שאלת משחקים

שאלת משחקים

הגדול בן עוד מעט שש, הכריז שכל המשחקים שלנו מיועדים לתינוקות וכשסידרתי לפסח גיליתי שהוא צודק. יש לנו המון משחקי מחשבה לגילו (קטמינו, מבוך גולות, קלפים, זכרון וכדומה) אבל משחקים שמיועדים למשחק חופשי כמעט ואין. הוא לא נמשך למשאיות וטרקטורים, אוהב טבע ובעלי חיים, מדע, חלל ואמנות. אנחנו לא מכניסים כמעט צעצועי פלסטיק הביתה, הרוב המוחלט מעץ. יש לכן הצעות בשבילי למשחקים בשבילו?
תודה

מותר פלסטיק או אסור?

קליקס, לגו, קפלה (זה מעץ) - הם הכל משחק חופשי ומפתח דמיון.
יש ערכות מדע עם מיקרוסקופ ותמיסות שונות בהן הוא יכול לטבול ולבדוק כל מני דברים שהוא מוצא בטבע (הילדים שלי מתים על זה, אבל זה דורש קצת תיווך).
אם אוהב אומנות אפשר לקנות לו כן ציור וקנבסים וצבעי איכות.
או חימר למשחק חופשי
פימו זה גם נהדר.

regvuv1

New member
מה שעובד אצלנו

חבל קפיצה (אחד ארוך ששניים מסובבים, לרוב קצה אחד קשור למשהו וקצה אחד להורה, ואחד קצר לקפיצה עצמאית), בדי משי שצבענו בעצמנו והם מתחפשים איתם, עושים הצגות, מכינים שולחן טבע וכו׳, כל מיני קוביות לבניה (הרבה מהן הן סתם שאריות עץ שלנו ששייפנו עבורם), צמר לסריגה עם האצבעות או עם מסרגות, הגדולה (7) גם מתחילה לתפור, משחקי קלפים למיניהם הם ה-להיט פה (טאקי, זכרון, כל מיני משחקים של פוקס מינד), יצירה מכל סוג שהוא, אנחנו פשוט משאירים להם את חלק מהרכיבים שיעבדו בעצמם כשאין לי סבלנות.

יש רעיונות לדמויות משחק?

תודה על התשובות, כמה דברים שאני לא מכירה עלו כאן. הוא מאוד מתלהב מדמויות הסופרמאן וכדומה שהוא רואה אצל חברים ואני מעדיפה לא להכניס הביתה את הדברים האלו, יש לכן רעיונות לדמויות פחות ממותגות? איפה קונים פשוט בובות לבנים? בלי שיהיו חרבות, סכינים רובים ושאר מריעין בישין

שאלה קשה עד בלתי אפשרית

אני לא ראיתי כאלה, אשמח לשמוע אם יש אפשרות כזו (ניחוש שלי, רק בחו"ל).
בכל אופן, אפשר להכין תחפושות של גיבורי על, בלי מיתוג מסוים - גלימות, חליפות עם מגני זהב וכד'. אני חושבת שהדמות של גיבור על היא דווקא דמות הזדהות חשובה (חזק, בעל קוד מוסרי ועוזר לחלשים), אבל הוא לא חייב להגיב באלימות.

alphadelta

New member
הכנה עצמית

הכנו להם תחפושת עם הכיתוב ״סופר״ ואחריו השם של הילד. כך הם הלכו למסיבת יומולדת שהנושא היה גיבורי על. הם קיבלו מחמאות מילדים והורים כאחד. ולא על הביצוע - לצערי אני לא כזו מוכשרת.

פליימוביל, פליימוביל, פליימוביל

לא מעץ, אבל אהובים מ-א-ו-ד על תאומיי שבגיל דומה.
מעולה למשחקי דימיון,
הם יכולים לשחק בזה המון (ביחד או לחוד).

אם מסדרים אחרי המשחק את כל הפליימוביל בתוך

קופסא יעודית (אצלינו יש אחת גדולה לפליימוביל, אחת גדולה ללגו) אז אין בעיה, אבל ברור שאלו הן בובות קטנות (מצד שני, זה לא קטן כמו לגו..
)

המלצות ספציפיות? תראי, יש ה-מ-ו-ן ערכות. בארץ כדאי לקנות רק במבצעים, כמובן שבחו"ל (בארה"ב כמובן, אבל גם בגרמניה למשל) זה זול יותר.

התאום אצלי מאוד אוהב משחקי אבירים, אבל מצד שני לרובם יש חרבות (קטנות, ב"כאילו") אז לא בטוח שאת תתלהבי לפי מה שקראתי לעיל, אבל יש ערכות בכל נושא כמעט, כולל בעלי חיים כמובן.

הייתי מתחילה מערכה קטנה יחסית, לראות אם הוא אוהב (אצלינו הגדולה למשל לא כ"כ אהבה, התאומים שהם הקטנים שלי אוהבים את זה מאוד, ביחד ולחוד כאמור..)

אם הוא אוהב, אפשר להרחיב לערכות גדולות יותר. לנו יש גם טירה גדולה, ג'ונגל פראי... ומשחקים עם הבובות הקטנות כחלק מה"תפאורה" הגדולה, אבל מצד שני גם כיף להם לשחק רק עם הבובות הקטנות, כך שבאמת תתחילי "בקטנה" ותראי אם הוא אוהב

אצלי הפליימוביל לא הולך עם האח הקטן

חלקים קטנטנים וזה ממש מסוכן למרות שהיא משחקת על השולחן הגבוה (גם אם אוספים אחר כך, בזמן המשחק יש קושי)

למעלה