שאלת נהג חדש..

ronny69

New member
שאלת נהג חדש..

למדתי על גולף והבלמים שם היו ממש חזקים. לעומת זאת יש לנו רנו סניק 2003 שהבלמים שם יחסית ממש חלשים אני לוחץ והאוטו עושה טובה שהוא מאט. אין סיכוי שהבלמים בלויים כיון שהאוטו היה במוסך בבדיקה רק לפני שלוש שבועות. האם יש פתרון לכך? לדעתי זה לא בטיחותי בכלל.... שאלה נוספת: ברמזור מה יותר עדיף בריא וחסכוני לאוטו ברמזור? דרייב או ניוטרל? (כן מה לעשות אני נוהג על אוטומט...)

הראל CDO

New member
ניוטרל מיותר , אם כבר P

ברמזורים ארוכים אני שם P (תרגעו , אני כל הזמן מסתכל במראה האמצעית
)

חיים_K

New member
וביום שלא תשים לב...

ומישהו יתן לך "נגיחה" קטנה ברמזור, תקבל לא רק שריטה בפגוש, אלא גם נזק שמעותי בגיר. האם זה באמת שווה את המנוחה הקצרה לרגל ימין מהברקס ?

wil

New member
../images/Emo128.gifלא ניוטרל ולא P.

כל עוד מדובר בהמתנה סבירה ברמזור (דקה, שתיים מקסימום) להשאיר ב-D וזהו. כל העברה מ-D ל-N ולהיפך מוסיפה בלאי (לא גבוה במיוחד, אבל מיותר) לגיר. רק אם מדובר בעמידה ממושכת אפשר להעביר ל-N, להרים בלם-יד ולהתרווח במושב. (בעיקר בפקק ארוך שכבר עצרו הרבה מכוניות מאחוריך) P בשום אופן לא - זה לא מוסיף כלום, ויש את פוטנציאל הנזק שהוזכר.

tzvika pick

New member
אל תשכח שהסניק גדול וכבד יותר!

ולכן גם על מערכת הבלמים שלו מופעלים כוחות גדולים יותר. לכל רכב מערכת בלמים אחרת, וגם התחושה שלך כנהג שונה בכל רכב ורכב. יכול להיות שיש פגם במערכת הבלמים של הסניק. רפידות הבלמים הם רק חלק קטן ממערכת הבלימה של הרכב. אולי יש פגם במגבר הבלם, או בערכת הABS? בכל מקרה, הנושא נבדק בכל מבחן רישוי שנתי. אם הרכב שלך עבר טסט לא מזמן, אין ממש סיבה לדאגה.

roadkiller

New member
גולף זה אוטו עם בלמים חזקים במיוחד

שכל לחיצה עדינה בולמת מיידית את האוטו. לעומת זאת במכוניות שיש בוסטר בבלם, הן נעצרות בצורה יותר מתינה. אני דווקא נהנה מזה שהעצירה לא מיידת, זה יותר נוח לי, במיוחד כשמתכננים את העצירה מראש.

roadkiller

New member
לא הסברתי טוב

לא יודע אם לגולף יש בלמים חזקים במיוחד. אבל הבלם שלו עוצר את האוטו במיידי, ואין התנגדות ללחיצה כמעטץ לא יודע כתוצאה ממה זה. לעומת זאת במכוניות יותר כבדות וחזקות, יש סוג של מנוע בבלם. אשר מופעל בלחיצה על הבלם, אם אני לא טועה.

tzvika pick

New member
מגבר בלם קיים בכל רכב מודרני

נסה פעם לבלום רכב משנות השישים, כזה שלא הגיע עם מגבר בלם (הידרו-ואק?) ותבין על מה אני מדבר. צריך כוח של מתאבק סומו כדי לבלום רכב כזה... בכל מקרה, יש הבדלים משמעותיים בין רכבים שונים. אני נוהג על רכבים רבים, וההבדלים בין הרכבים יכול להיות אדיר, גם שמדובר באותו מודל מאותה שנה. ההבדלים נובעים גם ממגבר הבלם השונה, וגם משאר רכיבי מערכת הבלימה ברכב.

הראל CDO

New member
הרגע חשבתי על עוד משהו שיכול להשפיע

בשיעורי נהיגה נסעת במהירויות מאוד נמוכות , ובלי תנופה כמעט (רוב הזמן הטורים די נמוכים) לכן לפי דעתי לא ניצלת את יכולות הנסיעה של האוטו , ולכן כל בלימה פשוט בלמה אותך חזק... (נשמע הגיוני לא?)

MOTYP

New member
בוסטר.

אכן בכל רכב מודרני קיים מגבר בלם שמשתמש בכוח המנוע על מנת לעזור לנהג לבלום. ברוב הרכבים זהו בוסטר על סוגיו השונים קיים גם מגבר הידראולי הידרו וואק אבל הוא הרבה פחות נפוץ. מה שהוא התכוון זה בלם מנוע או אגזוז ברקס שקיים בעיקר ברכבים גדולים משאיות ואוטובוסים ובולם את המנוע עצמו על מנת לעזור בבלימה.

UrbanDK

New member
../images/Emo45.gif זו בעיה מאוד נפוצה אצל הרבה

מאוד אנשים - הם פשוט מפחדים ללחוץ את הדוושה עד הסוף ולא מנצלים כראוי את יכולות הבלימה של האוטו. בגלל זה הרבה אנשים מורידים הילוך כדי לבלום - הם מרגישים שהבלמים לא מספיקים בגלל שהם פשוט לא יודעים כמה אפשר ללחוץ עליהם.

Rשף

New member
נסה לנהוג במכונית עם EBA

(מקווה שלא טעיתי בשם המערכת בפיג'ו) שמזהה בלימת חירום ומפעילה את הבלמים במלוא הכוח מרגישים מיד את ההבדל בין הלחיצה שלך לבין המערכת.

erez1985

New member
ועדיין בתחושה זה לא כמו במכונית של

פולקסווגן. יש לנו C5 ופאסאט, והתחושה של בלימה חזקה יותר בכל תנאי היא בפאסאט, וזה לא שיש לנו פאסאט בגרסאות הבכירות אלא 1.8 עם דיסקים לא גדולים במיוחד, בC5 למרות המערכת הזאת הABS נכנס מוקדם מידי דבר שמעצבן שלעצמו. שורה תחתונה, הפאסאט בולמת יותר טוב בכל תנאי הן בבלימות חרום, והן בבלימות רגילות שבהן התחושת בלימה הרבה יותר טובה

Rשף

New member
לא יודע

נכון שתחושה היא דבר חשוב אבל כדאי לערוך מבחן בלימה אוביקטיבי לפני שמשמיצים, לי בכל מקרה הבלמים בבורה לא זכורים לטובה או לרעה.

erez1985

New member
אני לא רואה שהשמצתי אף אחד מהרכבים

מצטער שזה נראה כך, בקשר למבחן בלימה, אנחנו כבר עשינו אותו, כמו שאמרתי יש ברשות המשפחה את שני הרכבים שעל שניהם אני ואבי נוהגים, והתחושה הסתברה גם כנכונה. גם שמערכת הABS נכנסת מוקדם מידי לפעולה בסיטרואן דבר שבנהיגה ספורטיבית מעצבן כי אתה עדין לא משתמש בכל הכח ופתאום אתה מרגיש רעידות ברגל -זה לא לענין.אבל מצד שני כמעט בכל פרמטר אחר הC5 עולה על הפאסאט.

lironl40

New member
יכול להיות שהאוטו שלך הרוס!!

אולי הרנו שלך הרוסה. והבנתי שאם יש דפיקה בדלת אז זה משפיע על העצירה. חחחחח סתם... רוני צ'רנוב המצחיק.

אפרשקסי

New member
אולי יש בעיה במערכת...

אולי הבוסטר אולי המשאבה.. אי אפשר לדעת לא חייב להיות שחיקה

למעלה