שאלת מיתכדרים...

שאלת מיתכדרים...

כפי שידוע לכם אני מגדל עכברים להאכלת המתכדרים מטעמי בריאות הנחש,כרגע יש לי שני זוגות עכברים ו-10 וולדות בנות שבועיים לערך...למתכדרת הקטנה הגודל מצויין,השאלה היא לבוגר בן השנה וחצי האם הוא יסתפק בכזה,האם זה בסדר לתת לו עכבר קטן?,אפילו שניים,או שחייב שגודל העכבר צריך להיות גדול יותר מעובי הנחש?

naja

New member
אם הוא בוגר זה לא יספיק.

עדיף לתת לו חולדה או כמה עכברים גדולים.

Rea Livny

New member
יהודה

אני אישית חושב שכדאי לך להאכיל אותה בחולדה צעירה(בת חודש).

אני מעדיף...

לא להיתעסק עם חולדות מכיוון שאין לי בעיה של עכברים...במקום עכבר אחד אתן שניים,השאלה היא מה המינון הרצוי למיתכדר בן שנה וחצי?..וכל כמה זמן?

gaichuk

New member
לדעתי תוסיף עוד זוג עכברים לרביה.

שני מתכדרים ולא משנה שאחד מהם בן חודש וחצי,אוכלים כמות עכברים שלא יוצאת משני זוגות עכברים בלבד. בהנחה שאתה מאכיל את הגדול בשני עכברים בשבוע ואת הקטן באחד,זה אומר שכל שבוע הולכים שלושה עכברים. עם ממוצע של 10 ולדות במסגרת הרביה זה אומר שתוך פחות מחודש אתה גומר את העכברים הצעירים. בחודש עכבר לא מגיע לגודל הרצוי להאכלה של פיתון מתכדר בוגר. בשביל בייבי אולי כן...

יש לך טעות קטנה ...

אני מקבל כ-20 וולדות אחת לחודש וחצי...בעצם אתה צודק...אני צריך להכניס זוג נוסף.

למה לגדל עכברים בזוגות?

תגדל אותם בהרמון של זכר עם 3-5 נקבות. ככה תחסוך בטיפול שאתה משקיע בזכר אחד מיותר כבר עכשיו.

רן333

New member
זה לא שאסור להאכיל בעכברים קטנים.

העניין הוא פשוט שעכבר קטן אחד כנראה שלא יספיק (מבחינת כמות המזון בארוחה). כשהפיתונים שלי היו בני שנה וחצי, הם אכלו עכברים: 1-3 עכברים בוגרים בארוחה. (בשלב מאוחר יותר הפסקתי להאכיל בעכברים, ועברתי לחולדות. זאת בעיקר מטעמי נוחות: הרבה יותר נוח להאכיל בפריט מזון יחיד מאשר להציע כמה פריטים קטנים בזה אחר זה.)

למעלה