שאלת מעמול

shiri9

New member
שאלת מעמול

שלום, אני מכינה מעמול לפי מתכון של נוואל אבו גוש, והיא אומרת שצריך להשהות את הסולת עם החמאה המומסת חמש שעות (1 ק"ג סולת, 300 גרם חמאה) אני מכינה 1/3 כמות (330 גרם סולת, 100 גרם חמאה), ורציתי לדעת האם זמן ההשהייה מתקצר, או שאין קשר? ובכלל, למה צריך להשהות את הסולת עם החמאה? תודה מראש

נירהמ1

New member
שוש - הנה המתכון של נוואל אבו-גוש

מתכון: מעמול- נוואל אבו גוש רכיבים: לבצק: 1 ק"ג סולת 200 גרם מרגרינה 100 גרם חמאה 2 טיפות מי ורדים 1 כף סוכר 1/2 1 כוסות חלב חם 1 כף שמרים למלית אגוזים: 1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים דק 2 כפות אבקת סוכר 1 כף קוקוס טחון למלית תמרים: 1/2 ק"ג תמרים מגולענים 1 כף מרגרינה קורט קינמון לעיטור: 1/2 כוס אבקת סוכר אופן הכנה: ממיסים במחבת מרגרינה וחמאה בקערת זכוכית מניחים סולת ויוצקים את המרגרינה והחמאה. מכסים בצלחת ומניחים ל-5 שעות. מוסיפים לסולת סוכר, מי ורדים ושמרים. מוסיפים באיטיות רסב תול בחישה בסיבובים רחבים את החלב החם. משהים ל-20 דקות בלבד! בינתיים מכינים מלית: מערבבים יחד אגוזים, קוקוס, ואבקת סוכר (או תמרים, מרגרינה וקינמון לגוש מהודק) אחרי 20 דקות מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בערך בגודל כדור פינג פונג ומרדדים כל בצק לעיגול דק (ביד או במערוך) במרכז כל עיגול מניחים כבפית גדושה מהמלית וסוגרים עליה הבצק. מגלגלים לכדור. בעזרת מזלג עושים בכל כדור כמה חורים. מסדרים בתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-35 דקות. כשהעוגיות מזהיבות הן מוכנות. מניחים להתקרר ורק אז מפזרים אבקת סוכר הערות: מקור המתכון: נוואל אבו גוש

נירהמ1

New member
שירי - אני חושבת שזמן ההשהיה../images/Emo24.gif

הוא אותו דבר. הבצק צריך "לנוח".

shiri9

New member
ועוד שאלה- בקשר לעוגיות מייפל

הכנתי את עוגיות שבלולי המייפל מהאתר 'פסטו' (קישור למתכון למטה), והן יצאו טעימות, אבל קשיחות כאלו, כאילו שיש יותר מדי סוכר או משהו כזה. אפיתי קצת יותר ממה שהיה כתוב, אבל הן לא נשרפו, הן השחימו יפה כמו בתמונה. מישהי הכינה את העוגיות ויודעת אם זה אמור להיות ככה? כי לא נראה לי שעשיתי משהו לא בסדר...

רובנס

New member
הכנתי אותן והבעיה נעוצה באפיה

ככל שהפחתתי מזמן האפיה העוגיות יצאו יותר פריכות אולם איבדתי את הגוון השחום אז צריך להחליט מה עדיף

effyba

New member
אי קבלתי אותן במשלוח והן היו מעט

צמיגות (אולי בגלל הזמן שהן שהו בדרך..)ומאוד בהירוות כך שזמן האפייה שלהן לא נראה ארוך.למרות זאת הן טעימות מאוד ובני חגג איתן.

נירהמ1

New member
את הגוון השחום אפשר להשיג

עם הפחתת הסוכר והוספת קצת יותר מייפל (הוא ייתן את הגוון השחום), ולאפות לא יותר מאשר 15-10 דקות. אז הן תצאנה גם שחומות וגם פריכות.

נירהמ1

New member
ועוד דבר - לא ללוש יותר מדי../images/Emo24.gif

רק עד שהחומרים מתאחדים. אם לשים בצק פריך יותר מדי הוא יוצא קשה.

shiri9

New member
גם אני חשבתי על זה היום

במתכון היה כתוב להקציף את החמאה, נראה לי יצא יותר טוב לעבוד איתה כמו עם בצק פריך, ובאמת פחות סוכר, או לפחות אבקת סוכר, שלא יהיה גבישי כל-כך. תודה על העזרה, המעמולים יצאו טעימים, בצק קצת מוזר, לא פריך כזה, כנראה בגלל השמרים... אבל אמא אמרה שטעים. פעם הבאה בכל זאת אני אנסה עוד מתכון.

נירהמ1

New member
שירי-תנסי את המעמול של שיגריס../images/Emo39.gif

יש עליו הרבה המלצות. בכלל, המתכונים שלה נהדרים.

effyba

New member
מצטרפת להמלצות.יש לי המון מתכונים

שלה בתכנה.מעניין לאן נעלמה ככה פתאום.....

היא לא שמעה אבל..הנה המעמול שלה

מתכון: מעמול נמס בפה נוסח שיגריס רכיבים: לבצק העוגיות: 250 גרם מרגרינה 50 גרם אבקת סוכר (5 כפות) 300 גרם קמח רגיל (1/2 2 כוסות) 50 גרם אבקת סוכר לבזיקה למלית: ממרח תמרים ואגוזים או ממרח תמרים רגיל אופן הכנה: הכנה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק, קורצים עיגולים קטנים (כמו כדורי פינג-פונג), משטחים ביד אחת ובעזרת השנייה ממלאים בקצת ממרח תמרים וסוגרים לכדור. אופים בחום בינוני כ15- דקות וכל הזמן בודקים שלא יזהיב יותר מדי. להוציא כשהתחתית של העוגיות מתחילה להזהיב. בעודן חמות בוזקים מעל אבקת סוכר. מניחים להצטנן ושומרים (אם אפשר ולא נאכל מייד) בקופסא אטומה. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

וגם... עוגת שוקולד חלבה של שיגריס

מתכון: עוגת שוקולד חלבה של שיגריס רכיבים: לבסיס: 225 גר´ שוקולד מריר משובח 3/4 כפית אבקת/גרגרי נס-קפה 2 כפות חלב 5 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר 1 כף אמרטו (ליקר שקדים) או כל ליקר אחר למלית: 150 גר´ ממרח חלבה 150 גר´ חמאה 1/4 1 שמנת מתוקה לגלזורה: 100 גר´ ממרח חלבה 3/4 שמנת מתוקה לא מוקצפת 2 כפיות נס קפה (זה שינוי מוצלח שאני הוספתי clcl) אופן הכנה: הבסיס: במיקרו ממיסים שוקולד, קפה וחלב ומערבבים ליצירת מירקם חלק בקערה מערבלים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר עד להבהרה. מוסיפים השוקולד המומס ומערבבים. במיקסר מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף עם תערובת השוקולד, מוסיפים אמרטו ומערבבים קלות. תנור - 150 מעלות, יוצקים לתבנית משומנת, 50 דקות. עם הוצאת העוגה מהתנור לשחרר העוגה באמצעות סכין מדפנות העוגה ע"מ. הכנת המילוי: במיקרו ממיסים ממרח חלבה עם חמאה. מערבבים לקבלת מרקם אחיד. מקפלים הקצפת בעדינות. יוצקים על העוגה הקרה ולמקרר. הכנת גלזורה: במיקרו ממיסים ממרח חלבה ושמנת, מערבבים ויוצקים אחיד מעל העוגה. הערות: לתבנית בקוטר 26 ס"מ: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פטריות פורטבלו של שיגריס

מתכון חבל על הזמן... מתכון: פטריות פורטבלו של שיגריס רכיבים: (ל - 6 "שניצלים" מ - 12 פטריות גדולות. כמות המילוי כאן גדולה ומילאה לאחר מכן יותר מקופסה של פטריות שמפיניון, להכנת פטריות ממולאות. אפשר, לכן, להכין עם התערובת שכאן להרבה יותר "שניצלים") ל"שניצל" 12 פטריות פורטובלו 3-4 פטריות שמפיניון 2 שיני שום חופן של אגוזי לוז ואגוזי מלך קלופים (חופן משניהם ביחד) כ - 70 גר' גבינת פרמזן מגוררת כחצי כוס שמן זית מלח ופלפל לתיבול לציפוי קמח 2 ביצים פירורי לחם כ - 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת אופן הכנה: . לשטוף את פטריות הפורטובלו היטב, לייבש ולהוריד בעדינות את הרגליים. 2. לקצוץ את הרגלים ואת פטריות השמפיניון ולהכניס לקערת מעבד-המזון עם הלהב התחתון. 3. להוסיף 2 שיני שום, האגוזים, הגבינה, מעט שמן זית, המלח והפלפל. להפעיל ולכתוש. להוסיף שמן זית עד לקבלת תערובת לא נוזלית מדי ולא נוקשה מדי. אם מתקבלת תערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט פירורי לחם. 4. להצמיד את הפטריות בזוגות בגדלים דומים. לרפד חצי מן הפטריות במילוי, לסגור בעזרת פטריה נוספת ולהצמיד בלי ללחוץ יותר מדי (כדי לא לשבור). 5. תהליך ה"הטבלה" והטיגון דומה מאוד לשניצל, ולכן כדאי להכין צלחות סמוכות בשיטת "הסרט הנע": קמח, ביצה, פירורי לחם מעורבבים עם גבינת פרמזן (ביחד של 1:1) - לקמח היטב משני הצדדים ובחיבור, לטבול בביצה ומיד בפרורי לחם המעורבבים עם פרמזן. 6. לטגן בשמן בינוני-עמוק כ - 2 דקות מכל צד (להיזהר שלא יישרף). הערות: * המנה פשוט מעולה! לפרטיות הממולאות מרקם של בשר עדין מאוד ועסיסי. * אנחנו הכנו בצהריים, ולקראת הארוחה חיממנו בתנור. יצא מצוין! מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

oisdvib

New member
בעוגת השוקולד של שיגריס .......

במילוי-צרריך להקציף את השמנת לפני הוספת החלבה הממוסת. נכון?

effyba

New member
../images/Emo124.gifיש לה גם מעמול סולת - הנה

מתכון: מעמול מבצק סולת רכיבים: רכיבים: למלית : 250 גר´ מחית תמרים 1/2 כפית קינמון קורט ציפורן 50 גר´ אגוזי מלך קצוצים גס אבקת סוכר לפיזור 1/2 קג´ סולת 1 כוס קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1 כף סוכר גדושה 2/3 כוס שמן 125 גר´ מרגרינה רכה 1 כוס מים רותחים אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים. להוסיף את המים ולהשהות כ- 10דקות. ללוש לבצק אחיד ולרדד על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 1/2 ס"מ. לערבב את כל חומרי המילוי . לקרוץ מהבצק עיגולים ליצור שקע בכל עיגול ולמלא בכמות של כפית מילוי ולסגור לכדור. להניח על נייר אפיה בתבנית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 30 דקות. העוגיות נשארות בהירות. לצנן על רשת ולפזר אבקת סוכר מעל. מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה