחיו על מה שהילדה עושה. אחיו כמובן לא עשה כלום. מה הייתן עושות?

לא הייתי עושה כלום

זה מעליב. יכול להיות שמגעיל אותך איך שהיא אוכלת, ואם ככה תישארי בבית. אל תלכי למקומות שעלולים להגיש בהם אוכל. ואם את כבר הולכת - אל תשבי על ידה.

אוי ממש לא נעים.

אני חושבת שבאמת לא הייתי עושה כלום. אבל הייתי דואגת אולי בתחילת הארוחה לשים מכל דבר כמות נכבדה בצלחת נפרדת שתהיה עבורי ועבור ילדיי.

kalah

New member
דעתי כשל טיפטיפ ומוסיפה

אם מדובר בילדים קטנים- עם כל הכבוד, הייתי מאכילה אותם לפני. אולי בשולחן אחר או מה אבל שמה לבם בצלחת ויושבת להאכילם. גם אותי זה דוחה הקטע הזה ולכן חושבת כמו טיפטיפ- למהר ולשים בנפרד לפני שהיא מגיעה לזה.

נומלה

New member
שתי בעיות שונות

בעיה אחת איך שהגיסה אוכלת ובעיה שניה שהיא מאכילה את ילדיה לפני שהאורחים באים. לבעיה הראשונה יש פתרון פשוט. לחלק לכל אחד אוכל בצלחת או לשים כמה כלי הגשה לאורך השולחן ולא להזמין כלים לכולם במסעדה. הבעיה השניה - אני מסמפטת את הגיסה. גם לי יש בעיה כשהילדים שלי מתים לאכול והאורחים מאחרים בחצי שעה. חוץ מזה - אתם משפחה אז לא כלכך נורא "שתתחלקו בחיידקים" כמו שהבן שלי אמר פעם.בקיצור, תבחרי את המאבקים שלך. לא תצליחי לשנות את הכל תמיד. האם זהו קרב חשוב לך? אם כן, תנהלי את המלחמה בעורמה ברגישות ובנחישות

פרצלה

New member
גועל נפש מרוכז

לדחוף ידיים לאוכל של כולם,אולי הילדה נגעה בטוסיק ולא שטפה ידיים ידיים? זה מעבר לגועל גם מתכון למחלות ואי אפשר להתעלם. העירי לילדה בנימוס וחיוך ואולי דרך חינוך הילדה גם האמא חסרת דרך הארץ הזו תלמד קצת איך להתנהג בחברה.

אוסה

New member
איכסססס ועוד איכס

אני אישית...הייתי מעירה לה! לדעתי יש לך שתי אפשרויות: 1. להעיר לה . 2. לשים מנה ראשונה מכל מה שאת אוהבת לפני שהיא דוחפת את ידי לכלי ההגשה.

באמת מגעיל, אז בפעם הבאה אל תצאו

לבלות איתם במסעדה, וכאשר את מזמינה אליך תגידי מנה אמריקאית, זה אומר שתשימי לכל אחד בצלחת מנת אוכל, מי שירצה תוספת תגישי לו גם את התוספת. אם תעירי לה יצא מזה ריב. גורלו של ריב הוא, שיודעים איך הוא מתחיל, לעולם לא יודעים איך הוא נגמר.

קירה71

New member
לא לעשות כלום

מבינה לליבך ואת רתיעתך אך לא מתפקידך להעיר על זה הפיתרון? להימנע מארוחות משפחתיות עד כמה שאפשר באמת מגעיל ודוחה

אוסה

New member
למה על התנהגותה הברברית של גיסתה

היא צריכה לוותר על המשפחתיות?

פרצלה

New member
גם אני לא מבינה

לא עדיףלהעיר יפה,או אולי לנסות דרך הבעל שידבר עם אחיו מאשר להפסיק לאכול ארוחות משפחתיות? ובכלל,איך אפשר להפסיק לאכול ארוחות משפחתיות שהן בדרך כלל,בימי שישי כשכולם נפגשים? להפסיק להפגש עם המשפחה?

תודה לכל המגיבות

מהתגובות שלכם למדתי שני דברים - כנראה שאני לא מגזימה ברתיעה שלי, שכן לא מעט מכן חשבו, כמוני, שמדובר בהתנהגות לא ראוי, שלא לומר מגעילה. מעבר לכך מדובר בהחלט במצב עדין. גם כך אנחנו נפגשים איתם מעט יחסית (שתי הארוחות במסעדה היו כשהוזמנו לחגיגת ימי הולדת של בני המשפחה ולא מיוזמתנו) ואני חוששת שהערות לא יתקבלו טוב.

duncken

New member
עוד אופציה

בהרבה מקומות וביחוד בישראל אנשים יגיבו בצורה שונה לתגובה בפני קהל או תגובה פרטית. בתגובה לפני קהל הם יכנסו למגננה אוטומטית כדי לא להפסיד פנים (LOSE FACE). אני הייתי פוגש את אותה גיסה במקום ללא לחץ ומנסה להעביר לה את תחושתי. הכול בצורה לא ביקורתית. את יכולה גם להכניס את נושא הבריאות שהועלה פה. תיתפלאי... אולי בגלל שאף פעם אף אחד לא העיר לה בצורה כזו היא לא חשבה שיש משהו מוזר במעשיה (עד כמה שזה נשמע מוזר).

אוסה

New member
פעם האבה עדכני אותנו

על המיקום והשעה , נבוא לאכול שם ונעיר לה כאורחי המסעדה שזה מגעיל לראות אותה אוכלת ככה .חחח

../images/Emo45.gif תודיעי לי.. אני באה איתך..../images/Emo6.gif

לא כדי להעיר...אלא כדי לראות את הפרצוף שלה.

תיני25

New member
איכסססססססססססססס

איזה גועל! מוזר לי שאישה כזאת מגדלת ילדים ומחנכת אותם ושוכחת בדרך ללמד אותם איך להתנהג בשולחן. נשמע פשוט דוחה!!

מוזר?

ממש לא מוזר.. את לא רואה "ברחוב" ילדים חסרי תרבות וחינוך? הרי מאיפה זה מגיע? רק מהבית....

תמר36

New member
אני הייתי מעירה, חד משמעית! או... בזמן ההגשה

הייתי רצה להפריד את המנה של משפחתי מהקערה המרכזית בליווי הערה צינית כגון "גם אני רוצה שהאוכל יהיה קרוב אלינו". יש הערות זדוניות יותר אבל למען שלום המשפחה לא נאמר אותן.

למעלה