שאלת מתחילים

שאלת מתחילים

יש לי נקסוס 4, כשאני לוחצת על המקדש הימני נפתחת לי רשימה של האפליקציות האחרונות שהשתמשתי בהן ויש לי אפשרות לעשות לאפליקציות remove from list. השאלה היא אם זה רק מסתיר את האפליקציות שאני בוחרת מהרשימה או גם סוגר אותן? מה המטרה של זה בעצם?

BobboVilla

New member
זה סוגר אותן

המטרה המוצהרת היא לפנות זיכרון עבור אפליקציות אחרות. בפועל, אלא אם כן האפליקציה מתנהגת לא בסדר (ממשיכה לרוץ אחרי שסגרת אותה, מה שזולל לך סוללה), אין סיבה לסגור באופן יזום אפליקציות באנדרואיד, כי מערכת ההפעלה יודעת לנהל באופן טוב את הזיכרון. אם את סוגרת אפליקציה בצורה הזו, אז בפעם הבאה שתפעילי אותה, במקום שהיא תיטען ישירות מזיכרון ה-RAM המהיר, המכשיר יצטרך לקרוא אותה מהאיחסון, שהוא איטי יותר.

במכשירי גלקסי, למשל, יש בעיה ידועה של איטיות בהפעלה הראשונה של החייגן ואנשי הקשר, וזה יכול לקחת 2-3 שניות או יותר. מההפעלה השנייה ואילך, האפליקציה עולה באופן מיידי (עד כמה שאפליקציה יכולה לעלות מיד), וזה משהו שהוא מורגש.

voguemaster

New member
אין הכרח

אין שום דבר שאומר שכל מה שנמצא ב-recent apps גם נמצא CACHED בזיכרון. מספיק לראות את רשימת האפליקציות האחרונה בטלפון כמו S1 כדי להבין את זה (רשימה ארוכה, אין אפשרות לשמור את הכל בזיכרון, BY FAR).
המקרה היחיד שבו זה מנקה זיכרון הוא אם האפליקציה באמת CACHED וגם מופיעה ברשימה. וגם אז, זה לא מבטיח שהיא תישאר מחוץ לזיכרון. אנדרויד יכולה להחליט לבצע CACHING מחדש והיא לא תופיע מחדש ברשימה.

BobboVilla

New member
אני מניח שאתה מתייחס לרומים מבוססי CM ל-S1

נכון? יכול להיות שיש להם באג מסוים בפונקציונליות הזו, כי ב-S4 שלי, אפליקציה שלא מופיעה ברשימה הזו לא נמצאת ב-Cached. יכול להיות שה-TW יודע להסיר את האפליקציות שכבר לא נמצאות בזיכרון מהרשימה הזו.

בכל מקרה, קיבלתי את מה שרשמת.

shoosh2607

Member
מנהל
מנצל"שת שאלה דומה

בנקסוס 4 יש למטה מקש אחורה ומגש סגירה (אמצעי).
האם מקש הסגירה סוגר את האפליקציה (למשל אפליקציות זוללות סוללה) או רק שם אותם ב"הולד"?

למעלה