שאלת מערכות יחסים זוגיות ואחרות

שאלת מערכות יחסים זוגיות ואחרות

אז חוץ מהעניין הזה של חרדת הנטישה ה"נהדרת" שלנו שגורמת לנו תמיד לחשוב לנטוש ראשונים...
האם מישהו/י מצא/ה בן/בת זוג שיכולים להתמודד עם ההפרעה שלנו?
בן הזוג שלי, עם כל הכוונות הטובות שלו, עדיין מבטל את הרגשות שלי ("את מגזימה"), ובכלל לא יודע להתמודד עם ההתמוטטויות הרגשיות שלי. (היום בכיתי שעות, ופגעתי בעצמי עם המרחיבים שאני מטפלת איתם בוגיניזמוס, וצרחתי את נשמתי, והוא?... הוא דאג מה השכנים יגידו לגבי הצעקות והלך לשחק במחשב. מאוחר יותר דיברתי איתו על זה (ותודה לפסיכולוגית על העזרה בלמידה לעשות את זה...) והוא אמר שהוא פשוט לא יודע מה לעשות ולפעמים בכלל לא מתחשק לו, למשל כשהוא כועס עלי).
הוא כל הזמן מדבר בערגה על ימי התפקוד הנורמליים שלי (החודשיים הראשונים של הקשר) והפחות נורמליים אבל עדיין עם תפקוד כלשהו (עד לפני 10 חודשים). כאילו הוא בקשר רק מתוך תקווה שהימים האלה יחזרו.
אני כמובן חושבת כל יומיים בערך על מה אעשה אם (בראש שלי: כאשר) ניפרד; לאן נלך (החתולה ואני), איך אתמודד עם זה שעד שתתחיל להיכנס קצבה אני עם 80 אגורות בחשבון, איך לטפל בחתולה שלי... (מחשבות על זה שאנשים עם הפרעות נפשיות אולי לא צריכים בכלל לקחת חתול, בטח לא כשהם עשויים להפחיד אותו כשהם בוכים וצורחים ומתמוטטים רגשית...)
בתקופה האחרונה הוא הנושא העיקרי (או היחיד) בשיחות שלי עם הפסיכולוגית, שמנסה לעזור לי לראות שאפשר לגרום לזה לעבוד, ואני שואלת...
האם בכלל יש תקווה לאנשים כמונו למצוא זוגיות מאושרת?
האם בכלל יש לי מה לתרום בחייו של מישהו אחר? אף אחד לא מבטיח לי שאי פעם אחזור לאיזשהו סוג של תפקוד. כרגע אני לא מסוגלת לעשות כלום, אפילו לא לעסוק בתחביבים שלי.
מה אני כבר יכולה לתת?
חשבתי שאני יכולה לתרום לבן הזוג שלי תמיכה רגשית, אבל הוא אמר... "הרגשות שלך בצורה שונה משלי"...
אז מה כבר יש לי להציע?
אפילו סקס נורמלי אני לא יכולה להציע בגלל הוגיניזמוס (לנרתיק שלי יש "חרדה" ושרירי פתח הנרתיק מתכווצים כשאני מנסה להכניס דברים שאמורים להיות דווקא רצויים שם).
חוסר התפקוד שלי והשנאה הכללית שלי מהמטבח מונעים ממני להציע בית נקי וארוחה טובה.
לעבוד אני לא מסוגלת כרגע; נאלצתי לעזוב עבודה שמאוד אהבתי כי לא הצלחתי לתפקד כראוי. אז אני לא יכולה ממש לתרום למשק הבית מבחינה כלכלית.

איך אני יכולה לחלום על זוגיות טובה?

the lowkey

New member
הקשר האחרון שלי

הוא קשרים קצרים אחרי ,אבל זה האחד שכן רציתי ,היה די מזמן אמנם אבלמה שהזכיר לי זה שהייתי עסוק בלחשוב כל הזמן למה הקשר הולך לההרס וזה הכניס אותי לחרדות ודיכאון ,כשעוד לא הבנתי בכלל מה זה חרדות. מה שיצא מזה זה נבועה שהגשימה את עצמה ,כי התחושות הרעות שלי ,וההדרדרות במצב שלי שאף פעם לא היה משו ,השפיעו על הקשר שהלך ונהרס. מה שלמדתי אישית ,זה שצריך להבין מה קורה לי? ולמה זה קורה? ומאז ועד היום אפילו לא ניסיתי להכנס לקשר ,לפחות לא מיוזמתי. אבל זה סיפור אחר ,למרות שהבנתי בגדול ואולי זאת הסיבה!? שאני פשוט לא בנוי לקשר ,כי זה מפעיל אותי שעות נוספות ריגשית ,ויוצר לי צונאמי של מחשבות שאולי ככה ואולי ככה!? ואני נטרף מזה. היום אני לא מחפש קשר ,כי התרגלתי להיות לבד פשוט וזה כבר לא חסר לי ,להפך אני מפחד שלהיות בקשר יפריע לשיגרה שהתרגלתי אליה. אני לא יודע אם זה יקרה אבל אני מקווה לשבור את המעגל הדפוק הזה. גם לי אין מושג אם אני אשתפר.

AMBB

New member
אל תתיאשי

אני שנים חיכיתי לגבר שיול לסבול אותי והמצבי רוח שלי ובסוף הוא בגיע , איש עם סבלנות פלדה
יש גברים שנהנים מלהראות נאמנות ויציבות ובכלל ל"טפל" הם מרגישים מזה חזקים.
לגבי הוגינימוס- את מטפלת בזה? יש הרבה שיטות שעוזרות. היה לי משהו חלקי וכשהתחלתי לדבר עם המטפל על הטראומות שעוררו את זה זה התחיל להשתפר...
יש גם ג'ל שמאלחש ועוזר - עזרקאין
אבל בסופו של דבר בשביל זה יש טיפול כדי לנסות שלנות דפוסי התנהגות וחשיבה- זה אפשרי אם מוצאים מטםל טוב...

תודה

אני אכן מטפלת בוגיניזמוס, גם עם ערכת טיפול עצמי וגם עם הפסיכולוגית (במקביל לכל שאר הדברים שהיא עוזרת לי איתם, כולל עניין דפוסי ההתנהגות והחשיבה).
אני מעדיפה לא להשתמש באלחוש... לא יודעת למה... אני מניחה שאם כבר יש חדירה אני רוצה להרגיש אותה. זה הגיוני?

golan2072

New member
לי יש הפרעת אישיות גבולית ולגם לאקסית שלי הייתה...

לי יש הפרעת אישיות גבולית שכיום היא קלה יחסית, לאחר טיפול ממושך שמיתן בהרבה את הבעיה. האקסית שלי סובלת מהפרעת אישות חמורה הרבה יותר מזו שלי, שמשולבת עם בתסמונת אספרגר ("ספקטרום אוטיסטי" בתפקוד גבוה מאוד - בעיקרון קושי בהבנת קודים חברתיים מסוימים), ובזמנו היא גם סבלה ממחשבות אובססיביות ומדיכאון. היה שלב שבו היא ממש התפרקה - בעיקרון בשנים 2008-2010, אבל נשארתי איתה עד 2013 (הייתי איתה מ-2005). ייתכן שהעובדה שקיבלתי אותה כמו שהיא נבעה מהעובדה שגם אני סובל מההפרעה ועל כן הבנתי היטב עם מה היא התמודדה. היו תקופות שבהתקפים היא התייחסה אליי איום ונורא, אבל נשארתי איתה, ולרוב אחרי זמן לא ארוך היתה נרגעת ומתנצלת (ולפעמים לצערי פוגעת בעצמה מיסורי מצפון). אחרי שעשתה ניסיון אובדני "יפה" (כך אמרו הרופאים), סוף סוף היא התחילה לקבל טיפול ראוי, בעיקר תרופתי, והמצב שלה השתפר. מה שמעניין הוא שנפרדנו דווקא כשהיא הייתה במצב טוב - בעיקרון כי לה לא היה מה לחפש פה בארץ (לא התקבלה ללימודים או לעבודה כמה שנים - ורצתה לחזור למולדתה בבריטניה) ולי לא היה מה לחפש בחו"ל (כל החים שלי כאן), אז נפרדנו כידידים טובים וכל אחד הלך לדרכו.
&nbsp
האם היה לנו "רע"? לא ממש. היו תקופות קשות מאוד, אבל, בפועל, היה לנו די טוב ביחד, ואני מתגעגע אליה מאוד, למרות שיש לי כבר אהבה חדשה. הייתה לנו זוגיות "טובה" (שוב, בחישוב הסופי, היו תקופות *מאוד קשות* בדרך) למרות ששנינו סבלנו מהפרעת אישיות גבולית.
&nbsp
אגב ווגיניזמוס גם לאקסית שלי (שהייתה בת הזוג הראשונה שלי) היה בהתחלה, היא פנתה לסקסולוגית וקיבלה לזה טיפול ממוקד, שעזר מאוד, ואחרי זה הבעיה נעלמה. למיטב זכרוני מדובר היה בסקסולוגית בתל-השומר.
&nbsp
במטבח היא דווקא אהבה מאוד להיות גם כשהיה לה קשה, מטבח וחתולים היו התחביבים הכי אהובים עליה, והיא היייתה יכולה לבלות בזה שעות. לנקות, לעומת זאת, הייתה עבודה שלי בעיקר.
&nbsp
חתולים זה עוזר מאוד להרגעת בעיות נפשיות. או, במקרה שלי, תצפית על חרדונים, שממיות ושאר זוחלים חמודים בטבע. אצל האקסית שלי - עיסוק חברותי רציני עם כל חתולי השכונה ושתי החתולות שלנו.
&nbsp
האם את מטופלת תרופתית? האקסית שלי זכתה להקלה עצומה בסימפטומים לאחר טיפול בלוסטרל ולמיקטל. אני זוכה להקלה בבעיות החרדה שלי (כך מתבטאת אצלי ההפרעה בעיקר) בזכות מודאל ו-וולבוטרין... בנוסף לכך ייתכן וטיפול בסגנון של DBT יוכל לעזור לך (לי הוא עזר).

תודה על התגובה

גם אני כנראה על הספקטרום (ככל הנראה אספרגר). יום אחד כשיהיה לי כסף ויהיו לי כוחות לאבחון כזה אולי אעשה... בינתיים החוויות שלי מתאימות לחוויות של המון נשים אחרות עם אספרגר, אז זה מסביר הרבה דברים.
לגבי הוגיניזמוס, אני מטפלת בעצמי עם "ערכה לטיפול עצמי" מהאתר vaginismus.com, ואני מתקדמת, גם אם לאט. הייתי שמחה ללכת לסקסולוגית, אם היו לי כוחות ואם לא היו לי בעיות בנתינת אמון במטפלים... אני שמחה שזה הסתדר לה

התחביבים האהובים עליי, שגם אני כמו האקסית שלך מצליחה לתחזק גם כשאני מתפרקת, הם שירה וחתולים. אם מטבח היה אחד מהם, זה היה חוסך לי הרבה צרות
(לא אומרת את זה מקנאה, אני שמחה בשבילה וגם בשביל הקשר שהיה לכם, כי זה באמת משפיע לטובה).
חתולים זה נהדר. אני אוהבת את חתולי החצר של הבניין (אבל כבר לא מלטפת כי אפילו זאת כבר אינטראקציה קשה מדי בשבילי), ומטורפת על סופי, החתולה השחורה שלי. אותה אני לא רק מלטפת, אלא גם מחבקת ומכרבלת וכל הדברים האחרים שגורמים להם לגרגר או לברוח

אני מטופלת תרופתית, עם ויפקס ולמיקטל. הם מחזיקים אותי מהתפרקות מוחלטת רוב הזמן, גם אם אני לא מרגישה עקומת התקדמות.
תודה רבה שכתבת לי את זה, זה מעלה בי תקוות לכך שיהיה אפשרי להחזיק קשר יום אחד. אולי אפילו אצליח עם בן הזוג הנוכחי, למרות שהוא נורמלי ( = "למה שהוא ירצה דפוקה כמוני" וגם שקשה לו להבין ולקבל אותי), ולמרות הקשיים.

golan2072

New member
שמחתי לעזור

ולמען מצב הרוח הטוב - הנה תמונה של שתי החתולות שלי, שמארחות לי חברה גם כשאני בודד, סאקי (אפורה-לבנה) וצ'יצ'ה (טריקולור).

*הולך לאינטרנט להיזכר בקריטריונים של האבחנה*

העתקהדבק מאתר אפ"י (אספרגר ישראל):
קשיים באינטראקציה חברתית - בעלי התסמונת מתקשים מאוד ביצירת קשרים בינאישיים וחברתיים. קשה להם להביע את רגשותיהם או להבין את רגשותיו של הזולת ומחשבותיו. הם נאיביים מאוד, ולא מפענחים קודים חברתיים. הם עלולים לטעות בפירוש סיטואציות חברתיות ולהתייחס אליהן באופן לא מתאים. קשה להם להסתגל למצבים חדשים ולשינויים. יחד עם זאת, בהדרכה הולמת, הם מסוגלים לרכוש מיומנויות חברתיות וללמוד באופן קוגניטיבי מה שלא רכשו באופן אינטואיטיבי. יאפ. בגדול. עד כיתה ז' לא היו לי בכלל חברות כי לא הצלחתי ליצור חברויות. אני אומרת את הדברים הלא נכונים בזמן הלא נכון בלי להבין, אני קולטת מצבים לא נכון... למדתי בסופו של דבר לנהל קשרי ידידות. אה, כן, ושינויים זה פיכס גדול. כשעברנו דירה לפני שנה וחצי זה היה הטריגר לחזרה של הדיכאון שלי.
קשיי תקשורת - לבעלי התסמונת יכולות מילוליות טובות, אולם השפה שהם משתמשים בה היא תבניתית, והם אינם קשובים לביטויים דו-משמעיים, מטפורות ודקויות לשוניות. יש להם קשיים בהבנת תקשורת לא מילולית (שפת גוף, מחוות, אינטונציות ) ומשום כך, עלולים להגיב לסיטואציות שאינם מבינים באופן מוגזם ולא הולם. לגבי ביטויים דו משמעותיים יש לי מזל, כי אני קוראת בערך מגיל 3 (היפרלקציה הידד) ולכן הצלחתי ללמוד את זה די יפה בסופו של דבר. תקשורת לא מילולית היא משהו שקשה לי... אם אני משתדלת, אני יכולה לראות שמישהו לא מרוצה, אבל לא להבחין בין כעס או עייפות או... לא יודעת, עוד דברים שאנשים לא מרוצים בגללם. מטפורות הן משהו שאני בדרך כלל מצליחה איתו (שוב - קוראת מגיל 3
), אבל דקויות לשוניות הן קשות... למשל כשאמא שלי כתבה ברשימת קניות "פירות הגיוניים", ניסיתי במשך כמה דקות להבין למה היא חושבת שפירות יכולים להיות הגיוניים; אי אפשר הרי לקיים איתם דיון כדי לבדוק. בסוף סבתא שלי ציינה שזה "פירות במחירים הגיוניים", מה שפתאום היה הרבה יותר הגיוני

התמקדות מופרזת בתחומי עניין צרים ולעתים גם יוצאי דופן (כגון לוחות זמנים של רכבות או דינוזאורים). אופן החשיבה שלהם נוקשה ותבניתי. הם יכולים להיות מומחים גדולים בתחום מסוים, בזכות הזיכרון המעולה שלהם לפרטים. התמחות ייחודית זו יכולה להיות פתח לשיקומם, ולעתים אף להוביל לקריירה מדעית או אמנותית יוצאת דופן. באופן משעשע, כילדה אכן הייתה לי אובססיה רצינית לדינוזאורים. אבל האובססיה הגדולה ביותר שלי היא לשפות. (אני לומדת עכשיו 4 במקביל. כולל אירית. אירית זה מגניב.) אגב, אצל בנות זה בדרך כלל קצת שונה - כן, יש התמקדות מופרזת בתחומי עניין צרים, אבל הם בדרך כלל לא יוצאי דופן; למשל אובססיה לזמר או שחקן מסויים. (כמו שלי יש עם מיקה).
סרבול מוטורי קל ורגישויות חושיות. יאפ. יותר מדי צלילים, יותר מדי צבעים... אני יכולה להשתגע מזה. לאבד ריכוז ולפעמים גם לחטוף התמוטטות רגשית מהעניין. סרבול מוטורי - כן. יש לי המון סימנים כחולים בכל מקום כי אני פשוט נכנסת בכל הרהיטים. שלא לדבר על זה שאני מועדת על הרגל של עצמי.

golan2072

New member
אכן מזכיר אספרגר...

ואני אומר זאת כמי שחי 8 שנים עם בת הזוג הקודמת עם אספרגר דיי רציני ועוד 7 חודשים עם בת הזוג הנוכחית עם אספרגר קל...
&nbsp
אולי כדאי לך לעשות אבחון; עם אבחון ועם עזרה מעורך דין אפשר להשיג קצבת נכות עבור אספרגר. ייתכן שזה אף קל יותר מעבור הפרעת אישיות קשה.

היי, העלית את זה בפני המטפלים שלך?

אם כן - מה הם אמרו?

אני מזועזעת לשמוע שעד כיתה ז' לא היו לך חברות, נשמע קשה בטירוף... איך התמודדת עם זה??!

כן...

והם משום מה החליטו שכל זה נובע מהאישיות הגבולית שלי. נפלאות דרכי הפסיכיאטרים >.>
כי את יודעת, זה ממש מסביר למה מגיל אפס אני שונאת אירועים חברתיים ולא מבינה מה אנשים רוצים ממני ולמה למדתי להתלונן ולומר מה מפריע לי רק אחרי שאחותי הקטנה (שלא נמצאת על הספקטרום) עשתה את זה והראתה לי שזה אפשרי. (סבתא שלי מספרת לי שאמא שלי הייתה שוכחת להאכיל אותי כי לא הייתי מתלוננת, ושהייתי תינוקת נורא שקטה ונראה היה ששום דבר לא מפריע לי... ולי דווקא יש זכרונות די רעים כבר מגיל שנתיים.)

היה לי מאוד קשה בלי חברות. ההורים שלי קישרו את זה למחוננות שלי, ואמרו שהבנות האחרות מקנאות בי, אבל לי זה לא עזר כמובן. נהגתי לקרוא ספרים בהפסקות (וגם בשיעורים) כך שסוג של הצלחתי להתמודד... אבל גם ככה היה לי מאוד קשה בבית הספר. גם כמחוננת וגם כאספית. כמחוננת - זה היה משעמם בטירוף כי כבר ידעתי את החומר (מדובר הרי ביסודי), וכאספית - הייתי בסביבה מלאה אנשים ולא הבנתי את התקשורת שלהם איתי, או את התקשורת ביניהם, או איך לתקשר איתם. הייתה לי אותה הבעיה גם עם המורות, ששנאו אותי כתוצאה מזה וכתוצאה מהעקשנות שלי לא לעשות דברים שנראו לי חסרי טעם (ההברזה הראשונה בחיים שלי הייתה משיעור טבע בכיתה א'. התחבאתי מתחת לשולחן, וכשהן חזרו לכיתה עם המורה, המורה ליטרלי אמרה "אה, את חושבת שאם את לא רואה אותי אז אני לא רואה אותך?"... שזה היה נורא אספי מצדי, לשכוח את ליטרלי נקודת המבט שלה
)
וכתוצאה מכך שהייתי בסביבה שעשתה לי כל כך רע, גם פיתחתי בעיות הרטבה (בכל זמן שהייתי בסביבה שהייתה לי רעילה... בגן, בבית הספר, בבית). ההורים שלי כמובן לקחו אותי לרופאים ועברתי מלא בדיקות והכריחו אותי לקחת כדורים והאשימו אותי כשהייתי מרטיבה, שלא היה לי אכפת מספיק כדי ללכת לשירותים...

בקיצור, הייתי בדיכאון כבר בערך מגיל ארבע.

כתבתי תגובה ארוכה

וחצי ממנה נמחק...

כתבתי את זה די הרבה זמן...

חצי הספקתי להעתיק ואז כשבאתי להעתיק את השאר, בטעות מחקתי...

אין לי כוח כרגע לשחזר, אולי מחר...

the lowkey

New member
הווווווו

זה דורש חיבוק קבוצתי ,כולנו נמצאים בצרה הזאת.
אפשר להשתמש בכתבן או בנוט כלשהו לכתיבה ואז לעשות קופיפייסט לכאן ,שם אין טעויות של ריפרושים וצרות אחרות כאלה.

למעלה