שאלת מעון

שאלת מעון

הי לכולם...
מצטרפת לפורום אחר כבוד...
כיף לקרוא פה בפורום ולראות שיש עוד כמוני בעולם, שעוברות מה שאני עוברת ויותר... צל"ש לכולכן

אז ככה.. יש לי תאומים בני חודשיים ובת מקסימה בת שנה ושמונה חודשים...
אחרי החגים אני הולכת להכניס אותם למעון - לתינוקיה של המעון של הבת שלי,
ואני חוששת מאוד כבר מעכשיו - איך תהיה ההתארגנות בבוקר? איך למען השם מכניסים את כולם לבד לאוטו, נוסעים למעון, מוציאים את כולם, מורידים, נפרדים מהם? ואיך לוקחים אותם חזרה... כמה לוגיסטיקה... האם מהמעון לאוטו להעביר לעגלת תאומים או לסחוב את הסלקלים? אשמח לטיפים להתארגנות בבוקר (אני מאוד רוצה להתייצב כבר ב7 במעון כי אני חוזרת לעבוד במשרה מלאה ועאם השאיבות, כל דקה חשובה) מתי לקום בבוקר כדי לצאת מהבית בעשרה ל7 וכו' וכו' כל ניסיון שיש לכם יהיה עבורי הצלה!

תודה
ממני העייפה

מצדיעה לך לפני הכל,

.קחי בחשבון זמן התניידות מהבית אל האוטו, חגירת שלושת הקטנטנים, נסיעה אל המעון, מציאת חניה. משם הייתי מניידת אותם בעגלת תאומים, כשהילדה ה"גדולה" מחזיקה בה. אם יש מבוגר שיוכל להתלוות ולהקל עלייך, לפחות בהתחלה, זה משמעותי ביותר. בנוסף, שרייני סבתא או בייביסיטר בתשלום לגיבוי בעת מחלה.

אור0424

New member
מזל טוב

צודקת אווזה- את צריכה לפחות עשר דקות להכניס את כולם לרכב.
למרבה ההפתעה בגילאים האלה יותר קל לארגן כי פשוט מלבישים אותם, אוכלים משהו- והחוצה.
תיקים חובה חובה להכין ערב לפני.
קומי סביב שש אם את צריכה לשאוב אז אפילו קצת לפני כשאם זה אפשרי את מתארגנת ראשונה ואז מעירה את כולם (אצלי כולם ערים מחמש וחצי ולכן זה לא קורה) מהאוטו מוציאים את התאומים קודם. רק בגלל העובדה שכשאת מוציאה את כולם הם לא יסתובבו בין הרגליים או בכביש. את הבכורה בסוף ואז לגן. אגב, בבוקר- אותה את קושרת ראשונה בכיסא. ואז אותם.
יהיה בסדר. מתרגלים לזה וזה הופך לשיגרה. האמת.....

בלתק

לגבי עגלה או סלקלים לדעתי יהיה לך יותר נח להוציא עגלה. מודה שביום שלמדו ללכת יפה ונפתרתי מהעגלה שמחתי מאוד אבל עד גיל שנה וחצי העגלה נכנסה ויצאה כמה פעמים ביום מהבאגז ולומדים לתקתק את זה תוך שתי דקות היינו בתוך בגן.אצלנו היו כמה מדרגות אחרי השער בכניסה לגן אז הייתי מרימה את שניהם ועולה אבל כשהם גדלו בגלל מקרה של תאומים שיצאו מהגן לרחוב (הורים לא שמו לב שהילדים יוצאים לבד וגם הגננת כמובן) העבירו את הידית למעלה ואז אי אפשר לפתוח אותה עם שני ילדים על הידיים אז ראיתי שהורים לתאומים נאלצים להשאיר אחד בעגלה ולהכניס לגן אחד אחד.לגבי התארגנות אצלי היו אוכלים ארוחת בוקר בגן אז כשהיו קמים היו מקבלים בקבוק/כוס חלב על הספה בסלון, בנתיים אני הייתי מתלבשת ומתארגנת אחכ מלבישה על הספה ובסוף היינו הולכים לצחצח שיניים להסתרק וישר יוצאים. כל זה הייתי עושה בחצי שעה בלי לחץ ותמיד היינו בגן ראשונים
היום כשהם גדולים (בני כמעט 3)אני קמה להכין סנביץ ובקבק מים לכל אחדמעירה אותםהם עושים פיפי, מצחצחים שיניים ואני מסרקת אותםהם יושבים לאכול קורנפלקס ואז אני מתלבשתהם עוברים לסלון כדי להתלבש ולשים סנדליםואז יוצאיםכל זה ב45 דקות גג!!! אני מאוד מקפידה על סדר והרגלים, הכל מוכן ערב לפני כי אני שונאת עצבים על הבוקר...לביכום תחליטי על סדר בוקר שנח לך ולילדים, תכיני כל מה שאפשר ערב לפני (אני שמה תיקים ליד הדלת, בוחרת לי ולהם בגדים מראש עם הנעליים ליד וכדומה) תוך שבוע את והילדים תדאו מה מצפה לכם בבוקר והכל יזרום
שימי לב שאחת לכמה חודשים צריך לעשות מעט שינוי כתןצאה מההתפתחות ושינוי בצרכים אז אם יש בסיס טוב והרגלים זה יותר קל.בהצלחה!!!

תודה לכולכן

תודה על העצות, באמת עכשיו עם הגדולה אני מכינה הכל מראש בערב שלפני, בגדים לי ולה וכו' אז ככה אני אכין גם אשים את שלושתם.
אני תוהה לעצמי בעוד נקודות-
- איך להעביר חלב שאוב לשניהם במעון? יש צידניות כפולות או משהו? איפה קונים? יש למישהי המלצה על משהו מוצלח?
- כמה בקבוקים כל אחד צריך במעון?
- האם להגדיר לכל אחד את ה"חלב שלו" או להביא כמות שמספיקה לשניהם והמטפלות כבר יחלקו לכל אחד.
- ובשאר הדברים - האם להביא לכל אחד את הטיטולים שלו הבגדים שלו וכו' או שהם יהיו "ביחד"?

לגבי הציוד

כי לא הנקתי אז לא היה לי חלב שאוב אבל לדעתי אם את יודעת כמה הם רגילים לשתות תביאי בקבוקים מוכנים לכל אחד או בשקיות...בהתחלה הם יעדו לי שני תאים נפרדים והפרדתי אבל אחרי תקופה קצרה ראיתי שזה לא נח לי אז באחד הייתי בתחילת השבוע מופוצצת במספיק חיתולים לכל השבוע ובשני מופצצת בבגדי החלפה לכל השבוע וככה רק בימי שישי שזה יום רגוע יחסית הייתי עושה חידוש מלאי וזהו.דווקא שנה אחרי שמו לכל התאומים בפעוטון תאים משותפים קצת יותר גדולים מתא לילד יחיד ואז זה לא הספיק לכלום... הייתי צריכה כל יומיים להביא דברים...

אולי יהיה יותר פרקטי מנשא?

לצאת מהאוטו - אחת במנשא, אחת בידיים והגדולה לצידך? תחסכי את זמן הוצאת העגלה והכנסתה אחר כך.
לדעתי לגבי חלב - תביאי כמות שהמטפלות יכולות להחליט מי מקבל כמה, כלומר - אל תגדירי מראש וכך לגבי בגדים כי אם אחת תתלכלך יותר מהשניה ותצטרך יותר בגדים?
אני במצב דומה מאוד לשלך, זה לגמרי אפשרי ואחרי תקופת התארגנות זה פשוט זורם

תודה!

הרעיון עם המנשא יכול להיות טוב.. אנסה לעשות ניסויים בבית (וכמובן לקנות מנשא מגיל לידה - שאין לי...)
תודה רבה על העצות!

sefia

New member
בלת"ק טיפים

מציעה לך להוריד קודם את התאומים בגן וה"גדולה" תתלווה אליך ואז תסיעי אותה
לא יודעת איזה גן זה אבל בגן שלנו מישהו מהצוות יצא לעזור לי , חניתי מול הגן בדיוק וגם בחזור סייעת היתה
עוזרת לי וכל אחת החזיקה ילד. אם לא אפשרי אז עדיף עגלה כי יש תיקים ובחורף מעילים ומסורבל.
אולי תשאירי שם את העגלה - יחסוך לך זמן
&nbsp
לגבי הבוקר: תלבישי כבר בבגדי הגן בערב, בחורף הייתי מלבישה בשכבה התחתונה המחממת ובבוקר רק מוסיפה פוטר מעל ומעיל.
אני הייתי (עד היום) קמה חצי שעה לפניהם, מתארגנת בעצמי ואז מעירה אותם ומקדישה את שאר הזמן לארגן אותם ולצאת.
&nbsp
&nbsp
אני מודה שמעולם לא שמתי אותם כל כך מוקדם, אבל בהחלט בימים הראשונים יצא לי לקום בחמש - חמש וחצי לארגן את עצמי, בקבוקים לגן (לא שאבתי), וכל היתר...
&nbsp
שיהיה בהצלחה
עם הזמן משתכללים עם השיטה וזה זורם יותר קל

עגלה פושטית שמתקפלת בקלות

רק למטרה הזאת.
זה מה שאני עשיתי. אומנם לא עם התאומות אבל עם ילדים צמודים.
בבית את מעמיסה את כל התיקים לעגלה וילד אחד או שניים (עדיף למצוא עגלה שאיכשהו תוכלי לשים עליה שני ילדים- אם זה שני התאומים הילדה הולכת לידך. אם אפשר רק אחד אז השני על היד והילדה הולכת לידך.
מעמיסה לאוטו ילדים פלוס תיקים ואת העגלה. מגיעה לגן מוציאה עגלה מעמיסה תיקים על העגלה מוציאה מי שאמור להיות בעגלה ואז את שני האחרים או רק את הילדה ונכנסת לגן.
לעולם לעולם לעולם לא השארתי אפילו למאית שניה מישהו באוטו. לעולם.
תחפשי עגלה פשוטה ביד 2. בגלל שתצטרכי לקפל אותה חשוב שתהיה קלה לקיפול. האמת שאת גם יכולה לשים בעגלה את הילדה מקדימה יושבת, להשכיב את המושב ומאחוריה אחד התינוקות ששוכב ואז ביד עוד תינוק.
תנסי לחפש אינגליזינה ישנה. הם מתקפלות בקלות מאוד הן חזקות ועל בטוח אפשר לשים שם את הילדה יושבת פלוס מישהו מאחרוה.
אני בזמנו (לפני שבע שנים) קניתי ביד שתיים עגלה- הגדרתי תקציב של 150 ש"ח. העגלה הזאת עד היום אצלנו ...
בהצלחה
לגבי התארגנות בבוקר- אני לא אוהבת להלביש בערב הקודם בגדים למחרת.
אין מה לעשות צריך לקום מוקדם... לכן חשוב ללכת לישון מוקדם...
והכי חשוב שאת תהיי מאורגנת לגמרי לפני שאת מתחילה להתעסק איתם. ככה את פחות בלחץ.
אני קמה בבוקר ב5:50 בשביל להספיק להתארגן לחלוטין לפני שאני ניגשת לטיפול בחבר'ה... הראשון יוצא מהבית בחמישה לשבע

תודה,

בחורף הלבשתי את הגדולה בבגדים בשביל הבוקר וזה באמת היה נוח, נראה לי אעשה זאת עם שלושתם, זה חוסך לי זמן למרות שכמוך אני לא כ"כ אוהבת...
יש לנו עגלת בייבי ג'וגר סיטי מיני שהיא מאוד נוחה לקיפול אבל די כבדה בשבילי, האינגליזינה קלה וטובה ממנה משמעותית? כי הבייבי ג'וגר אני לגמרי יכולה להושיב את הגדולה מקדימה כשהתינוק מאחוריה..
כמה סרבול...
מה שנוח זה ששלושתם יהיו ממש באותו מעון בחדרים נפרדים אז אני אצא עם שלושתם יחד ולא אצטרך להשאיר מישהו באוטו.
ו.. אני רואה איך אני אצטרך כמוך גם לקום כ"כ מוקדם... (אבל בעצם אפילו קודם - להניק ב5 בערך ומאז לא לחזור לישון....)
תודה רבה!!!

sefia

New member
תשלומים לגן עיריה - בואו נדבר על זה רגע.....

קיבלתי היום לוח תשלומים לגן עיריה
מעבר לעובדה שמדובר בשני ילדים שלי באותו גן אז הכל כפול 2
וזה לא כולל את הצהרון (עוד 1,000 ש"ח לילד לחודש)
האם זה מופרז או רק נדמה לי??
כמה משלמים אצלכם ?
האם פרסו לכם ליותר תשלומים או היתה איזשהי התחשבות בגלל שיש לכם כפול לשלם?

בהתאם לחוזר מנכל

יש חוזר מנכל שקובע מה הסכום המקסימלי שמותר לגבות. הגביה שלכם היא לפי חוזר מנכל.את בהחלט יכולה לבקש הנחה בגבייה של החוגים(אצלנו הייתה הנחה של 5% לאח השני).הייתי מבקשת הנחה גם הגביה של ה"שונות".אם תרצי, בערב, אני אחפש את חוזר המנכל. שיהיה לך

אצלנו משלמים יותר

גם לי זה נראה גבוה, אבל נדרשנו לתשלום גבוה יותר עבור הזנה וסל תרבות. עדיין לא אמרו כמה צריך לשלם לוועד.
בכל אופן, יש הנחות לתאומים לפחות על חלק מהדברים. תשאלי את הגננת והיא כבר תבדוק לך. אצלנו זה 5% הנחה סה"כ (להזנה, סל תרבות וחוגי העשרה).

יהלום29

New member
אנחנו משלמים פחות על הזנה

הזנה אנחנו משלמים 600. ושנה שעברה נשארנו עם עודף.
מה קונים אצלכם לארוחת בוקר?
&nbsp

sefia

New member
לפי המידע שנמסר באסיפת הורים

הילדים מקבלים כריך בבוקר (הן אומרות שיש 5 ממרחים לבחירה) ופרי בצהרים.
מעולם לא יצא לי להיות שם בשעות האלו אז אין לי מושג מה וכמה מקבלים.
בשישי כריך עם שוקולד ואופים חלות
כמו כן הן אומרות שלפעמים מגוונות להם עם חביתה או טוסט

אשרז4

New member
אצלנו בזמנו הזנה נגבתה ע"י העיריה ואכן היתה 80 שח לחודש

מעבר לזה זה בערך הסכומים (מדובר על לפני 4 שנים)
אני יודעת שיש מקומות שגובים פחות והילדים לא מסכנים (היתה בזמנו מישהי שהגיעה מלוד לגן שלנו והיתה בהלם מהעלות וכשפרטנו על מה משלמת אמרה שאותו הדבר +/- היה לה שם אבל בפחות)
אם אינני טועה חוגים עולים פחות במקומות מסויימים
ואפשר להחליט על חוג אחד ולא שניים
וגם כל הצ'ופרים לילדים בהחלט אפשר פחות או יותר
אנחנו תמיד קיבלנו על חוגים הנחה של 10% לילד שני
בכלל תשלומי הוועד זה בעיתי כי הרבה פעמים החישוב הוא פר ילד ואם קונים לכל ילד מתנה בX ש"ח ועלות נסיעה /כניסה למקום מסויים היא Y פר ילד אז אין מה לעשות הנחה
מי שמאוד ביקש עשינו

איזה בלאגן...

אני כל כך שמחה שאני גרה ברמת השרון... אצלנו הכל הרבה יותר מסודר וברור.
העירייה מראש מחלקת את הגנים ליום קצר ויום ארוך. הגן הוא אורגני והילדים נשארים כולם ביחד מ07:30 עד 16:30.
ישנה מנהלת גן לכל גן, הגננת הראשית, שהיא גם אחראית על הגננות והסייעות שמגיעות בצהריים, הכל מתואם ועובר דרכה, יש חפיפה מלאה(!) בין הגן והצוות בבוקר לצהרון (מבחינתי אין אפילו הפרדה).
התשלום עבור הצהרון כולל חוגים והזנה ולכן התשלום עבור הועד הוא נמוך יחסית (כי כבר גבו את רוב הדברים בתשלום ליום לימודים ארוך שהוא גבוה- 1200 ש"ח אבל לפחות זה מסודר, מאורגן ואני מקבלת הנחה עבור ילד שני).

בנוסף אצלנו בבוקר כל ילד מגיע עם כריך מהבית ובצהרון אחרי הארוחת צהריים הם מקבלים פירות וכריך נוסף יותר מאוחר מי שרעב.
מצד שני לשלם 800 ש"ח לשנה במקום, שזה פחות מ4 ש"ח ליום זה אותו דבר כמו להכין סנדביץ בבוקר וזה רוב התשלום אז אולי זה לא כ"כ נורא...

כל השאר נראה לי סביר ביותר ולגיטימי.

נשמע לי קצת גבוה

אני מתעלמת כרגע מההזנה ורוצה להתמקד בשאלת החוגים. למה בגן עיריה (רק עד שתיים) צריך 3 חוגים בשבוע? בשביל מה יש גננת. משלמים לה להפעיל את הילדים
&nbsp
חוגים אני מצפה בצהרון - כי שם אין לכאורה תכנים של משרד החינוך והם גם עייפים יותר אז חוג זה קצת מרענן ומכניס סדר בבלגן...
כל היתר נראה בסדר למרות ששוב- התשלומים הכלליים גם קצת גבוהים (למה חייבים מתנה לילד - מספיק שהילדים האחרים מכינים חוברת ציורים), אבל זה כבר לא סכום גדול
&nbsp
אצלנו אין הנחה (גם לא ביקשתי) - יש 3 זוגות תאומים בגן ועוד אח תאום שתאומו בגן אחר.
&nbsp
הועד הציע פריסה ל-2 או 3 תשלומים בתאריכים מסוימים כל חודש החל מאוקטובר.

למעלה