שאלת מים

טלימה

New member
שאלת מים

שלום יש לי כמה שאלות,מקווה שאני במקום הנכון בעוד שבוע וחצי יש חתונה ובזמן הטקס גם אני ואם בעלי נהיה עסוקים. (אני מחתנת והוא צלם) הבת שלנו (שתהיה אז בת חצי שנה) תהיה עם סבא וסבתא ורציתי לתת להם משהו בשבילה, אם היא תרצה. בהתחלה חשבתי על חלב שאוב, אבל אז חשבתי שאולי יותר הגיוני לתת מים מינרלים בבקבוק. בינתיים היא בהנקה מלאה ומחככת את חניכיה ברצועות מלפפון לפעמים (אבל לא נחשב כל-כך לאוכל, כי לא ממש מגיע פנימה). האם זה בסדר אם ניתן להם מים שיתנו לה? האם כדאי לתת להם "להתאמן" לפני? האם זה יכול להיות בעיה מאוחר יותר, עם ההנקה? בסה"כ מדובר בזמן קצר , אבל דווקא בגלל שהיא לא תהיה איתי אז אני חושבת שאולי היא תרצה משהו שיזכיר לה.

1טלטלים

New member
שאלת מים

עדיף חלב שאוב בכל מקרה שגם אם זה העדרות של 15 דק' או של שעות ,למים אין ערך קלורי ובגיל שלה כל עוד רק מתחילים לטעום ממוצקים והם לא מחליפים הנקה -עדיף ללת חלב שאוב. האם היא "מכירה " בקבוק?אפשר גם לתת בכוס קטנה או בכוס פטנט.(שלא נשפך). אפשר לתת לסבתא/סבא להציע לה בקבוק (רק אל תהיה בסביבה קרובה,חשוב שניסיונות יעשו בנועם ובסבלנות בלי מלחמה ,אם אחרי מס' דקות של ניסיונות היא מתחילה לבכות ולהתרגז,תעזבו את הניסיון והציעו מאוחר יותר,גם לא לנסות לתת לה בקבוק כאשר היא רעבה מדי ...אפשר לנסות להציע תוך כדי שיר,טיול,כאשר היא נמצאת בנדנדה,סל קל,טרמפולינה... זה לא אמור לפגוע בהנקה בעתיד,בד"כ בגילאים הללו (אפילו לפני,בגיל 3 חוד' רוב האמהות חוזרות לעבודה ומשאירות חלב שאוב בבקבוק ומניקות כאשר חוזרות לביתן) מים לא ישביעו אותה במקרה של רעב רק יימלאו את בטנה לזמן קצר וזהו...בסופו של דבר היא תרצה לקבל את הדבר האמיתי..

רחל68

New member
שלום טלימה

אם את שואלת אותי אז אפשר להתחיל לתת לה מיים, אבל לא הבנתי למה לא בעצם חלב שאוב, אם את רוצה משהו שיזכיר לה אותך, אז מה יותר מהחלב שלך עם הריח המוכר של אמא?

טלימה

New member
בעיקר בגלל שזה נראה לי מסובך

זה יהיה בפארק פתוח, אחרי הצהרים, אחרי ששהינו שם מהצהריים. אם אני שואבת אני צריכה לדאוג לקירור ואח"כ לחימום של החלב, נכון? (לא יודעת, טרם נוסה ממש, יש לי רק איזה שתי שקיות שהקפאנו) וגם סתם כי זה נראה לי מוזר שהם יתנו לה חלב שלי, אבל זה סתם בראש שלי. היא שתתה פעם מבקבוק, אחרי שחזרנו מהרישום בבי"ח, לפני שישה חודשים. זה נקרא מכירה, או שכדאי לתזכר? וגם - יש לנו עדיין את הבקבוק ההוא, 0 של אוונט, האם הוא עוד טוב? (לא כל-כך בא לי לקנות כוס בשביל זה, אבל אם לא כדאי בבקבוק אז נקנה)

1טלטלים

New member
מסובך~

לכל ה"סובכים" לכאורה יש פתרון נאה ~ ציידנית עם הרבה קרחונים יכולה לשמש למקום אחסון לא רע בכלל עבור חלב אם ~ חלב אם נשמר בין 4-6 שעות בטמפ' החדר וזה רק לדוגמה...לפני שאת עוזבת אותה בידיים של סבא/סבתא ,הניקי אותה . לחמם חלב ~ אם זה אירוע ,כמו חתונה עם אוכל,קייטרינג ,שתייה (גם חמה) אפשר להתאבזר בכלי קטן(מהבית) למלא אותו במים פשורים/חמימים ולחמם לה...במקרה אם זהממש קר והיא מסרבת לאכול אותו כך.באותו ראיון~ אם מגישיים במקום משקאות קלים ובכלל שתיה ,בוודאי יש שימוש במקרר ,לא נראה לי,שיסרבו לבקשתך לשמור את החלב בקירור?! קבלה בקבוק לפני חצי שנה-ממממ...זה היה מזמן,נראה שזה יהיה ראיון לא רע לנסות להציע לה בימים שלפני אירוע ולהזכיר לה. בקבוק שיש לך מאז ,מתאים ביותר . אפשר לנסות גם מכוס קטנה ופשוטה ,אפילו ח"פ. מקווה שעזרתי , יום טוב

טלימה

New member
טוב, אז אולי יש בעיה....

בעקבות המחשבות על לתת חלב שאוב אני מנסה לשאוב עכשו (מדלה, מיני אלקטריק) ולא יוצא כלום
מאף צד. אני לא מבינה - היא יונקת כל היום (פעמיים בלילה בערך) ונראית מרוצה ושבעה... בנוסף, שאבתי פעם-פעמיים בחודשיים-שלןשה האחרונים והיה בסדר. ממש לא יוצא כלום, זה מוזר.

1טלטלים

New member
שאיבה

לא מוזר,הרי סה"כ לא נהגת לשאוב כלל,רק להניק ,נכון ? תינוק הוא משאבה הכי טובה, כאשר מגיע רגע לשאוב על הגוף שלך להגיב לגירוי שכביכול נוצר ע"י מכונה ולא ע"י תינוק אנושי ,אם את לחוצה ובמתח זה יכולה לגרום לאיחור בהופעת רפלקס השחרור (ירידת חלב),אם לא שאבת אף פעם גוף שלך פשוט צריךלהתרגל לראיון של שאיבה ... מה עושים? לקוחים נשימה עמוקה,נרגעים ...ושואבים יותר מאוחר .עסי היטב את השד לפני שאיבה ,גם קומפרס חם ועיסוי השכמות לפני שאיבה עוזרים ,נסי לנשום עמוק ,אפשר גם לגלגל את הפטמות מעט ואז לנסות לשאוב...לבצע עיסוי גם תוך כדי שאיבה עצמה. לשאוב בצד אחד כל עוד זורם ממנו חלב ,לעסות את צד השני ולשאוב ממנו שוב עד שהזרם פוסק ,בין לבין לשתות כוס מים ,לנשום עמוק ,לעסות ולשאוב שוב...את יכולה לזפזפ בין הצדדים ( אין מה לשבת עם משאבה יותר מ15-20 דק')...ככל שתאשבי כך גופך יתרגל לראיון שצריך לייצר עוד חלב (עכשיו את אמא לתאומים :תינוק+משאבה ).את יכולה לשאוב לאחר הנקה ,את השאריות ששאבת תשמרי ותוכלי "להרכיב" מנה.

טלימה

New member
תודה תודה!

התשובות מאוד לענין ומאוד עוזרות! רוב תודות

למעלה