שאלת מצבר

interceptor

New member
שאלת מצבר

בשעה רעה אני צריך להחליף מצבר...
האם לקחת את המצבר למוסך ולבקש אחד זהה ? ומה אם לא מייצרים את המצבר הנ"ל ? האם מישהו יכול להמליץ על חברת מצברים מסויימת ? ולעניין הכספי, מישהו מכיר מוסך שלא ישחט לי את הכיס עבור מצבר ? או שזה כמו הביטוח, המחיר זהה בכל המקומות ?

T0MERKE

New member
לדעתי עדיף שתלך לחנות מצברים

סביר להניח שיהיה יותר זול ממוסך, ותרכיב לבד (אם אתה יודע איך) קיבוץ גלויות פינת שד' הר ציון בתל אביב.

ETZ301

New member
המחיר אמור להיות

באיזור ה300. (קצת פחות). תרכיב לבד. שתי ברגים.

Shredingerscat

New member
האופנוע תקין?

בטוח? אין בעיית טעינה? אם אתה בטוח תחליף לבד, לא סיפור גדול. אם מדובר באופנוע ישן, כדאי לבדוק את תקינות מע' הטעינה במוסך ולוודא שהאחריות על המצבר תכובד.

interceptor

New member
הטעינה בסדר

הטעינה תקינה (בדקתי במוסך), אבל המצבר גמור. המצבר יוצר בשנת 99, נראה לי שהאחריות כבר מזמן בעולם שכולו טוב (בטח שותה איזה בירה עם 3 כוסיות בג'קוזי...) אני מניח שבמצב כזה אין טעם גם לנסות לטעון אותו. תקנו אותי אם אני טועה...

Shredingerscat

New member
ברור שחבל על הזמן

אבל ניתן לבדוק את זה, הבעיה היא האחריות על המצבר החדש. נגיד שהלך מצבר אחרי חצי שנה, אם החלפתה במוסך אין לך בעיה, הם בדקו טעינה ויודעים שהיא תקינה והתקלה במצבר, אם הרכבתה לבד אתה חוזר לחנות ואומרים לך "המצבר תקין יש לך בעיה באופנוע" מה תעשה? תבדוק כמה יעלה לך במוסך, אם ההפרש זניח, אל תתאמץ, אם רוצים 100 ש"ח הרכבה, עזוב את המנייקים האלה. פשוט תתקשר למוסך אמין, (אחד על אחד או אישימוטו למשל, אם יש לך חבר שמטפל במוסך, שהגעתה דרכו אפילו יותר טוב) ותשאל כמה עולה מצבר לאופנוע שלך כולל הרכבה, ואז תתקשר לחנות מצברים ותשאל על אותו מצבר, לפי ההפרש תדע אם כדאי לך, מאחר והמחיר לצרכן שונה מהמחיר למוסך תגלה שהרבה פעמים לא שווה להרכיב לבד. אבל תמיד צריך לבדוק כדאיות.

Vaderom

New member
../images/Emo18.gif שים לב לסוגי מצברים../images/Emo70.gif

ישנם מצברים בעלי קיבולת זהה, אך הגודל הפיזי שלהם שונה, ולכל אופנוע צריך לבדוק איזה מצבר נכנס בו. תודות ליפנים המתחכמים שתכננו את הGPX שלי, נאלצתי לקנות מצבר יקר יותר ממה שיכלתי, מכיוון שהרגיל לא נכנס באופנוע! תבדוק את זה קודם, חבל להתרוצץ להחליף מצברים.

nunimon

New member
תשמע,

לפני שאתה לוקח את המצבר למוסך ומבקש זהה צריך לעשות כמה בדיקות. 1. האם השמרלינגים שמחוברים למיתחם ההגנזה מתחת למצבר תקינים? 2. כשאתה פותח את הפקקים של המצבר - הבוכהולצים משוחררים? יש מספיק מרווח גחון בינם לבין הסעפת? 3. הגשטנלגות - זה החיבורים של המצבר - נקיים? אם לא צריך לעשות להם טיפול כימוטרפי. אם כל האמור לאיל תקין, תוכל לבקש מצבר זהה. אם לא, אני מכיר מישהו שיעשה לך את הבדיקות במחיר טוב - ותגיד לו שדוד שלח אותך...

nunimon

New member
אתה שואל אותי?

אני אף פעם לא מסתדר עם השרשורים והתגובות ומי פונה לאן ... אהההה....

למעלה