שאלת "מטבוחות"

rusty

New member
שאלת "מטבוחות"

היי, אשמח לדעת מה ההבדל בין מטבוחה למרמורה למרדומה ועוד שכאלו? כי אצלי זה כבר "סלט תורכי". אני עושה ככה: מזהיבה בשמן המון שום פרוס (10-12 שיניים) מוסיפה רצועות פלפלים כתומים, אדומים וירוקים מוסיפה 4-5 עגבניות קלופות וקצוצות מתבלת במלח, פלפל שחור פפריקה אדומה מתוקה וחריפה מנמיכה אש ומאדה כך עם כל הנוזלים עד שהכל מתרכך ונמעך. וזהו. אז מה זה? וריאציה של מטבוחה או שזה בעצם מטבוחה? כי יצא לי לאכול מטבוחה מרוקאית ממש מעדן שלא היתה דומה למה שאני עושה. ו"מרמורה" או "מרדומה" שראיתי נראה יותר כמו רוטב אדום ופיקנטי-חריף.

shir26

New member
ההבדל נעוץ בעדת המקור

ומן הסתם ישנם שינויים והבדלים קלים בין המתכונים השונים מה זה משנה איך קוראים לזה, העיקר שזה טעים לך....

כעיקרון מטבוחה ומרדומה זה כמעט

אותו הדבר למעט העובדה שמרדומה זה סלט של עגבניות, פלפל אדום קלוי, פלפל חריף קלוי. והמטבוחה זה סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף טרי. אם תרצי אני אצרף לך את המתכונים המשפחתיים שלנו לשני הסוגים.

Ayuda

New member
שתיים הן אך לא זהות

במכון שאת תיארת את עשית הכלאה של שני הסלטים. מרדומה/מרמומה/מקבובה אחת הן. זהו סלט עגבניות ופלפלים מתוקים על גווניהם ופלפלים חריפים,שום פפריקה ומלח. המטבוחה היא סלט עגבניות קלופות ,פלפלים חריפים קלויים שום ופפריקה חריפה. ההבדל הוא בפלפלים המתוקים. המרמומה נחתכת בחיתוך גס יחסית למטבוחה . כיוון שהעגבניות קלופות הן מתפרקות בבישול ויש המועכים הכל בסוף הבישול לקבלת ממרח עגבניות חריף. המטבוחה היא מהמטבח המרוקאי. המרמומה/מקבובה/מרדומה מהמטבח התוניסאי,הטריפוליטאי והלובי. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

shir26

New member
מתכון: מרדומה- מתכון טריפוליטאי

מתכון: מרדומה- מתכון טריפוליטאי רכיבים: *1 ק"ג עגבניות בשלות (לא מידי...) *2 פלפלים אדומים (או 3 גמבות) *ראש וחצי (כן, כן..) שום *פלפלים חריפים ירוקים טריים או אדומים יבשים -לפי הטעם (אני שמתי שלושה *אדומים חריפים ויצא לוהט...) *מלח וטיפונת סוכר * מעט שמן *צנצנת ריקה בנפח של 3/4 ליטר בערך *סבלנות אופן הכנה: לקלף את העגבניות, להוציא עוקצים ולחתוך גס. לנקות את הפלפלים האדומים מגרעינים וגידים לבנים ולחתוך לקוביות גדולות. לקלוף את השום. לטחון הכל במעבד מזון (כולל הפלפלים החריפים). להניח בסיר (רצוי טפלון) על אש בינונית עד שכל הנוזלים מתאדים (לוקח שעה וחצי בערך) מידי פעם לערבב. כשכל הנוזלים מתאדים לתבל במלח וטיפונת סוכר (רק בכדי לשבור את חמיצות העגבניות) ולהוסיף מעט שמן בכדי "לטגן" את התערובת שנוצרה. לערבב בתכיפות גבוהה שלא ישרף/ידבק למשך כ-10 דקות נוספות. להעביר לצנצנת מעוקרת ולכסות במעט שמן. אחרי שהמרדומה מתקררת לאחסן במקרר. שכבת השמן דואגת שהמרדומה תישמר לארוך זמן. הערות: מומלץ אמנם הכי טעים זה לאכול את המרדומה עם חלה טרייה (עם או בלי שקשוקה...) אבל אם פירור לחם יפול לצנצנת אז המרדומה תתקלקל תוך יום יומיים...לכן תתאפקו וקחו מהצנצנת תמיד עם כף נקייה... מקור המתכון: חמי (אבא של ניס...) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

rusty

New member
או - סוף סוף עושים לי סדר בבלאגן

אם כי טעים לי מה שאני עושה.. ואכן זה ממרח גס יותר במרקם ויש בו יותר חתיכות, אבל אחרי שטעמתי מטבוחה טובה - אין מה להשוות. בכלל - הטריף אותי שלא ידעתי מה ההבדל. אז תודה !!!!
ואם אפשר, אשמח לקבל מתכון למטבוחה מרוקאית. תודה,

למעלה