שאלת מקינטה וfrench press

Lear22

New member
שאלת מקינטה וfrench press

שלום,

האם חובה למלא את המקינטה עד הסוף בקפה, או האם אפשר תאורטית למלא אותה בקפה (כלומר בקפה טחון) רק עד החצי? או שזה לא יניב תוצאה טובה?

בנוסף, האם לדעתכם ישנו הבדל בין הfrench press של בודום עם הpress מהמתכת (כלומר העיגול עצמו בעל שלוש הדיסקיות) לבין זה של חברת מליאור שבו החלקים עשויים מפלסטיק? הכוונה היא באיכות של הpress ולא בכמה זמן יחזיק המכשיר וכו'.

המון תודה!

knappertsbusch

New member
תשובה לשאלה הראשונה

לא חובה.
לטעמי הכי טוב למלא עד הסוף בלי לדחוס, כפי שממליצים,
אבל אני ממליץ לנסות גם דברים אחרים, בלי פחד או מורא.

אין לי מושג בנוגע לשאלה השנייה.

davesh

New member
איזו מן תשובה זו?ברור שחייבים למלא את הסלסילה

רצוי אפילו להשאיר גבעונת קטנה מעל גובה הסלסילה, כדי שהקפה יידחס במקצת.
לא רצוי לדחוס ביד.או עם כלי, אבל כן רצוי שהקפה יהיה דחוס מעט אחרי שמבריגים את המקינטה.
אם לא ממלאים את הסלסילה המים המתפרצים מתחתית המקינטה יפלסו לעצמם את הדרך הכי קלה לחלק העליון והקפה ייצא חלש/דלוח.
לפעמים כשאני פותח את ההברגה של המקינטה אחרי הכנת הקפה, אני שם לב שיש חור נקודתי בעוגיה שדרכו המים פרצו, במקום בצורה שווה דרך כל העוגיה.
בנוגע לפרס, הכל תלוי מה רוצים לעשות איתו, קפה או להקציף חלב.
התנסתי עם בודום, ופרסים סיניים ולא הרגשתי הבדל גדול ביכולות ההקצפה.

knappertsbusch

New member
החור הנקודתי בעוגיה נוצר בגלל יותר מדי קפה!

זאת לא מכונת אספרסו, זאת מקינטה.
המים לא מבעבעים בבת אחת דרך הקפה, בהתחלה הם עולים לאט יחסית וממלאים את כל הסלסלה.
לכן אסור לדחוס את הקפה, זאת כל הפואנטה.
כשאתה דוחס את הקפה, המים לא מצליחים בכלל למלא את הסלסלה בגלל ההתנגדות,
ובסוף הלחץ עולה בצורה כזאת שנוצרת נקודה.

להבא, תחסוך ממני ביטויים בסגנון "איזו מן תשובה זאת".
קפה במקינטה צריך להיות מפוזר, נקודה.

davesh

New member
וואיי וואי ... אנשים רגישים יש בפורום

נעלבת/נפגעת מ״איזה מן תשובה זאת״? אז אני מתנצל.
קנאפר, בתור ותיק בפורום אני מתפלא עלייך שאתה כזה ריגשי, וגם על התשובה המטעה.
אם היה אפשר למלא מקינטה עד מחציתה בקפה, אז לא היה צורך בכל הגדלים השונים הקיימים.
בזמנו, לדה לונגי הייתה מקינטה חשמלית המתימה ל-3 ו-6 כוסות. זאת עשו ע״י תחתית כפולה הנשלפת מתוך הסלסילה.
כאשר אתה מעוניין להכין 6 כוסות ״אספרסו״ אתה ממלא את הסלסילה, וכאשר רק 3 היית צריך להניח בסלסילה את התחתית הנשלפת על מנת להקטין את נפח הסלסילה.
בכל הוראות היצרן שתמצא כתוב שיש למלא את הסלסילה עד סופה.
אם תשים לב, הסלסילה בנויה כמשפך, והרשת לא צמודה לתחתיתה, אלא יש חלל בין הרשת לקונוס.
כאשר נבנה לחץ אדים במקינטה המים נדחפים במעלה המשפך וממלאים את החלל הזה ובאים במגע עם כל הקפה.
אם הסלסילה לא מלאה, המים ימצאו/ייפלסו לעצמם את המעבר הכי קל דרך הקפה הטחון ויעלו לתא העליון.
ברגע שהסלסילה מלאה/דחוסה קלות, לא ניתן לפלס דרך ״קלה״, ועל כן המים יעברו בצורה שווה דרך כל העוגיה.

knappertsbusch

New member
פספסת את ההתייחסות שלי לדחיסה

שוב, פעם שנייה:
המים מפלסים דרך קלה כאשר הקפה דחוס.
כאשר הקפה איננו דחוס, המים יעברו דרך כל הקפה.

גומיה

New member
בריקה

אם אני מכין מנה זוגית אני שם בערך 16 גרם קפה. אם אני מכין מנה אחת אני שם 10-12 גרם. בשני המקרים הכוס לא מתמלאת עד הסוף. הקפה יוצא מצויין.

אבל באופן עקרוני לפי ה"חוקים" חייבים למלא את כל הכוס מבלי לדחוס.

Lear22

New member
ועוד שאלת מקינטה: אני עכשיו בישראל אחרי 9

שנים בארצות הברית, מתוכן 5 שנים בסיאטל, ככה שאני רגיל לשתות קפה טוב ובעיקר מקומי ולא תעשייתי. בתור חדש במקינטה נכנסתי לאתר של בית הקפה האהוב עלי, שגם מציג מדריכים איך לעשות קפה בדרכים שונות, ולהפתעתי הם מציינים שאת המקינטה צריך מלא במים חמים. (לינק מצורף) האם אתם מכירים את זה? שאלתי כמה אנשים בארץ וכולם ממלאים במים מהברז. הם טוענים שהמים החמים מונעים טעם מתכתי של הקפה.

דעתכם?

ואם אתם מגיעים לסיאטל או לפורטלנד (והם אפילו פתחו 2 סניפים במנהטן לא מזמן), ממליץ מאוד מאוד להגיע לשם ואולי אפילו לקנות קפה הביתה.

תודה!

http://stumptowncoffee.com/brew-guides/moka-pot/

למעלה