שאלת מנשא

ברבי28

New member
שאלת מנשא

עקב זה שהתחלתי לצאת אל האור (תרתי משמע), והמנשא השווה שיש לי (בייבי ביורן) גדול מדי מכדי להכיל את הגוזלצ'יק אני מבינה שהדרך היחידה להיפרד מהסלקל היא באמצעות מנשא קשירה ... קדימה חברות, אנא עזרו לברבי למצוא את המנשא הנכון שמתאים למשקל נוצה (או יותר נכון עוף מספר 2), וגם נוח לאמא (אה ... וגם לא דורש 700 בפסיכומטרי לקשור אותו) חן חן

זושיה

New member
לנו היה מנשק (מנשא-שק)

הכי פשוט בעולם ללבוש, לא דורש קשירות בכלל, ונוח לחודשים הראשונים (כשהם נהיים כבדים, הוא כבר פחות מוצלח כי המשקל על כתף אחת). הנה הוא פה, ואם מאותגרת-מנשאים כמוני הסתדרה איתו, באמת כל אחת יכולה.

נעיתה

New member
יש לי תינוכיס חדש

אשמח לת לך אותו. מעולם לא הושמש. אני הייתי מנשות היידים השמאליות = הבייבי ביורן.

נעיתה

New member
אופס הלכתי לבדוק יש לי מנשארי

אם זה מעניין לך בכייפלי.

אם ברבי מוותרת - אני יכולה לקבל אותו?

נואשתי מלהחזיק את הגברת על הידיים והבייבי בורן לא נוח...

נעיתה

New member
כן כן כן

אשמח להשאילו

ברבי28

New member
אני כבר מדמיינת

את שתינו עם מנשארי מסתובבות בביג (תוודאי שאת מקבלת אחד כזה ורוד עם לבבות)

דיא

New member
מנשא אלכסוני כמו של זושיה

עם הסתייגות קלה - בימים חמים אלו, בבירת הנגב, המנשק (sling) וה-over-the-shoulder המרופדים יבשלו אתכם קלות או כליל. יש סוגים נוספים, כגון תליני או יעלה (חסרון - גודל קבוע, כשהקטנצ'יק יגדל לא יהיה לו מקום), מאיה או חסידה. לי יש את החסידה ומאוד נהנית ממנו. משלבת אותו עם יאמו עכשיו, כי אני צריכה חופש תנועה בשביל אחד בועז מופרע, אבל כשאני לבד עם עידית, מעדיפה את החסידה - נוח, יפה, מודולרי. יש כמובן גם את הלופי, שהוא על עקרון מנשאי הכריכה, אבל פחות מסורבל (החסרון - גודל קבוע, לא יתאים לשני אנשים בעלי מבנה גוף שונה וגם נהייה קטן על הילד בשלב מסוים. אפשר גם יאמו או ארגו עם רצועת בד לתמיכה, אבל אז שוב יש את העניין של החום. בקיצור - ממליצה מנסיון אישי על מנשא אלכסוני או על הלופי. שניהם גם פשוטים ללבישה. כדאי מאוד להתייעץ עם אוריתס כאן בתפוז (פורום הנקה והורות טבעית) או לנסות להגיע לאירוע מכירות שלה. אם את קונה אצלה, תגידי לי, יש לי הנחה.

ברבי28

New member
תודה על התשובה המפורטת

וגם על כל התשובות במסרים בנושא ההוא, עושה רושם שיש שיפור

ואוו! איזו השקעה של הודעה. שאפו למנהלת.

ברבי - יש נקודת מכירה בב"ש. אולי נאגד כוחות ונגיע יחד (ואפילו נשתה איזה קפה+פחמימה בדרך)?

ברבי28

New member
בואי נאגד כוחות לא משנה למה

נשתה, נאכל, מה שתרצי ... אני צריכה לעשות מבחן דרך למנשארי, אם אני אסתר אני אבוא איתו בתוך המנשארי לשתות איתך קפה

אני רק שאלה

הסתכלתי בלינקים, שוטטתי קצת ברשת, קראתי שוב את ההודעה שלך ויש לי שאלה - למה חסידה מגבילה אותך בתנועה לעומת היאמו? חשוב לי לדעת, כי אחת הסיבות שאני מרגישה שאני צריכה מנשא היא בגלל הילדים הגדולים, והצורך להיות זמינה פיזית בשבילם. ועוד שאלה - אם הגודל הקבוע של חלק מהמנשאים מהווה מגבלה כשהילד גדל, איך זה שהם כולם משווקים את עצמם כמנשאים רב-גילאיים?

דיא

New member
זה שתי שאלות../images/Emo190.gif

החסידה ושאר מנשאי הכתף מונחים על כתף אחת ונפרסים על הגב (כדי לתת תמיכה טובה). כשהמנשא פרוס נכון, קשה להרים את היד שעל כתפה המנשא מונח, מעל לגובה מסויים. כיוון שבועז הולך הרבה על הכתפיים וגם צריך לעיתים לעשות לו holding כשהוא משתולל, זה היה לי בעייתי. עם ילדים קצת פחות תובענים אני חושבת שזה בסדר. זה גם מגביל מבחינת תיק על הגב, פחות נוח, אם כי אפשרי. אני עברתי ליאמו כי רציתי להעביר אותה אחורה, היא הייתה כבר 7 ק"ג ומעדתי לא פעם, אז הרגשתי יותר בטוחה איתה על הגב. אבל אני הולכת עם שני ילדים כ-3+ שעות ביום, אז זה סטנדרט אחר (טוב, הלכתי עד לפני שבועיים, כשקיבלנו את האוטו, עכשיו אני סתם עושה דאווינים עם המנשאים שלי) הם אכן רב גילאיים, כי התנוחות בהם משתנות בהתאם לגיל. עם זאת, אלה שיש בהם לייקרה הבד נחלש ככל שהילד גדל, ואם הילד שלך הוא בקצות הסקאלה - גדול או קטן במיוחד, או לא מתפתח פחות או יותר לפי הספר, הוא יהיה בגודל לא מתאים בתנוחה הלא נכונה. גם הגודל של האמא לפעמים משתנה, זה גם יכול להשפיע. אבל זה כאשר מדברים על נושאות ילדים לטווח ארוך. אם זה לכמה חודשים, עד שנה בערך, זה לא קריטי לפי דעתי.

זושיה

New member
באמת לא חשבתי על עניין הריפוד ../images/Emo163.gif

טוב, שני ילדי ינואר באמתחתי, אחרי הכל.

ברבי28

New member
תודה ...

קעבלתי מנשארי בהשאלה, נראה איך אני מסתדרת עם הקונספט

נייטי

New member
לי היו את כל המנשאים

חוץ מהמנשארי והשתמשתי בכולם כי אני מאוד אוהבת מנשאים ואוהבת לגוון איתם. היה לי מנשא תיק - שאין לי מושג איך קוראים לו אבל הוא אדיר לשבועות הראשונים (מתאים בערך עד 5 ק"ג). הוא לא כמו זה שזושיה הראתה אלא ממש נראה כמו תיק צד ולתוכו מכניסים את התינוק. דיא לדעתי החזיקה בו את דניאל באחד המפגשים שהיו אצלי קצת אחרי שדני נולדה אז אולי היא יודעת איך קוראים לו. אני חושבת שהוא בשקיות שעברו לאמא שלי. אם תרצי אחפש אותו ואעביר לך איכשהו. היה לי תינוכיס שהשאלתי מחברה והוא היה נהדר עד גיל 6 חודשים בערך. עוזר מאוד לגזים ולהרגעה וגם משחרר ידיים לגמרי. יש לי בייבי ביורן שעדין משמש אותי אף על פי שעכשיו כשחם אני כמעט ולא משתמשת בו. יש לי ארגו שזה כמו היאמו (למעשה היאמו זה חיקוי של הארגו). הארגו נהדר, נהדר, נהדר. היתרון שלו הוא שהוא גם מצויין לגילאים קטנים (השתמשתי בו במקביל לתינוכיס כאשר רציתי שלדניאל יהיה קצת יותר נוף) והוא נהדר גם לגילאים גדולים - לתומר (הוא עד 21 ק"ג) ולכן הוא משמש אותנו גם עבור תומר בטיולים בטבע כשצריך מנשא גם עבורו. אותו אני לא יכולה להציע לך כי הוא בשימוש. בקיצור, אני בעד לנסות מגוון של מנשאים כמה שיותר ולקחת מחברות כל מה שהן מוכנות לתת לך כדי להתנסות עם כמה שיותר וכי תינוקות משנים את ההעדפות שלהם ויכול להיות שביום מסויים לא יתאים להם להתחפר ואז את יכולה לנסות אחד אחר. הקטע עם מנשאים שבתכלס, ברגע שאת לומדת את הפרנציפ אז כולם אותו דבר וכשאתת מרגישה נוח עם אחד בדרך כלל זה יחול גם על אחרים.

נייטי

New member
אני רואה עכשיו שדיא צרפה קישור

למנשא תיק שהתכוונתי אליו. זה התליני. הוא באמת נהדר להתחלה, בעיקר כי הוא נורא פשוט ונורא נוח להכניס אליו תינוק קטן ובעיניי הוא ממש מתאים למי שלא מנוסה עם מנשאים. דיא כמובן גם צודקת שהוא בעיקר מתאים להתחלה ממש. בקיצור - אני אבדוק אצל אמא כי אם יש לי אותו אני ממש ממליצה עליו.

למעלה