שאלת מתחיל לגבי nikkon d100

פקק שעם

New member
שאלת מתחיל לגבי nikkon d100

שלום לכולם. רכשתי במיטב כספי מצלמת D100 יד שנייה עם 2 עדשות, אחת מהן AF של nikkon והשניה היא של סיגמה ולא כתוב עליה, אבל נדמה לי שהיא AF גם. במצלמה, למי שמכיר, יש שלושה מצבי פוקוס: M, S, ו-C (כאשר M הוא ידני, S הוא אוטומטי ו-C הוא מתמשך). במצב הפוקוס הידני המצלמה מתפקדת ממש מצויין. במצב המתמשך היא מצלמת, אבל במקום לעשות פוקוס אוטומטי היא פשוט מסובבת את גלגל הפוקוס בעדשה מקצה לקצה ובחזרה. במצב S היא עושה את אותו גלגול מקצה לקצה ובחזרה, וגם לא מוכנה לצלם לאחר מכן. ניסיתי לשנות את כל הפונקציות בתפריט של המצלמה 100 פעם, וזה לא משתנה. אני חרד מתקלה, אך מאמין שיש פה פשוט משהו שאני מפספס בתפעול של המצלמה. אגב, התקלה זהה בשתי העדשות. מודה מראש לכל בעל ניקון DSLR שיוכל לעזור לי בעניין זה.

אני בעלת קנון DSLR .אענה מנסיוני:

ואתה תבדוק אם מתאים לך: הגדרות: M = ידני,כפי שציינת.כלומר פוקוס ידני ולא על ידי המצלמה. S = Single ,כלומר,פוקוס בודד,תמונה אחת ללחיצה על כפתור הצילום,לאחר שהושג הפוקוס.לאמה שרשמת.מעשית זה אומר:שלאחר הקליק והצילום,חייבים להסיר את האצבע מכפתור הצילום ולחזור שוב על התהליך. C = Continous ,כלומר,פוקוס רציף (אמור להיות עוקב).במצב הזה כל עוד כפתור הצילום לחוץ,המצלמה מצלמת,ואם נקודת הפוקוס הפעילה נמצאת על הנושא,המצלמה מתפקסת,ומתקבלים צילומי 'שרשרת' . כאשר העדשה 'מחפשת' (כשרשמת שסרגל הפוקוס בעדשה מסתובב מקצה לקצה) זה אומר פשוט שיש לה קשיים בלמצוא את הנושא ולהתפקס עליו,בעיה של חלק מהמצלמות.כאן תפקיד הצלם לכוון את נקודת הפוקוס הפעילה,ובמקרה זה רצוי המרכזית,כי שם מצוי החיישן הרגיש ביותר,על הנושא,ורצוי שיהיה בו קונטרסט מסוים,כי החיישנים פועלים על פי הפרשי קונטרסט.על קיר\משטח חלק למשל,העדשה תחפש עד אין סוף,בלי קשר למצב האוטופוקוס,ורק פוקוס ידני יעזור . במצלמות קנון יש אופציות נוספות,בשילוב המצבים שהזכרת,מתפריטים\כפתורים אחרים.בניקון זה אותו הדבר.רק המיקום שונה. והכל אמור להיות כתוב ומפורט בספר המצלמה. בהצלחה.

למעלה