שאלת מתחילים

מצב
הנושא נעול.

yaeltz

New member
שאלת מתחילים

שאלת מתחילים
שלום לכולם, רק לפני כמה דקות פגשתי את הפורום הזה, אני מקווה שאוכל להעזר בכם... בכורי בן שבע וקצת, עבר את השלב הראשון של המיונים למחוננים. חשיבה מתמטית טובה מאוד, בתחומים האחרים הוא מעל הממוצע, אך לא באופן מאוד חריג. גם לי וגם למחנכת לא נראה שהוא יעבור את השלב השני (עיקר החוזק שלו הוא במתמטיקה), ואני בכל זאת רוצה לקדם אותו. מה הייתם ממליצים? המורה הביאה לו כמה פעמים דפים מיוחדים, ואתמול המליצה לי על חוברת "חוקרים חשבון" - קניתי את זו לכיתה ג', כי לכיתה ב' היא הייתה קלה מידי. לפי מה שהסבירה המורה היא יכולה לעזור לו להתקדם הלאה, אבל השאלה שלי היא - מה יקרה בשנה הבאה? ובעוד שנתיים? האם תמיד יעזרו לו ללכת קדימה? האם זו הדרך המתאימה לטפל בו? אשמח לשמוע את תגובתכם / נסיונכם. יעל

קודם כל, אל תהיי כה פסימית

שאלת מתחילים
שלום לכולם, רק לפני כמה דקות פגשתי את הפורום הזה, אני מקווה שאוכל להעזר בכם... בכורי בן שבע וקצת, עבר את השלב הראשון של המיונים למחוננים. חשיבה מתמטית טובה מאוד, בתחומים האחרים הוא מעל הממוצע, אך לא באופן מאוד חריג. גם לי וגם למחנכת לא נראה שהוא יעבור את השלב השני (עיקר החוזק שלו הוא במתמטיקה), ואני בכל זאת רוצה לקדם אותו. מה הייתם ממליצים? המורה הביאה לו כמה פעמים דפים מיוחדים, ואתמול המליצה לי על חוברת "חוקרים חשבון" - קניתי את זו לכיתה ג', כי לכיתה ב' היא הייתה קלה מידי. לפי מה שהסבירה המורה היא יכולה לעזור לו להתקדם הלאה, אבל השאלה שלי היא - מה יקרה בשנה הבאה? ובעוד שנתיים? האם תמיד יעזרו לו ללכת קדימה? האם זו הדרך המתאימה לטפל בו? אשמח לשמוע את תגובתכם / נסיונכם. יעל
בבחינות האיתור יתרון לחזקים במתמטיקה. לשאלתך, אם תקראי אפילו ממש בדף הנוכחי, תראי שמורה שיכולה ומעוניינת לקדם את הילד היא בגדר מציאה, ועל מציאה שכזו חבל שלא לקפוץ. ימים יגידו מה יהיה בשנים הבאות, וכך או אחרת תיאלצו לחצות את הגשר הזה כשתגיעו אליו. כעת תיהנו ממה שיש, אפשרו לו להתקדם בחומר ולהנות ולהתחזק משהותו בבית ספר.

../images/Emo45.gif

בבחינות האיתור יתרון לחזקים במתמטיקה. לשאלתך, אם תקראי אפילו ממש בדף הנוכחי, תראי שמורה שיכולה ומעוניינת לקדם את הילד היא בגדר מציאה, ועל מציאה שכזו חבל שלא לקפוץ. ימים יגידו מה יהיה בשנים הבאות, וכך או אחרת תיאלצו לחצות את הגשר הזה כשתגיעו אליו. כעת תיהנו ממה שיש, אפשרו לו להתקדם בחומר ולהנות ולהתחזק משהותו בבית ספר.

תיאושה

New member
בעיה כי רוחב עדיף על קדימה

שאלת מתחילים
בעיה כי רוחב עדיף על קדימה
כלומר לא לרוץ ולקנות חוברת לכתה מתקדמת יותר כל פעם - אלא לחזק את הבסיס המתאים לגילו במשחקי רוחב. זה מה שעושים במסגרות מחוננים. הם לומדים את החומר של הכתה שלהם, אבל בגלל שאת אותו החומר הם מספיקים הרבה יותר מהר אז יש למורים זמן לשחק איתם לרוחב, לחזק להם את הבסיס ולגוון להם את הלימוד עצמו. למשל, מעודדים כל מיני משחקי מתמטיקה וחשיבה מתמטית, כשמדובר בחשבון. בתנ"ך ממחיזים סצנות - דוגמא אחרת. כך שמה שבאמת יכול לגרום לו הנאה זה לשחק עם מה שהוא יודע - כלומר למצוא חוברות עבודה, שגם אם הן לגילו, הן מעניינות ומשעשעות (לאו דווקא חוברות לימוד של בית ספר. נתקלתי במגוון רחב של מוצרים כאלה בארה"ב והייתי מציעה לחפש גם אתרים כאלה באינטרנט). במקביל, הייתי מציעה חוג שחמט. ודבר נוסף: מוכשרים במתמטיקה הרבה פעמים גם מוכשרים בפילוסופיה. זאת אומרת שיש עוד משהו לשחק איתו - תחום אחר לגמרי (זה בעצם משפחה של תחומים) וזה לא משהו שהוא יקבל בב"ס. חשוב מאוד להעשיר ילד מוכשר ולפתח אצלו את הפתיחות גם לתחומים אחרים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה