שאלת מס

pundekait1

New member
שאלת מס

היי כולן ומירב
אני בחודש תשיעי(פונדקאית כמובן)לפני חודשיים הפסיקו לי את המזונות ודורשים ממני את כל הסכום של השבעה חודשים אחרונים בחזרה ובנוסף היה לי תיק במס הכנסה,עוסק זעיר פטור ממס,שאותו רציתי לסגור כבר ביוני2012 ונאמר לי לחכות עד אפריל 2013,היום הם דרשו ממני את החוזה ולא מוכנים לסגור לי את התיק,כי מבחינתם זו הכנסה שגולשת ל2013,יש מצב שמחייבים אותי במס?הייתי בטוחה שאני מוגנת לפחות ממס הכנסה,מישהי יודעת מה אני יכולה לעשות?גם מבחינת ביטוח לאומי?

מירבי*

New member
מיסים

בהסכם עליו חתמת עם הזוג אמור להופיע סעיף שבמידה ואת נפגעת מביטוח לאומי או ממס הכנסה, הזוג שלך יפצה אותך.
לא שמעתי מעולם על סנקציות מהסוג הזה מטעם מס הכנסה, זה חדש לי וכדאי לערב בזה את עורך הדין שלך. הסכום שאת מקבלת עבור התהליך נחשב לפיצוי על כאב וסבל ולא על הכנסה מעבודה, אפשר לריב עם מס הכנסה על זה וסביר להניח שלא תיפגעי.
בכל מקרה, פני לעורך דין שלך והציגי לו את המקרה, הוא יכתוב להם מכתב וסביר להניח שזה יסתדר.
לגבי ביטוח לאומי, הזוג צריך לפצות אותך אבל גם במקרה הזה אפשר להתווכח איתם על גובה הסכום ושוב עורך דין טוב שמכיר את המהלכים האלה יכול לעזור.

בהצלחה

pundekait1

New member
תודה מירב

לגבי ביטוח לאומי הסעיף הזה לא תופס לגביי כי כתוב שזה ירד מהסכום הכולל ולגבי מס הכנסה אני יכולה להשתמש בסכום של הסיוע המשפטי ופז ייצג אותי?

poriyut guide

New member
עורך דין

ממליצה לך לפנות לעורך הדין שלך, אני מניחה שהוא יוכל לסייע לך בנושא מול הרשויות.

בהצלחה

למעלה