שאלת משחת שיניים

שאלת משחת שיניים

בר בן 4 וקצת,בערך שנתיים הוא מצחצח שיניים עם משחה של קולגייט עם ציור של פו הדב. בזמן האחרון,הוא טוען שהמשחה לא טעימה לו ופשוט לא מוכן לצחצח שיניים עם משחה. ניסיתי משחה של סופרמן,שרק,קונצונים ועוד... השבוע לקחתי אותו במיוחד לחנות וקנינו ביחד משחה של טום וג'רי (האהובים עליו) בטעם ענבים. שוב,כעבור יום - לא מוכן לצחצח שיניים עם משחה. יש למישהי רעיונות?

p i n o k y o

New member
אולי כדאי להסביר לו ש...

משחת שיניים זה כמו תרופה לשיניים. זה הטעם שיש, ולפחות זה טעים יותר מתרופה.... בני רק בן שנתיים וקצת, אבל אני מניחה שבן ארבע אמור להבין יותר.

אני חושבת שלמשחה אין חשיבות גדולה

זה רק הריח והטעם. מה שחשוב זה אופן הצחצוח. אולי להניח למשחה כמה ימים, להמשיך לצחצח בלי משחה ולנסות שוב עוד כמה ימים?

../images/Emo45.gif ואפילו עדיף בלי משחה.

כי במשחה יש גם חמרים מיתרים. די במים. למים חשיבות רבה. רופא שיניים המליץ לי שלא להשתמש במשחה, וכבר שנים רבות שאני מודה לו על התוצאות.

shlala1

New member
דווקא למשחה יש חשיבות , הפלואור (פלואוריד)

במינון הנכון הוא מגן על השיניים. פה באר"הב ממליצים למרוח סתם כך טיפה טיפה משחה על השיניים אחרי כל ארוחה (אפילו בלי מברשת אלא רק עם האצבע)

מיקגאפ

New member
סתם מחשבה, יש ספר נחמד על צחצוח שיניים

שנקרא "מסיבה בפה" על משחת שיניים ומברשת שיניים שנפגשות, הופכות לחברות ועושות מסיבה לשיניים שבפה... אולי זה יכול להחזיר לו את החשק למשחה. מעבר לזה, גם לי נדמה שמשחה היא לא קריטית בגיל הזה.

lital_helmer

New member
ניתן לצחצח בלי משחה

אבל לא לנצח. כי המשחה מכילה פלואוריד שחשוב לעמידות השן בפני עששת. הרבה יותר חשוב זה הצחצוח עצמו, הפעולה המכאנית. חשוב מאוד לצחצח נכון וניתן לקבל מהשיננית שלכם הדרכה. אגב הספר מסיבה בפה שצוין פה הוא ספר מאוד נחמד לדעתי. ועשוי לעזור.

aila10

New member
אולי המשחה של ולדה

אנחנו משתמשים בה בערב והיא די אוהבת, יש לה טעם אחר לגמרי מכל המשחות האחרות

למעלה