שאלת נדל"ן

שאלת נדל"ן

אני רוצה להתח לחפש לנו בית (בית עם גינה, לא דירה) באזור אמסטלווין או קצה אמסטרדם (לא סגורה על זה), רצוי קרוב לבית הספר היהודי. אזור שקט שטוב לילדים, ורצוי בקירוב לקהילה (כי חודשיים פה לבד הספיקו לי....). 1. למי יש המלצה על אתרי נדל"ן ותיווך? 2. המלצה על איזורים ספציפים/ רחובות שמומלצים, או להפך- לגמרי כדאי להתרחק מהם?

ועוד כמה

www.marktplaats.nl צריך לבחור woningen koop/huur לפי מה שאת רוצה ואז איזור ספציפי. http://woningen.tweedehands.net/

תודה לכם!

אני אשב מחר (אה.... חופש מחר..... איזה כיף....) ואנסה להבין מה קורה פה.

yaelli10

New member
עונה על שאלה מס' 2

בי"ס יהודי שוכן בשכונת buitenveldert מאוד מאוד קשה למצוא כאן בתים. אבל יש סוכנויות נדל"ן שמשכירות לאנשים בדיוק כמוכם וכדאי לברר - אולי ב- huisingonlin או בעמוד חיפוש של הגוגל שצירפתי. אמסטלוויין משופעת בבתים משפחתיים, שם יהיה לכם קל יותר למצוא.

spier99

New member
השכירות בהולנד

זה כולל חשמל,ארנונה,מים וכו או שכמו בארץ השוכר צריך לשלם.

yaelli10

New member
מים כנראה שכן

חשמל וחימום זה תלוי בחוזה ועם מי עושים אותו.

בגרמניה זה יכול לכלול הכל

אם משלמים על פי Warmmiete אבל אז כל חודש משלמים יותר (אבל מורידים מהראש את כל השטויות)

yaelli10

New member
נדמה לי שכך זה גם כאן

פשוט אין לי הרבה נסיון עם שכירות, אנחנו גרים בבית משלנו

תלוי -

אנחנו משלמים הכל, כשוכרים. ארנונה, לפחות באמסטרדם, מחושבת לפי מס' הנפשות בבית - תשלום פעם בשנה. מים - בבניה הישנה של אמסטרדם אין אפשרות למדוד, אז יש הערה לפי מס/ דיירים. חשמל ומים (איפה שיש מדים) - הערכה שנתית מחולקת ל12 חודשים - כאשר בסוף שנת חיוב יש מדידה והתקזזות על ההפרש. לפי מה שנמדד - נקבעים גם התשלומים של שנה הבאה... דירות שכורות (לא מרוהטות) נהוג להעביר ללא ריצוף ועם קירות בצבע נייטרלי (לבן או חשוף מטפטים) וכמובן - ריקות מכל ריהוט שהשוכר החדש אינו מעוניין בו ושלא כלול בחוזה... לעומת זאת: דירות מרוהטות - שמתומחרות היטב -אמורות לכלול גם חשמל, מים וארנונה בשכ"ד

לגבי שכירות

זה מאוד משתנה, יש שמשכירים כולל כל החשבונות ויש שמשכירים מה שנקרא KALE HUUR שזה לא כולל כלום. לגבי המיסים לעיריה, יש מיסים שבעל הבית צריך לשלם ויש מיסים שהשוכר צריך לשלם, אבל זה גם משתנה ומאוד תלוי במצב הספציפי. לי באופן אישי היה נסיון עם שכירת דירה מבעל בית פרטי ושם היה הכל כלול, כולל המיסים, בגלל שהדירה היתה חלק מבניין גדול שבעיני העירייה וחברת החשמל, מים וכיו"ב נחשב ככתובת אחת כך שאי אפשר היה להפריד את החשבונות והמיסים שהדיירים השונים משלמים. אני יודעת גם שהרבה אנשים שוכרים מארגונים סוציאלים (WONNIG STICHTING), שם יש שכירות זולה יותר אבל היא לא כוללת כלום. בשביל לשכור דירה דרך ארגון כזה צריך לחכות בתור הרבה זמן או שיהיה לכם נסיבות מקלות כלשהם (למשל נכות פיזית או מצב כלכלי קשה) ןאז אפשר לקבל 'הקפצה' לראש התור. מעבר לכך, ברוב האיזורים, לטווח הארוך משתלם יותר לקנות אם זה אפשרי. החזרי המשכנתא בדרך כלל יותר נמוכים מהשכירות לאותו מקום (בגלל שהריבית על המשכנתא היא הוצאה מוכרת למס ושכירות לא).

כן זה כמו בישראל עם הבדל אחד גדול

לא יודעת אם אצל כולם זה ככה, אבל כשאני שכרתי בארץ שילמתי בדולרים למרות שהמשכורת שלי היתה בשקלים, כך שאף פעם לא יכולתי לתכנן מראש מה יהיה שכר הדירה שלי. בחודשים שהדולר היה נמוך הרווחתי ובחודשים שהיה גבוה הוצאתי יותר ממה שתכננתי. פה שילמתי שכירות ביורו וגם המשכורת ביורו כך שידעתי בדיוק איזה אחוז מהמשכורת ילך על שכירות. מעבר לכך, אין לי מושג איך זה בישראל, אבל פה אני יודעת שיש חוקים להגנת הדייר, כך שאם שוכרים דירה או בית, בעל הבית יכול לדרוש מהדיירים להתפנות אך ורק אם הוא או היא רוצים לגור בבית בעצמם. בכל מצב אחר אין להם אפשרות לדרוש מהדיירים להתפנות (כמובן כל עוד הם משלמים שכר דירה ושומרים את הדירה במצב סביר). כך שנוצר מצב שאנשים רוצים למכור בית ולא יכולים כי יש להם דיירים ששוכרים את הבית ומעטים האנשים שרוצים לקנות בית עם דיירים. יש כל מיני דרכים לעקוף את החוקים האלה, אבל בגדול החוק עומד לצד הדיירים.

spier99

New member
לגבי המחיר את צודקת

זה פאק של ישראל שמשלמים בדולרים(שכירות,טיסות וכו) לאחרונה מפרסמים שכ"ד בשקלים. גם פה יש חוקים להגנת הדייר. בקשר למה שכתבת שבעל הבית יכול לפנות רק אם הוא רוצה לגור בבית-זה נראה קצת תמוהה כי יש חוזה לתקופה ושהוא נגמר בעל הבית (לדעתי)לא חייב להמשיך להשכיר את הנכס.

אז זה ההבדל

החוזה קובע רק תקופה שבה הדייר חייב לשכור את הנכס (ואם הוא רוצה לעזוב לפני תום התקופה אז יש קנס בגובה של שכר דירה אחד או משהו כזה - או שהוא חייב בחודשיים הודעה מראש או משהו בסגנון). אחרי תום התקופה הדייר יכול לעזוב בהתרעה של חודש בדרך כלל, אבל בעל הבית לא יכול להודיע לדייר שעליו לעזוב, אלא אם כן הוא רוצה לגור בנכס בעצמו. לנו היתה דירה מושכרת ובמשך שנה שלמה לא הצלחנו למכור אותה כי אף אחד לא רצה לקנות דירה עם דייר בפנים. מבחינה כלכלית זה לא היה נורא כי השכר דירה כיסה את המשכנתא , אבל נמאס לנו מכל הכאב ראש שמתלווה להשכרה. בדקנו בזמנו עם עורך דין ואי אפשר היה לפנות את הדייר אלא אם כן יכולנו להציע לו מקום מגורים חלופי במיקום ורמה דומים ובאותו מחיר.

למעלה