שאלת מרנג

beagle

New member
שאלת מרנג

אני יודעת שהיה דיון לא מזמן בנושא, אבל בכל מקרה: יש לי וידוי. מעולם לא הכנתי מרנג. באמת... אבל בעקבות אפיה מאומצת היום (קניתי את הספר החדש של בני סיידא, כבר אמרתי?), נשארתי עם תשעה חלבונים מיותמים. הם יושבים במקרר וזועקים לעברי - תעשי איתנו משהו!!! אז אני אתמודד עם ענין המרנג, אני אחפש פה את כל הדיון על איך לעשות אותו שיצא טוב, אני מבטיחה, אבל... איזה עוגה לעשות איתו אחרי שהוא מוכן??? רעיונות/המלצות/טיפים יתקבלו בברכה. תודה! :)

beagle

New member
הקפצתי ;-)

ודוקא ראיתי את המתכון לעוגת מרנג לימון, שנראה נפלא, אבל יש בו חלמונים וחלבונים במידה שווה, ואני מנסה להשתמש בכל החלבונים שנשארו לי (תשעה!!!)....

rutka

New member
עודף חלבונים

אפשר להכין קצפיות:על 9 החלבונים יש להוסיף 2 כוסות א. סוכר, להקציף לקצף קשה ובעזרת מזרק קרם בצורת כוכב לעשות קצפיות. לאפות בחום נמוך מאוד (100 מעלות) עד שמתיבש לחלוטין,בערך שעה.

אמירה

New member
בעוגת המרנג שלי יש הוראות מדוייקות

להכנת מרנג, ואחר כך ממשיכים ועושים את העוגה הזו.אם רוצים מרנג לימון מ ש ג ע 3/3/2001 22:41 אמירה [email protected] ----------------------- מרנג לימון מצרכים למרנג: 4 חלבונים בטמפ` החדר קורט מלח 1 כפית חומץ לבן או 1/4 כפית קרם טרטר(נמכר במדף התבלינים כאבקה) 1 כוס סוכר דק (לא אבקה, ניתן לעבד סוכר רגיל במעבד מזון בפולסים קטנים) 2 כפיות קורנפלור מצרכים למלית: 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/4 כוס מיץ לימון קליפה מגוררת מ-2 לימונים(חלק צהוב בלבד) 1 כוס שמנת מתוקה לקישוט: עלי נענע אופן ההכנה: להקציף החלבונים במהירות בינונית,כ-דקה וחצי, להגביר המהירות לבינונית גבוהה ולהוסיף המלח והחומץ, להוסיף כף כף את הסוכר,ממשיכים להקציף כ-3 דקות עד שנוצרות גבעות רכות,מגבירים למהירות הגבוהה ביותר לעוד כ-3 דקות, עד שיציב ומבריק. בדקה האחרונה,לפזר את הקורנפלור. בתבנית פאי,לשטח ניר אפיה שיכסה גם הצדדים ,ולהעביר העיסה לתבנית ועם כף להצמיד אותה גם לדפנות. לחמם תנור ל-180 מעלות, להנמיך ל-160 מעלות, ואז להכניס התבנית לתנור ולאפות במשך שעה,לכבות התנור ולהשאיר בתנור הסגור למשך 4 שעות. המילוי: בקערת מתכת מעל סיר עם מים רותחים להקציף החלמונים היטב, להוסיף הסוכר, ולהמשיך להקציף, כשמתאחד להוסיף את מיץ הלימון והקליפה המגוררת .לערבב היטב,להמשיך לערבב עוד כ-10 דקות עד שסמיך.לקרר בטמפ` החדר,כ-שעה.להקציף השמנת,לקפל עם המילוי הקר,לשפוך על המרנג המוכן, לקרר 4 שעות או יותר במקרר. לפני ההגשה לקשט בעלי נענע טריים. נ.ב.ניתן לקלף הניר לאחר שהמרנג התקרר,בזהירות,שלא ישבר. ניתן להמתיק שמנת מתוקה, להקציף,ולמרוח מעל- אבל אז זו ממש שחיתות. ב ת א ב ו ן מאד מוצלח.

beagle

New member
אמירה, תודה.

העוגה שלך היתה הראשונה ש``קפצה`` לי בחיפוש בפורום, והיא נראית מדהימה, אבל כמו שציינתי, יש בה כמות שווה של חלבונים וחלמונים, ואני מנסה להפטר מהחלבונים... אני כבר העתקתי את החלק של המרנג מהמתכון, אני רק צריכה מילוי אחר שלא מכיל חלמונים.

beagle

New member
הממ... בהחלט. 8-p

אז שתי שאלות נגררות: כשאת מכינה את המרנג, הוא לא ``גולש`` למטה? כלומר, הוא נשאר ליד הדפנות בזמן האפיה? ושאלה שניה - האם המרנג או העוגה השלמה יהיו טובים לאחר הקפאה? כי כולם פה מלאים על פאי תפוחים-שמנת, לא נראה לי שיאכלו עוד עוגות השבוע. אני אוכל להכין מחר ולהקפיא לשישי הבא?

אמירה

New member
לגבי השאלה הראשונה, הקצף כל כך

חזק שהוא לא גולש למטה, ולשאלה השניה, אין בעיה לשמור רק את המרנג(ללא תוספות)מצונן היטב, מכוסה היטב במקום קריר לפחות לשבוע, אם אין לך מקום קריר תשלחי אלי, פה קריייייר.

beagle

New member
תודה!

אני אתמול הוצאתי חזרה את הפוך שכבר אפסנתי בארון... אבל רק בלילה קר פה ;-)

beagle

New member
אה, וראי בבקשה את הודעתה של

שיגריס. הטיפ שלה לגבי חומץ וקורנפלור בלבל אותי :-() המתכון שלך מופיע עם השניים.

אמירה

New member
אין לי כל ידע מקצועי כמו לשיגריס,

שבפניה ובפני הידע שלה אני מורידה את הכובע, החומרים נלקחו מתוך מתכון שלא הומצא על ידי, אבל בהחלט נוסה לא פעם אחת, והייחוד שלו שהמרנג מצליח להחזיק מעמד כקלתית ולא כציפוי עליון, אז זה פשוט עניין של ניסוי ותהיה,ומה שלא תנסי אני בטוחה שתשתפי אותנו כדי שגם אנחנו נדע מנסיונך איך יצא...

Dr panda

New member
עוגת מרנג עם קרם ותותים

היי, להלן קישור לעוגת מרנג עם קרם ותותים... נראה לי שאפשר לעשות אותה עם כל פרי אחר (משומר או לא) אם נגמרו התותים בחנויות. עשיתי אותה לפני כשבועיים והיא מ ד ה י מ ה ! ! ! תמר נ.ב. העוגה דיאטתית ביותר ;-)

רובנס

New member
על איזה ספר חדש שלו את מדברת

אנא מסרי אינפורמציה נוספת תודה

beagle

New member
רובנס, כבר דיברנו על זה ;-)

``מאפה מתוק, מאפה מלוח`` של בני סיידא. נפלאאאאאאאא! הכנתי טארט תפוחים בקרם שמנת וקלבדוס. למעשה השתמשתי בברנדי רגיל, אבל זה יצא כ``כ טוב!!! הגשתי ליד קצת רוטב וניל מלא גרגירי וניל, ושמתי גם בו קצת ברנדי, והעוגה חוסלה. כל אחד אכל לפחות שתי פרוסות. ספר מומלץ. ולאחר המלצתך על עוד ספרים שלי, אני הולכת הערב לדוכני שבוע הספר לבדוק... יש לך ספרים ספציפיים להמליץ עליהם?

רובנס

New member
אבל הספר הזה הוא כבר השלג דאשתקד

אצלי אני חשבתימ על משהו יותר חם ואיך יתכן שלא ידעתי על כך

למעלה