שאלת מיזוג

erezg75

New member
שאלת מיזוג

שאול ושאר המתקינים אני מעוניין לקנות משקל אלקטרוני לגז החדש - 410 ראיתי שמשקל רגיל עולה כ 1500 ש"ח,אבל בחנות הראו לי משקל דיגיטלי שהוא מעין וו תליה עם קפיץ (כמו של פרות) והוא נותן קריאה בצג דיגיטלי. המחיר שלו כ 200 ש"ח.אני מעוניין לרכוש אותו. מישהו מכיר את המשקל הזה? האם הוא אמין ורצוי לרכוש אותו? ועוד שאלה קטנה: קניתי מזגן עילי עם הגז החדש,ומישום מה הונטיל שרות הוא באותו קוטר של המזגנים הישנים R22.האם זה בסדר?אני הבנתי שהקוטר שלו אמור להיות שונה. והאם אני יכול להשתמש במניפולד(r22) שלי(רק ברז לחץ נמוך) לגז החדש? ולהחליף רק את השעון ל 410a? (על הצינור רשום שהוא מתאים עד ל 500 psi) תודה,ארז

shoulhadida

New member
תשובה בנידון.

ההבדל בין המשקלים הוא נוחות העבודה(השקילה) היקר יותר נוח בעבודה פשוט מניחים את הבלון על מישטח השקילה ושוקלים. למישקל זה ניתן לרכוש ברז הניתן דרך צג המשקל לסגור כאשר הכמות מולאה. ניתן לשקול תוך כדי מילואי. המשקל הזול דורש תלית הבלון ומילוי שקילה לפני ושקילה תוך כדי ומיומנות בעבודה. הקושי במילוי נובע מאי יכולת לדייק בתוספת משקל הנובעת מאורך צנרת.או פיתרון של בעיית משקל עודף. נניח שלא סגרת את ברז הגז בזמן ובחישוב נכנס עוד 200 גרם כיצד תרוקן את הכמות הנ,ל. הבעיה בגז החדש שבכל תקלת גז יש צורך לשחרר את הכמות שנמצאת ביחידה. לבצע ואקום ובדיקת אטימות לתקן את הדרוש ורק לאחר מכן למלא את הכמות הנדרשת מחדש. בקשר לשאלתך בענין המזגן, אם הדבר נכון אחזר את המזגן לספק ממנו רכשת אותו. כדאי מאוד שתרכוש מניפולד קומפלט עבור הגז החדש כולל צנרת וחיבורים ומתאם למשאבת ואקום לגז החדש. שאול שרות למזגנים באזור אשדוד. 0505759995

erezg75

New member
שאול,לגבי הוונטיל זה 100 אחוז

מדובר במזגן cristal סיני שאחותי קנתה (מבלי להתיעץ איתי) והונטיל תואם בקוטרו לr22 הקוטר אמור להיות יותר קטן.נכון? בכל מקרה תודה על העזרה. ארז

shoulhadida

New member
תבדוק את אריזת המזגן.

תבדוק את אריזת המזגן . על האריזה חייב להיות הסימון איזה גז קיים. חייבת להיות חוברת התקנה ובה כל ההזהרות הנוגעות לגז החדש. יתכן מאוד שהמזגן ניקנה לפני התאריך הקובע ופשוט עדיין לא הותקן ולמעשה הוא בעל גז ישן. הסבר אחר לא נראה. פשוט ונטיל השרות של מזגן בעל הגז החדש הוא מחייב סעפת שונה לחיבור ולביצוע ואקום. בכל מקרה יש להצמד להוראות ההתקנה. היום כל חברות המזגנים במקרה של תקלת גז בגז החדש שולחות את הלקוח חזרה למתקין לשם תיקון ומילוי גז מחדש. שים לב שהתענוג במקרה תקלה הוא יקר ובהחריות המתקין. שאול מזגנים. שרות מיזוג אוויר. באזור אשדוד. 0505759995

erezg75

New member
שאול,

גם אני חשבתי כך שאולי מדובר במזגן מהדגמים הישנים והגז הוא 22 אבל בחוברת כתוב במפורש שזה גז 410 100 אחוז. מוזר??????????

shoulhadida

New member
תברר בחברה.

לכל חברה המספקת מזגנים יש תמיכה טכנית. תשאל בחברה. ניתן לברר לפי סרייל נמבר את כל הפרטים לגבי המזגן . בכל מקרה לא נראה שיש גז חדש והוונטיל הוא של הגז הישן. בהצלחה. ומעניין מה התשובה לחידה. בהצלחה שאול

רגע אז לא יותר פשוט לקנות משקל

דיגיטלי שמונח על הריצפה ואז להניח את הבלון על המשקל ? מה אתה רוצה להגיד שזה כזה קריטי אם מילאתי 100 גרם או 200 גרם יותר?

shoulhadida

New member
נכון זה קריטי.

על תג המזגן מופיע למשל שיש צורך להוסיף 50 גרם לכל מטר נוסף מעבר ל5 מטר ראשונים .נניח שאורך צנרת הוא 10 מטר . לפיכף יש צורך להוסיף 250 גרם. כיצד תוסיף את הכמות הדרושה במדוייק? לכן יש בשוק משקל הניתן לכיול בעל ברז הנפתח בדיוק לכמות הנדרש. יתרה מזאת על תשכח שבכל תקלה המתקין נדרש לתקנה והגז על חשבונו. כך שיקר העניין למלא לפי הרגש וללא מדידהה מדוייקת. מקווה שעזרתי. שאול 0505759995

erezg75

New member
אני אברר בתמיכה הטכנית

גם לי יש הרגשה שמדובר על גז 22 אני אבדוק ואדווח.

erezg75

New member
מדובר בגז החדש

גם ביחידה החיצונית על השלט רשום 410a

erezg75

New member
גם עובי הדופן של הצנרת

כמו של הגז הישן. התקנתי את המזגן ,הוא עובד מצוין,אבל זה עדיין חשוד מאד אני רוצה לבדוק לחץ יניקה,קניתי שעון לגז החדש,אבל רשום עליו עוד 2 סוגים של גז,ביניהם r22 יכול להיות שזה מתאים ל 2 סוגי הגז? 114 ו 22?

ALEF111

New member
איפה הראו לך משקל תליה דיגיטלי

ב 200 ש"ח? לפני כמה חודשים חיפשתי וכל מה שמצאתי היה באזור ה 800 ש"ח. לא רכשתי אבל ב200 ש"ח זה מאד ניראה לי. תודה אלון

ALEF111

New member
תודה, חיפה זה רחוק לי אני מהמרכז

אבל אם יש בחיפה סביר להניח שיש גם באזור המרכז. אלון

ALEF111

New member
חיפשתי בדפי זהב ולא מצאתי ראול

זה בטח שם המוכר, אפשר את שם בית העסק בבקשה. אתה יכול לשלוח במסר כדי שלא יגידו שזה פירסומת. תודה אלון

erezg75

New member
ראול וייסמן

דרך בר יהודה 1 חיפה טלפון 04-8665759 אם אני לא טועה זה עולה משהו כמו 170 פלוס מע"מ רק אל תשכח לדווח לי אחרי הקניה ,כמה זה עלה בדיוק ? והאם זה שווה? מה שכן זה נראה לא רע,עם צג דיגטלי. ארז

יש לי אתר לאיזור המרכז

יש שם את כל מה שאתם צריכים המקום נמצא ביפוhttp://www.israclima.com/isracool/21controlers.htm

למעלה