שאלת מתחיל - בעד ונגד Action Script

שאלת מתחיל - בעד ונגד Action Script

שלום. אני מתכנת עם כמה שנים ניסיון בשפות הנפוצות, אבל לא במשחקים - עכשיו אני רוצה להתחיל עם זה... אם אני כותב פה שטויות אני מתנצל מראש :) נא לתקן. אני מתלבט אם להתחיל עם Java (או C++) יחד עם OpenGL , או עם Action Script . אני מתכוון להתעסק עם 2D ובשאיפה גם 3D. במידה וזה אפשרי הייתי מעוניין לעבוד עם סביבה חוצת פלטפורמות, כולל ניידים , לכן AS היה נראה לי אפשרות טבעית,( גם Java, אבל אאל"ט עבודה עם Open GL ב Java מחייבת להשתמש בספריות Native עם JNI - ואז זה כבר לא חוצה פלטפורמות, נכון ? ) האם יש חסרונות ויתרונות בולטים לכל אחת מהדרכים ? (מבחינת הגמישות של השפה, כלי פיתוח חינמיים אם יש, וכל דבר אחר שלא חשבתי עליו...) תודה רבה

IdleThought

New member
הממפ

בתוך מפתח וואנאבי אני יכול להציע לך לא לבחור בשפה, זה מוקדם וחסר תועלת כרגע קודם תלמד את הבסיס של תבניות העיצוב של משחקים כמו לולאת משחק, מבנה מנהל סצינה ואולי הקדמה פיסיקלית/מתמטית קלה ותבחר שפה שתתאים לך יותר כאשר יגיע הצורך

somebodddy

New member
בכל זאת הוא צריך לבחור שפה

כדי שיהיה לו עם מה לעבוד. לא מומלץ ללמוד תיאורתית בלבד, בלי תרגול מעשי...

IdleThought

New member
הצעתי את זה כי הוא אמר שהוא מנוסה בתכנות...

הכלים שהוא יודע אמורים לספק את צרכי הלמידה שלו, כי איך שאני מבין השאלה שלו הייתה יותר לגבי העדפות טכנולוגיות ל"משהו שירוץ על הכל וטוב" שהרבה מאוד אנשים שואלים ומתעלמים מהמהות או כך לפחות הבנתי

De-Panther

New member
הכל שאלה של מה אתה רוצה לעשות. האם אתה רוצה..

לפתח מנועים?(משהו שלדעתי, אין סיבה להכנס אליו בארץ) האם אתה רוצה לפתח משחקים? האם אתה רוצה לפתח טכנולוגיות\פלטפורמות למשחקים? אם אתה רוצה לפתח מנועים, תתמקד באופןג'יאל ודיירקטאיקס. ברוב המקומות עובדים עם סי++, פשוט כי היא הכי נפוצה. אבל אולי ג'אווה תתאים אם המטרה שלך היא משהו חוצה פלטפורמות. ואולי שווה בכלל להכנס לסי שארפ ולפתח מנוע ליוצרים עצמאיים שרוצים לפתח דברים בקלות לאקס בוקס ולווינדווז. ככה או ככה, לדעתי יש היום מספיק מנועים מקצועיים לכל הרמות, ממנועים למפתח העצמאי ועד לסטודיו ענק שמפתח משחקי AAA. אם אתה רוצה לפתח משחקים, תלמד לעבוד עם מנועים. כרגע בארץ יש הרבה ביקוש לפלאש(2D) ולאט לאט גדל גם הביקוש ליוניטי(3D). בסופו של דבר, בתור מתכנת העבודה שלך תהיה לממש חזון של אחרים(הגיים דזיינרס). וזה לדעתי הדבר היותר מעניין בתחום של פיתוח משחקים. אם אתה רוצה לפתח טכנולוגיות ופלטפורמות... וול. כל טכנולוגיה ופלטפורמה לפי החזון שלה. יש כאן מגוון של תחומים שאפשר לעסוק בהם. אם זה צ'יפים של AI שצריך לתכנת(כן, כן, אני מודע לזה שהחברה שעסקה בזה נסגרה כבר מזמן), או אם זה תשתיות למשחקים מרובי משתתפים. בסיס לפיתוח משחקים חוצי פלטפורמות ועוד כיד הדמיון הטובה של המוח האנושי.

somebodddy

New member
אל תתחיל מOpenGL

זה נושא די מתקדם - גם אם יש לך נסיון בתכנות.

למעלה