שאלת ניו זילנד

r o i 1 9

New member
שאלת ניו זילנד

שלום אח שלי מתעתד לטוס לניו זילנד עם עוד מישהו לתקופה של 70 יום. מה עדיף לו? לקנות רכב או להשכיר? לקנות ואן עם אפשרות של שינה או לישון כל לילה באתרי הקמפינג/מוטלים וכו'. כאשר קונים -איך ניתן להימנע מליפול בפח? מה עושים עם ביטוח? כל מידע יעזור תודה רועי

sailor

New member
הרבה יותר זול לקנות

ואין חשש מנזקים לרכב. הכי טוב לדעת לבדוק את העיקר לבד. בדיקות במוסך הן אמינות אבל יקרות, הבדיקות בשווקי המכוניות לתרמילאים/מקומיים זולות אך לא אמינות. רכב מיופה במיוחד, צבוע מחדש וחסר פגיעות קטנות חשוד כמשופץ לאחר פגיעה כלשהיא לי ניסו למכור סטיישן כזה עם מנוע גמור שאח"כ התברר שהמכונאי שבודק שם בתשלום העמיד למכירה אחרי קוסמטיקה מקיפה. סתימה חלקית של המפלט בסמרטוט גרמה למנוע לרעוד חזק והסמרטוט התמלא שמן. זינוק בעליה גרם לכיבוי המנוע. קנית ואן עולה פי 3-4 מאשר סטיישן נוח שמתאים גם לשינה במקרה של חוסר ברירה. העברת בעלות וביטוח אפשר לעשות בשווקי המכירה ובסניפי AA ואפשר גם באינטרנט.

mochiller

New member
כמעט חודשיים וחצי בניו זילנד

זו בהחלט תקופה יפה לתור את המדינה לאורכה ולרוחבה ולהנות מקסמה אני אישית טיילתי רק חודש ושבוע ולכן בחרתי באופציה של לשכור רכב על מנת לא לשרוף זמן טיול יקר (בהמשך באוסטרליה כבר טיילתי 3 חד' ולכן רכשתי רכב). אם אחיך יבחר בסוף באופציה לשכור, אז חשוב שתיידע אותו שיש חברות המשכירות רכבים משנתונים ישנים יחסית (נניח 10 שנים אחורה) וכך הוא יוכל לחסוך לא מעט כסף. בעניין קניה - יש חסרון בולט שיש לקחת בחשבון: בהנחה שלוקח לפחות מס' ימים למצוא רכב, אז שורפים זמן יקר בהתחלה, אבל הבעיה האמיתית לרוב היא במכירה - אם מוכרים ב"אוף סיסן" או סמוך למועד הטיסה עשויים למכור במחיר נמוך ולאבד את רוב ההשקעה (לא נורא... העיקר שיש זכרונות יפים מהטיול). אני פגשתי זוג בקרייסצ'רץ' שלא הצליחו למכור, בסוף דחפו את המפתחות לאיזה עובד בשדה התעופה ורצו לטיסה (הייתה להם גרוטאה שעלתה 500 דולר) טיול מהנה והכי חשוב, שינהגו בזהירות!

למעלה