שאלת מק...

SCaToPHaG

New member
שאלת מק...

אמנם קצת אוף-טופיק, אבל אני משער שיש כאן אנשי מק. נניח וצרבתי דיסק על PC, ולקחתי אותו למק - ובמק הוספתי לדיסק עוד קבצים (מבחינת המק הtoast יוצר דיסק נוסף על אותו CD) - אז הבעיה היא שאני מחזיר את הדיסק לPC - הPC מזהה רק את הקבצים של session הצריבה האחרון (מtoast) ו"מעלים" את כל הקבצים שהיו על הדיסק מצריבות קודמות. (כמובן שהוא לא מוחק אותם כי זה בלתי אפשרי על CD-R סטנדרטי) מה עושים? (חיפשתי תשובה ברשת והגעתי לתוכנה קיקיונית בשם מקדיסק, אבל היא כ"כ לא יציבה ומרושלת שהיא פשוט לא עשתה את העבודה) תודה מראש כמובן

mamby

New member
כנראה שלא הגדרת

שזה multisession disk. ואז מבחינתו הוא כאילו מתחיל צריבת דיסק חדש ומתעלם מכל מה שהיה קודם (בTOAST במק זה נקרא CD-ROM XA אם אני זוכרת נכון. הקבצים לא נמחקו, אבל אינם נגישים. למיטב ידיעתי ניתן לגשת אליהם רק עם כלים לשחזור מידע שלרובנו אין. בגלל הבעיה הזו (למרות שניתן להתמודד איתה) אני מסתובבת קבוע עם שני דיסקים בתיק: על האחד אני צורבת בבית בפי.סי. ומביאה למכללה. ובשני אני צורבת במכללה במק כדי להביא הביתה. זה חוסך המון צרות (למרות שאני אומרת שוב שעם הגדרות נכונות זה אפשרי - אבל זה מתכון לבעיות). טוב, פתרון ממש לא נתתי לך אבל אולי תלמד איך להסתדר בעתיד. SORRY.

FourAces

New member
תוכנה טובה יותר

לצורך קריאת דיסקים של מק על פיכסי אני הייתי ממליץ על MacDrive.

צריבה ממק לפיסי

הסיפור פשוט מאוד. בתוכנת טוסט יש לבחור בפורמט ISO 9660 . אח"כ ללחוץ על כפתור Select ובתווית Settings בתפריט Naming לבחור באפשרות Allow Macintosh Names. לא רק שווינדוז קוראת את הפורמט הזה, אלא גם שמות הקבצים אינם משתבשים. מומלץ להימנע משמות קבצים בעברית. טל ניניו

למעלה