שאלת מטוסים

ללה3

New member
שאלת מטוסים ../images/Emo160.gif

למה הכוונה ב'התגלגל על צירו'והאם מושכים במצערת? והציטוט (שאינו ערוך עדיין): הסנטור משך את מצערת המטוס והטה את ההגה כלפי מטה. המטוס הקטן ציית ובסיבוב חד ומהיר התגלגל על צירו וגמע במהירות גדולה את המרחק לעבר רכס הרים מתקרב.

אהלן, בנוגע

למצערת, נראה לי שאכן מושכים בה. הציר - לא יודעת...
אבל מה שכן, נראה לי שה"גמע" צריך להיות "גמא", לא? כמו "לגמוא מרחקים". יום טוב, ורדה

אפשר בהחלט לומר

גמא מרחקים. כמו המשפט "הסוס גמא ארץ" (חיריק מתחת הגימל צירה מתחת המם). יעני, הסוס בלע/שתה את המרחק. ורדה

Y. Welis

New member
אכן כן (מתוך איוב). ב-ע' זו צורה

משנית שמופיעה גם (נפוצה בארמית). משום מה הניב הזה נשתכח ממני.

Boojie

New member
לא רק אפשר,

גם מקובל לעשות את ההבחנה הזאת - "גמע" לשתייה, "גמא" למרחק.

קודם כל כדאי לשאול בפורום תעופה

אני לא מומחה גדול, אבל: לע"ד הוא לא היטה את ההגה כלפי מטה אלא הצידה (כמו בהגה של מכונית). הגלגול הצידה אמור לספק הנמכה בגובה וגם מסביר למה נאמר בהמשך המשפט שהמטוס התגלגל (ROLL). טייסים לא מנמיכים ע"י הטיית ההגה קדימה ("כלפי מטה) כי אז יהיה להם מה שנקרא g שלילי והם יקיאו את בני מעיהם. כאמור, פעולת ההנמכה מושגת ע"י גלגול הצידה ולא ע"י הטייתו קדימה. עכשיו לעניין המצערת (THROTTLE). אם הוא רצה להגדיל את המהירות אז הוא כנראה *פתח* מצערת. אבל אז עלול להיווצר מצב שהמטוס לא ינמיך אם מהירותו תגדל יותר מדי. כדי לא להסתכן, הייתי משאיר "משך את המצערת" כי זה לא ניסוח שגוי והוא פחות מחייב. אבל כמו שאמרתי - חפשי אישור בפורום תעופה.

טרנסל8

New member
עוד קצת אוויר

קצת הרחבה להסבר המדויק של סוס כסוף בעניין הציר: כל תנועת מטוס ניתנת לתיאור בעזרת שלושה צירים - אנכי, אופקי (זנב עד חרטום) ואופקי (קצה כנף לקצה כנף). את ההגה אי אפשר להטות הצידה - מה שכן ניתן לעשות הוא לסובב אותו הצידה (כמו מכונית) כדי להסתובב. המצערת היא מין ידית (שאינה קשורה להגה), ואותה מושכים החוצה כדי להגביר את סיבובי המנוע ופנימה כדי להרגיע אותו.

אני כמובן לא טייס,

אבל נדמה לי שבמטוס אין שום הגה, אלא מוט היגוי (ג'וי סטיק), שאותו דווקא כן מטים הצידה ולא מסובבים. בנפרד ישנה מצערת, לשליטה במהירות.

כן ולא

במטוסי קרב אמנם אין הגה אלא סטיק (לא ג'ויסטיק). אבל במטוסים קלים יש ויש - ראה למשל את תא הטייס של הצסנה. מכיוון שיש להניח שגיבור היצירה הספרותית אינו מטיס מטוס קרב, כנראה שאכן מדובר בהגה והמתרגמת המקורית צדקה.

למעלה