שאלת מיסוי

לiאור

New member
שאלת מיסוי

שלום,
אני מתגורר כבר ארבע שנים בגרמניה. עד לאחרונה עבדתי במעמד שכיר עבור חברה ישראלית (הוקמה בישראל) בה עבדתי עוד טרם המעבר שלי. אציין שהמעבר הוא פרטי ולא קשור למקום העבודה. שילמתי מיסים, בט"ל ובריאות בישראל כרגיל דרך המעסיק. לאחרונה, עקב קשיים בחברה, פוטרתי וכעת מצאתי עבודה עבור חברה ישראלית אחרת עבורה אני מתכוון לעבוד כפרילנס גרמני.
שאלותיי הן:
- האם הייתי אמור לשלם מס גם בגרמניה עבור עבודתי הקודמת או בכלל לא לשלם מס בישראל אלא רק בגרמניה?
- כפרילנס שגר בגרמניה ומוציא חשבוניות לחברה ישראלית, האם אני אמור לשלם מס גם בישראל וגם בגרמניה או רק בגרמניה?
- האם אני עדיין מוגדר תושב ישראל לאור הנתונים הבאים:
~ אני נמצא מחוץ לישראל לפחות 9 חודשים בשנה
~ אשתי ואני גרים בגרמניה
~ אין לי בית/רכב וכו' בישראל.
~ עבדתי, כאמור, כשכיר בארץ
~ לאחר שפוטרתי קיבלתי כחודשיים דמי אבטלה בארץ (הייתי בפועל בארץ לצורך כך)
~ אני משלם בט"ל ובריאות בכדי לשמור על זכויותיי

לתשובתכם אודה !

מר בלום

New member
מצב מסובך יש לך....

אני ממליץ לך בחום להעזר ברואה חשבון המתמחה בתחום המיסוי הבינלאומי, בכדי להימנע ממצב של כפל מס.
כל תשובה שתקבל פה מאנשים לא מקצועיים תהיה לא אחראית.

republik

New member
האמת היא שזה לא מסובך בכלל

צריך הבנה בסיסית בעקרונות המיסוי הגרמניים בשביל לענות לו. אם הוא היה מתגורר בבריטניה, הייתי נותן לו תשובה בלי בעיה, למרות שאני לא רו"ח ובטח לא אחד שמתמחה במיסוי בינ"ל.
כל מה שצריך לדעת זה את עקרונות התושבות של המיסוי הגרמני. אם הן דומות לארץ (ולבריטניה) אז כמעט בוודאות הוא היה חייב במס בגרמניה לפחות החל מהשנה השנייה שהוא גר שם (וסביר להניח שהחל מהראשונה). לא צריך מומחיות גדולה בשביל זה, אבל כאמור- צריך להכיר את עקרונות המיסוי הגרמני, ומאחר ואין לי מושג קצוץ בנושא אני לא עניתי.

Woking

New member
בא נחשוב על זה רגע

אם אפשר היה לעבוד במדינה אחת אבל לשלם מיסים במדינה אחרת, מה היה קורה? או לחילופין אם מעסיקים היו יכולים להעסיק עובדים במדינה אחת אבל להיות כפופים לחוקי התעסוקה של מדינה אחרת אז מה?

republik

New member
אבל אפשר, וזה גם קורה, כלומר לפחות האופציה הראשונה

אם ניקח את הדוגמא שאני מכיר - בריטניה (או ישראל, עקרונות המס מאד דומים שזה לא מפתיע בהתחשב בעובדה שפקודת מס הכנסה היא מתקופת המנדט) - הרי שכאן מי שנחשב כתושב בריטי ממוסה הן על ההכנסות שלו בבריטניה והן על ההכנסות שלו בחו"ל. אז אמנם, על ההכנסות בחו"ל מגיעה לו הקלת כפל מס במידה ושילם מס על ההכנסות בחו"ל, אבל הוא עדיין חייב להצהיר עליהן ולא מן הנמנע שהוא יהיה חייב במס עליהן.
השלכה נוספת של עניין התושבות היא ה-PA - ה-10,000 פאונד הראשונים שאדם מרוויח בכל שנה שהם בפועל פטורים ממס, אבל אתה רק מקבל את ההטבה הזו אם אתה תושב. כלומר, אם מס הכנסה יחליט שאתה לא תושב, תמוסה מהפאונד הראשון (והייתה מישהי בפורום עוברים לאירופה אאל"ט לאחרונה שהסוגיה הזו הייתה רלבנטית לגביה).
העיתונות הישראלית מלאה בסיפורים על ישראלים שיצאו לרילוקיישן ולא חשבו על עניין המיסוי כי הם פשוט הניחו שאם הם גרים בחו"ל הם חייבים במס רק בחו"ל, וקיבלו טפיחה לפנים כשחזרו הביתה ורשות המסים דרשה את החלק שלה בחגיגה.
כאן יש מקרה הפוך. אם אכן עקרונות המיסוי הגרמניים דומים לאלו הישראלים והבריטים (ואני חוזר, אני לא יודע), הרי שאין ספק שהשואל הוא תושב גרמני ולכן חייב במס בגרמניה גם על הכנסותיו בחו"ל.
זה כל העניין - להכיר את הגדרת התושבות הגרמנית לעניין מס הכנסה. אם הוא תושב, ומאד יפליא אותי אם אדם שחי בגרמניה כמעט כל השנה כמוהו ושאין ספק שמרכז חייו בגרמניה אינו תושב גרמני לצורך מס הכנסה.
האבסורד הוא שהוא כנראה לא היה תושב ישראלי כל השנים האלה ולכן שילם מס הכנסה (וביטוח לאומי, וכל תשלום אחר שהוא שילם) לחינם.

Woking

New member
לצורך העניין

זה לא משנה איפה משלמים לך, משנה איפה אתה מבצע את העבודה. אם עבדת בגרמניה אז ההכנסה נזקפה בגרמניה, ולא במדינה שבה שילמו לך עבור העבודה. אחרי תקופה מסויימת תצטרך לשלם מס בגרמניה. זאת נקודה שעולה הרבה בפרט בתוך האיחוד, בגלל שהסיטואציה הזאת מאוד נפוצה.

republik

New member
הגיוני

הרי אם זה לא היה כך, כל אחד היה פותח עסק שרשום בלוקסמבורג עם חשבון בנק בלוקסמבורג ולא משלם מס

אם הבחור היה מבקש ייעוץ לפני מעשה היו מציעים לו לעבוד כספק עצמאי (גרמני) מול החברה וכך לפתור את הבעיה (אם כי רק מסף הכנסה מסויים עדיף לפתוח עסק מאשר להיות עובד).
עכשיו אני לא יודע מה אפשר לעשות.

republik

New member
הגיוני

הרי אם זה לא היה כך, כל אחד היה פותח עסק שרשום בלוקסמבורג עם חשבון בנק בלוקסמבורג ולא משלם מס

אם הבחור היה מבקש ייעוץ לפני מעשה היו מציעים לו לעבוד כספק עצמאי (גרמני) מול החברה וכך לפתור את הבעיה (אם כי רק מסף הכנסה מסויים עדיף לפתוח עסק מאשר להיות עובד).
עכשיו אני לא יודע מה אפשר לעשות.

למעלה