בגלל הרבה סיבות
א. ואני אומר זאת כמי ששאוש"ק הוא ה-ספר האהוב עליו (אחרי טולקין), לטולקין יש שאר-רוח מיתולוגי, אפי ופיוטי שאין לאף ספר אחר. נכון שיש אנשים שמתקשים להתחבר אל הרוח המיוחדת של הספר, אבל היא שם. לטולקין יש גם המון חיבורים למיתולוגיות, לספרות אנגלית ישנה, ועוד, שמסייעים לו בעניין הזה, ויכולים להוסיף לו מעריצים שלא באו מהקהל המסורתי של אוהבי הפנטזיה. ב. התרגום לעברית טולקין זכה לתרגום ראשון מצוין לעברית (ע"ע ליבנית), שלמרות הטעויות שנפלו בו פה ושם היה מקסים. כאשר מר לוטם המאד נכבד החליט ליצור תרגום שהדבר היחיד שאפשר לעשות בו (מבחינתי, ויסלחו לי תומכי לוטם) זה לעטוף בו סנדוויצ'ים, שר הטבעות כבר היה מוכר ואהוב בארץ. התרגום לששאוש"ק, במיוחד לשני הספרים האחרונים הוא מאד-מאד בעייתי, בלשון המעטה. ג. ששאוש"ק הוא ספר קשה לקריאה לא רק רוחב היריעה העצום, אלא בעיקר - המון סצנות מאד קשות, שמספיקות להרבה קוראים כדי להניח את הספר ולברוח. מלבד הקטעים המיניים (כולל אונס, גילוי עריות, וכ"ו), המשיכה שלו לתאור בפרטי פרטים של חלקים מוצנעים של טיריון, הרי יש בספר קטעים מזעזעים של אלימות קיצונית. אני עצמי פשוט לא מסוגל לפתוח ולקרוא פעם נוספת את החתונה האדומה, למשל. ד. פרסום ששאוש"ק הגיע לכאן בתקופה שפרסום זה שם המשחק, הרבה יותר מאשר היה בשנות ה-70. כמעט לכל רומאן זול שיוצא היום עושים קמפיין פרסומי. ולהשוואה, תראו איך ח.קוגל דחף את חרב אלף הראמות - אתר אינטרנט עשוי לא רע בעברית, עם אפשרות לקרוא פרק ראשון (לקרוא ולפרוץ בצחוק, אבל זה כבר עניין אחר), פרטים, מפות, טיזרים וכ"ו. אופוס לא עשתה כלום - ואם יש להוצאה מעריצים, אנא סלחו לי מראש. אופוס נאמנה לשיטתה של להשקיע כמה שפחות (וכן, לדעתי ההוצאה הזו בהחלט תרמה למצב הגרוע בו התחום נמצא בארץ). ה. הקהילה של טולקין בארץ לשה"ט יש קהילה מאד פעילה של מעריצים בארץ, והיא מקיימת רשת של אתרים, פורומים - ועכשיו גם פעילויות נוספות, כמו כנסים. ומה היה לששאוש"ק? אתר באיזו פינה של הרשת, שלא התעדכן שנים, ושני פורומים במקומות שכוחי אל, שהדרך היחידה שלהם להביא אנשים זה בשיטת "חבר מביא חבר" - ולפחות אחד מהם נסגר במרוצת הזמן. אסור לזלזל באמצעים הללו - אליבא למה שנאמר מעלי, הרבה טולקינאים הפכו למעריצים לא דרך הסרטים (היסטריה יש גם למלחמת הכוכבים ולאינספור שוברי-קופות אחרים), אלא דרך המפגש שלהם עם קהילת טולקין, האתרים שלה והפעילויות שלה. וזה בדיוק מה שחסר לנו כאן - אבל אנחנו מנסים לטפל בנקודה הזו. ההצלחה להקים פורום בפורטל מרכזי בעברית היתה צעד ראשון, ובתקווה גם האתר יקום לתחיה. ו. זמן - יתכן, אבל אני בספק שזה הגורם המרכזי. מה שכן, הסדרה טרם הושלמה, וזה בהחלט פקטור לרעת ששאוש"ק. אני עדיין סבור שבקצב הכתיבה הנוכחי, כותבי פאנפיקים יהיו אלו שיכבו את האור על החומה, ולא מרטין. (וכן, אחד נמצא בתכנון
)