שאלת מיסוי
שלום,
אני מתגורר כבר ארבע שנים בגרמניה. עד לאחרונה עבדתי במעמד שכיר עבור חברה ישראלית (הוקמה בישראל) בה עבדתי עוד טרם המעבר שלי. אציין שהמעבר הוא פרטי ולא קשור למקום העבודה. שילמתי מיסים, בט"ל ובריאות בישראל כרגיל דרך המעסיק. לאחרונה, עקב קשיים בחברה, פוטרתי וכעת מצאתי עבודה עבור חברה ישראלית אחרת עבורה אני מתכוון לעבוד כפרילנס גרמני.
שאלותיי הן:
- האם הייתי אמור לשלם מס גם בגרמניה עבור עבודתי הקודמת או בכלל לא לשלם מס בישראל אלא רק בגרמניה?
- כפרילנס שגר בגרמניה ומוציא חשבוניות לחברה ישראלית, האם אני אמור לשלם מס גם בישראל וגם בגרמניה או רק בגרמניה?
- האם אני עדיין מוגדר תושב ישראל לאור הנתונים הבאים:
~ אני נמצא מחוץ לישראל לפחות 9 חודשים בשנה
~ אשתי ואני גרים בגרמניה
~ אין לי בית/רכב וכו' בישראל.
~ עבדתי, כאמור, כשכיר בארץ
~ לאחר שפוטרתי קיבלתי כחודשיים דמי אבטלה בארץ (הייתי בפועל בארץ לצורך כך)
~ אני משלם בט"ל ובריאות בכדי לשמור על זכויותיי
לתשובתכם אודה !
שלום,
אני מתגורר כבר ארבע שנים בגרמניה. עד לאחרונה עבדתי במעמד שכיר עבור חברה ישראלית (הוקמה בישראל) בה עבדתי עוד טרם המעבר שלי. אציין שהמעבר הוא פרטי ולא קשור למקום העבודה. שילמתי מיסים, בט"ל ובריאות בישראל כרגיל דרך המעסיק. לאחרונה, עקב קשיים בחברה, פוטרתי וכעת מצאתי עבודה עבור חברה ישראלית אחרת עבורה אני מתכוון לעבוד כפרילנס גרמני.
שאלותיי הן:
- האם הייתי אמור לשלם מס גם בגרמניה עבור עבודתי הקודמת או בכלל לא לשלם מס בישראל אלא רק בגרמניה?
- כפרילנס שגר בגרמניה ומוציא חשבוניות לחברה ישראלית, האם אני אמור לשלם מס גם בישראל וגם בגרמניה או רק בגרמניה?
- האם אני עדיין מוגדר תושב ישראל לאור הנתונים הבאים:
~ אני נמצא מחוץ לישראל לפחות 9 חודשים בשנה
~ אשתי ואני גרים בגרמניה
~ אין לי בית/רכב וכו' בישראל.
~ עבדתי, כאמור, כשכיר בארץ
~ לאחר שפוטרתי קיבלתי כחודשיים דמי אבטלה בארץ (הייתי בפועל בארץ לצורך כך)
~ אני משלם בט"ל ובריאות בכדי לשמור על זכויותיי
לתשובתכם אודה !