שאלת מטפלת

יו74

New member
שאלת מטפלת

יש לנו מטפלת לילדים שאנחנו מאד אוהבים. היא מ ק ס י מ ה והיינו שמחים להשאר איתה גם שנה הבאה. הבעיה היא שאין לה חצר! היא מקבלת 5 ילדים - מספר קטן לילדים בני שנתיים , אבל היא פשוט שווה את זה מה הייתם עושים? משאירים? מוציאים? חבל לי לפספס אישה שמפתחת כל כך את הילדים. חוצמיזה - אם יש הורים שמחפשים מסגרת קטנה לגילאים האלו, עם המגבלות שציינתי ( אין גינה ) אני אשמח למסור פרטים במסרים.

יו74

New member
שכחתי לציין -

המשפחתון לגילאי שנתיים - שלוש ( שנה הבאה )

דביבונץ

New member
דעה קצת אחרת

כל אנשי החינוך לגיל הרך שאני מכירה דוקא מתעקשים מאד על חשיבותה של קבוצה קטנה (של עד שישה ילדים בד"כ) בגילאים הללו (עד גיל 3). ילדים יכולים לפתח אינטראקציות מצויינות גם עם עוד 3 ילדים, הם לא צריכים בהכרח עוד 9 ילדים בשביל זה. מעניין שמצטטים פה את מלכה הס - אחת המורות הותיקות של החינוך הקיבוצי לגיל הרך - דוקא לפי שיטתה יש חשיבות גדולה לקבוצות קטנות בגילאים הללו כמפתחות יכולות ובטחון עצמי. לגבי חצר - אין ספק שלחצר יכולה להיות תרומה חשובה בגילאים הללו, אבל אם הילד נחשף לפארק, גינה או אויר פתוח בשעות אחה"צ באופן קבוע זה יכול להספיק. מעבר לכך, השיקול המרכזי בגיל הזה (כמו בכל הגילאים הרכים) צריך להיות האופי והיכולות של הדמות שמטפלת בילד. אם מדובר במטפלת חמה שיודעת להפעיל את הילדים ולספק להם גירויים מספקים המתאימים לגילם, יש לזה חשיבות רבה יותר מקיומה של חצר. אני מכירה מטפלות (כמו זו של בני) שמוצאות פתרונות יצירתיים לחסרונה של חצר - למשל ארגז חול במרפסת, פעילות מיים מגוונת בקיץ ועוד.

א י ו ש י

New member
אין כל סתירה אגב....

נכון מלכה האס עוסקת בקבוצות קטנות אבל גם בגן של 30 ילדים תפקידה של הגננת (אם היא רוצה לעבוד כמו שצריך ולתת את המיטב לילדים) לקחת קבוצות קטנות ולעבוד איתם. אני זוכרת כסטודנטית במעון נעמת (גיל שנתיים ) תמיד לקחנו קבוצות קטנות לעבודה בצבעי אצבעות, מים, גועש וכד'.... כך עשתה גם המטפלת הראשית ושם הקבוצה מנתה כ-30 ילדים גם כן... פתרונות יצירתיים תמיד אפשר למצוא וכל הכבוד למטפלת בגן של בנך אבל תסכימי איתי שלו היתה חצר היה פי 10 יותר טוב יש אילוצים אני מוכנה לקבל השאלה באמת מה עושה מטפלת/גננת עם אילוץ כזה. גם 30 ילדים במעון הם המון אבל אם עובדים בקבוצות קנות ויחס אישי לכל ילד החסרון הזה הולך וקטן

ב נ ה

New member
גם עם עובדים בקבוצות קטנות

(וברב המעונות אין מטפלת לחמישה ילדים שבפועל נמצאת כל היום איתם ),עדיין ההבדל בין מעון לקבוצה קטנה הוא ע-צ-ו-ם.

ofirshani

New member
וגם שפ שהיא

עובדת בקבוצה קטנה ,אתם חושבים שכל כולה לקבוצה ,ישנם עוד כמה זעטוטים שרוצים,אין ריכוז מוחלט ויחס כמו בקבוצה קטנה שאת יכולה נפשית לתת את כל כולך

א י ו ש י

New member
ברור שההבדל עצום וכמו שכתבתי לעיל

אני לא מדברת על קבוצה של 30 ילדים (לדעתי זה המון ומוגזם לגיל זה) יחד עם זה קב' של 10-15 ילדים לגילאי שנתיים-שלוש בהחלט מתאימה יותר מאשר משפחתון של 5 ילדים. ציינתי רק שגם בקבוצות גדולות ניתן לעבוד בקבוצות קטנות. הנה את ואני בטוחה שכך את נוהגת בגנך הזורם מגיעה לכל הילדים ועובדת בקבוצות קטנות (הם הרי לא כל הזמן לבד ,יש להם את התיווך שלך בתחומים רבים) שורה תחתונה מבחינתי הרבה מידי לא טוב (30) קצת גם לא (5) צריך משהו באמצע.....

רחלילי

New member
אופ! אני באותה התלבטות ואיושי

כגננת, אם מדברים על גיל שנתיים, למה עדיף קבוצה של 10-15 על קבוצה של נאמר 6? (בהנחה שבקבוצה של 6 יש לנו מרפסת עם צעצועים נפלאים וארגז חול, בהנחה שב-6 יש גננת (אמנם ללא הסמכה אך חבל"ז) שמעשירה בתכנים ועם משחקים שמותאמים לגיל, אך (גם אצלנו) אין חצר. זה נשמע לך פחות טוב מאשר ללכת למסגרת של 10-15 בגיל שנתיים? למה בעצם, אני חייבת כבר לקבל החלטה... אשמח לשמוע תובנות.

א י ו ש י

New member
את הפסיכולוגית../images/Emo8.gif

הנה מאמר בנתיים שמצאתי על הגיל ועל חשיבות הגן. אני אחפש עוד גם בחומרים שלי אני רוצה להיות מדוייקת ואני יודעת מהלימודים וכד' שבגיל הזה מתחילה האינטראקציה החברתית ועוד כל מיני כשרים חברתיים-רגשיים. שוב ,,אין רע בקב' קטנה של 6 כמו שתיארת אני אישית עוד בגיל שנה בחרתי לבני קבוצה של 10 ילדים ואת יודעת משהו הילד פורח, מכיר את שמות כל הילדים בקבוצה ואני מרגישה שחברתית הוא מאוד נהנה וטוב לו עם קבוצת השווים (את יודעת בני גילו) החממה שרציתי לתת לו היתה לפחות לתק' ההתקשרות הבטוחה (עד גיל שנה היה איתי בבית) אחכ מתחיל שלה ההפרדות והיה חשוב לי שהוא יהיה עם עוד צוות אבל בעיקר ילדים. וכמו שאמרתי אחפש מאמרים נוספים בנושא. **** ההערה הכי חשובה שלי עם כל היופי בספרים/בתיאוריות וכד' לכי עם ה-
אני קלטתי על קסם (את מכירה אותו) שהוא צריך מעבר, שהוא צריך יותר מקבוצה קטנה וברור שיותר ממה שאני כאמא אפילו גננת יכולה לתת לו. כל אחד מכיר את ילדו הכי טוב ולכן אין נוסחה

ב נ ה

New member
נכון

אבל הגן שלי מיועד לגילאי 3-5 ,האמת גם אצלי המספר לא אידיאלי
אני חושבת שבגן צריכים להיות לא יותר מ 25 ילדים לכל היותר. בכל מקרה אצלי מדובר בילדים הרבה יותר עצמאים ,לרב הם כבר גמולים,התקשרות שלהם יותר טובה עם ילדים ומבוגרים,הם משחקים,יוצרים,נאוכלים,בעצמם ו(רובם)זקוקים פחות למבוגר צמוד ואישי. גם בגן גדול למעשה הפעילות היחידה שמיועדת לכל הגן יחד היא בזמן התכנסות למליאה או בחוג. רב היום בהחלט יש עבודה בקבוצות קטנות או ביחידים -דבר שקורה באופן ספונטני וטבעי(ילדים לא משחקים לרב במסות גדולות,הם משחקים בחברות קטנות זוגות או לבד),אבל הקבוצות הן לא פעם אקראיות ומשתנות,וזו דימניקה שמתאימה לילדים גדולים יותר.

דביבונץ

New member
אוקיי ועדיין...

אני מתקשה להבין מה היתרון של גן של 20 או 30 ילדים בגילאים הללו (שנתיים-שלוש) על פני מסגרת מצומצמת יותר. תסכימי איתי שבמסגרות גדולות, עבודה בקבוצות קטנות מתבצעת רק בחלקים מסויימים של היום, וחלק אחר של היום מוקדש למשחק חופשי או פעילות חופשית בחצר שבה נמצאים הילדים בקבוצה גדולה, וחשוב להבין את המשמעות של הימצאות עם עוד 30 ילדים בגיל הזה. כן, את צודקת, אם היה חצר בכל משפחתון של 4 או 5 ילדים הכל היה הרבה יותר טוב. בכלל, גם אם היו כמה קיבוצים ליד מודיעין שאפשר היה להכניס לפעוטונים שלהם את ילדינו הקטנים היה מצויין...אבל מה לעשות - אין פה. ולכן כולנו עושים פשרות. אני עדיין חושבת ששאלת קיומה של חצר היא שיקול זניח יחסית במערך השיקולים של הורים בבחירת מסגרת בגילאים הללו. אם מתמזל מזלם והם מוצאים צוות איכותי, מספר מצומצם של ילדים, וגם חצר- אז יופי. ואם לא - אז ממש לא נורא (לגבי החצר). אבל בסופו של דבר חשוב לי להדגיש שאני לא מתווכחת איתך, כל אחד וההעדפות והגישות שהוא מאמין בהן - מכירה הורים שמאד מרוצים ממסגרות של 30 ילדים והורים שמעדיפים (כמוני) מסגרת קטנה, מחבקת ואינטימית יותר. ברור שהשאלה פה היא לא מה יותר נכון, אלא מה יותר מתאים לילד ולהוריו.

א י ו ש י

New member
לא אמרתי 30 ילדים, אמרתי 10!!!

אפילו 15 ילדים לגיל שנתיים-שלוש עדיפים לדעתי על פני משפחתון של 5 ילדים. את דוגמת ה-30 נתתי לאפשרות לעבוד בקבוצות קטנות גם במסגרת גדולה

חשבתם גם על הצד של הילדים

אני מסכים עם איושי . האם חשבתן פעם גם על הצד של הילד/ה בעניין. ילדים הנמצאים בקבוצה גדולה מתחברים לרוב עם 1-3 ילדים מתוך המבחר שיש ואיתם משחקים ויוצרים קשרים יומיומיים, ולאחר תקופה לפעמים עניין של מספר ימים,ולפעמים לאחר תקופה ארוכה יותר שבועות וחודשים מחליפים חברים למשחק. מתוך קבוצה קטנה של 5-6 ילדים המבחר הוא דל ביותר ולילד אין הרבה אפשרויות בחירה,לא כל שכן בסיבוב השני. בקבוצה רחבה יותר של 10-20 ילדים המבחר גדול יותר ומזמן אפשרויות פוטנציאליות רבות ומעשירות. זאת נקודת מבט אחת בלבד אבל הפעם לא מהצד שלכן אמהות יקרות, אלא מהצד האמיתי, הצד של הילד.

ב נ ה

New member
ביל שנתים ולא פעם גם בשלוש

משחקים ליד חברים ולא עם,3-4 חברים בהחלט מספיקים בשלב הזה.,חשוב בהחלט שיהיה עם מי לתקשר ממי ללמוד,עם מי לריב(כן גם מזה לומדים). אבל לא צריך לשם כך עוד 15-20 חבר'ה וארבעה חמישה אנשי צוות
.... (קבוצה של בין 5-10 ילדים אידיאלית מבחינתי)

למעלה