שאלת מים

ממיקוש

New member
שאלת מים

אנחנו בקרוב מתחילות עם מוצקים. עד עכשיו הבת שלי ינקה ואכלה חלב שאוב מבקבוק עם הפטמה הקטנה ביותר, כמו שמומלץ. השאלה שלי היא איך לתת לה מים בבקבוק עם המוצקים. האם להמשיך עם הפטמה הכי קטנה או שאפשר רגיל? תודה

אניני2

New member
אשמח גם לתשובה! אני קניתי מעין

כוס בקבוק של בי פרי עם פטמה חתוכה כזו חצי שטוחה. בכלל , כמה מים נותנים? ואחרי אוכל? ובלילה??

Why give water if you are

breastfeeding?? water will always be instead of something else. When you give solids, you mix them with water to make them liquidy, and that is all the water that the baby needs becuase he will get your breast milk after that. water has no calories, no fat and no energy and if a baby drinks alot of water, his stomach will be full, he will eat less, and start to lose weight. If you think the baby is thirsty, give him yuor milk!​

מינימי2

New member
לדעתי אפשר עם רגיל..

לא מדובר בחלב אלא במים, בשביל מים תינוק לא יתאמץ כל כך ואם ניתן לו עם פיטמה קטנה יש סיכוי שבכלל לא ירצה לשתות (גם ככה לפעמים קשה להם לקבל את רעיון המים...). מה שחשוב זה לתת את החלב עם פיטמה קטנה כי אם החלב יגיע בקלות גדולה מדי אז אולי התינוק לא ירצה להתאמץ בשביל לקבל חלב מהציצי...

ציפיק2

New member
בלשב ראשון

אין צורך לתת מים עם המוצקים הארוחות הראשונות עדין מעין תוספת להנקה לכן השתיה באותם ארוחות צריכה להיות יניקה או חלב שאוב לגבי פטמה המים יתר דקים מחלב, לכן אקח פטמה קטנה כדי שהתינוק לא ישתנק

מינימי2

New member
קצת חולקת

ארוחות מוצקים הן ארוחות מוצקים, גם אם מדובר רק בטעימות ראשונות. חלב כדאי להציע כחצי שעה לאחר מכן כדי לא ליצור קשר ישיר בין המוצקים להנקה, וכדי לא לקבע התניה כזו אצל התינוק. בעניין המים- חשוב להציע לתינוק מים, בהתחלה לא ממש כצורך תזונתי אלא יותר לצורך הרגל. הרי אם אנחנו מצפים שישתה מים בהמשך צריך להתחיל ממשהו. מומלץ להציע את המים כחצי שעה לאחר ההנקה שאז התינוק עוד לא זקוק למזון והמים לא ימלאו אותו על חשבון ארוחת חלב.

אניני2

New member
תודה גם אני חושבת כך אבל האם

גם בלילה אפשר בשלב מסוים להציע מים? היא הרי לא תאכל בלילה כל החיים נכון? מתי מפסיקים לאכול בלילה?

ממיקוש

New member
כולן עם 2 בניק- מקרי?../images/Emo8.gif אולי אסתר

או מישהי נוספת תעשה לנו קצת סדר?

אניני2

New member
נכון..כולן עם 2 בניק אבל אני

"מכירה" את השמות מהפורום אז זה לגמרי מצחיק ומקרי. ואכן אסתר, אולי תעשי לנו סדר...

מינימי2

New member
אני חושבת...

שעוד מוקדם לוותר על ארוחות הלילה. בגיל חצי שנה טבעי שתינוק יהיה רעב וירצה לאכול בלילות. ככלל, אני בחרתי להניק את הפיצ שלי בלילות כאשר הוא מתעורר, ומעדיפה לוותר על המים לפחות עד גיל שנה. אם התינוק תמתעורר לינוק לעיתים קרובות מאוד (כל שעה וחצי) ולא מדובר בקפיצת גדילה (כלומר זה דפוס שאופייני רק ללילה ולא ליום, ונמשך מעל למספר ימים) הייתי מנסה להציע מים בחלק מהקימות, אבל תינוקות יונקים יעדיפו הרבה פעמים גם את הקירבה והחום שהציצ מעניק להם ויעדיפו לינוק על פני המים...

אניני2

New member
../images/Emo207.gifעל הרשמה לגן וחלב אם

נירשמנו לגן ב2 לספטמבר. אז היא גם תיהיה בדיוק בת שנה...באותו היום. התחלנו טעימות מוצקים, לפני כמה ימים. עשינו 3 ימים תפואדמה והיום יום שני לגזר. נראה כיוון חיובי! יש התלהבות. אם זה ממשיך ככה, וגם הפירות ככה, יש סיכוי שאני לא אצטרך לתת לה תחליף?? אני רוצה להוריד הנקות ברגע שתאכל יותר מטעימה של כפית. השאלה מה נותנים בגיל שנה? חלב פרה בבקבוק??? אני לא יודעת אם ישאר לי מהסטוק הקפוא, וברגע שאפסיק לאט לאט להיניק אפסיק גם לשאוב. אז יש סיכוי להימנע ממטרנה או לא??זו בעצם השאלה. סליחה אם הלאיתי....

ציפיק2

New member
בגן

הרבה תינוקות יונקים שאני מכירה לא מקבלים בקבוקי חלב במשך היום בגיל שנה בהחלט יכול להיות תפריט מוצקים מלא, גם אם עושים בעיות בדרך כללל מסתדרים עד גיל שנה רק תלוי בתינוק סדר היום במעון לא כולל בקבוקי חלב אפשר להתענין בתפריט במקום שנרשתמם מה שכן הכי גרוע תמשיכי לשלוח בקבוק 1 של שאוב גם גן יכול לתת חלב שאוב

אניני2

New member
אני חוזרת משם עכשיו והיא אמרה

לי על ארוחת בוקר וצהריים ופירות. ובלי קשר אמרה לי להביא במסגרת דברים שצריך להביא קופסת פורמולה. אם היא לא תצטרך זה תלוי בעצם בה?

ציפיק2

New member
כדאי לברר יותר

את מדיניות הגן לשאול במפורש מתי נותנים תחליף? אם נותנים תחליף וכו'? ואם הם יוכלו לתת חלב אם במקום אבל יש עוד המון זמן.

אניני2

New member
יש המון זמן זה נכון, השאלה אם חס וח

וחלילה הילדה לא תיזון רק ממוצקים, אם אני אצטרך להרגיל אותה לתחילף??אוי ואבוי לי....ואז מה ? חודש לפני להתחיל לחשוב בכיוון?? בקיצור כרגע להניח לזה ואם לדאוג זה מאוגוסט...??

מינימי2

New member
בגיל שנה

סביר להניח שהיא תוכל להסתדר עם מוצקים בלבד במשך שעות הגן, ולהמשיך לינוק אחר הצהריים כשהיא חוזרת (וכמובן גם בבוקר....לפני הגן). אם היא לא תהיה מחובבי המוצקים ואת לא תרגישי שמתאים לך לשאוב תוכלי לנסות ולתת לה תחליף...אבל לא הייתי מטרידה את עצמי עם זה עכשיו. בנתיים תמשיכי להציע מוצקים (אגב את הגזר את יכולה להוסיף לתפוח האדמה שאותו כבר ניסיתם שלושה ימים וכך לצרף ירק חדש כל שלושה ימים עד שתגיעי למרק עם ירקות מגוונים).

אפרת_ח

New member
../images/Emo32.gif מינימי קיבלת בוקס באף ../images/Emo8.gif

כשאת כותבת הודעה או תגובה, תלחצי על "סמיילים וסימנים לנושא" או "סמיילים וסימנים לתוכן" ותראי איזה סימנים צריך לעשות בשביל שיצאו לך פרצופי-תפוז.

מינימי2

New member
חחח תודה מתוקה :O)

אני מחוברת לפרצוף הזה מפורום אחר בו אין אפשרות לפרצופי תפוז :O)) אז אני מרבה להשתמש בו למרות האף הנפוח... תודה

למעלה