שאלת מחיר

מרב נוב

New member
שאלת מחיר

אני רוצה לקנות שטיח.
איך אדע אם המוצר יקר או לא?
(אני שואלת שאלה זאת מכיוון שחברה אמרה: "זה יקר" על חנות שחבר הציע).

במודו

New member
עושים סקר שווקים

עוברים בין כמה חנויות ובודקים מהם הדברים החשובים בשטיח.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממה יש לחשוש?

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה לי להבין למה זה גורם חשש, אבל זו בחירה, לא חובה

לא לחינם נאמר ש"זמן = כסף". כדי לחסוך (או להרוויח) כסף צריך בד"כ להשקיע זמן, ואפשר לחסוך לא מעט זמן אם משלמים יותר כסף...
&nbsp
כיום לא חייבים להשתמש ברגליים כדי לקנות, קל וחומר לערוך סקר שוק; יש אינטרנט גדוש ומלא בכל טוב. אבל אם את לא יודעת בדיוק מה את רוצה ו/או חשוב לך לראות ולחוש את המוצר פיזית לפני הרכישה, אין מנוס אלא להגיע פיזית לחנות (או להזמין אלייך סוכן הביתה, לא יודעת אם יש כאלה לשטיחים בימינו).
&nbsp
כמו כן גם עבודת הרגליים לא חייבת להיות מאומצת; יש אזורים שבהם מרוכזות חנויות המוקדשות לסוג מוצרים מסוים ואפשר לגשת ישר לשם ופשוט לעבור בקלות מאחת לשנייה. זה נכון גם לגבי שטיחים, לפחות באזור המרכז (אם כי שנים לא הייתי ולא קניתי).
&nbsp
אם את כבר יודעת בדיוק מה את רוצה, זו חנות ליד הבית שנוח לך לקנות בה ואת מוכנה לשלם את המחיר הנקוב, בחירה לגיטימית. כאמור, זמן שווה כסף, ואם לא בא לך לבזבז זמן כדי (אולי) לחסוך כסף ואת מעדיפה לחתוך ולקנות את מה שמצא חן בעינייך – סבבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שיודעים על כל מוצר: סקר שוק. כיום אפשר גם באינטרנט

להתחיל מ"זאפ", להמשיך בחיפוש בגוגל... לראות בכמה מוכרים את המוצר שמעניין אותך.
ובאופן כללי, מומלץ לשאול שאלות כאלה בפורום צרכנות, שם גם תוכלי אולי לקבל המלצות וטיפים לגבי המוצר המסוים.

trilliane

Well-known member
מנהל
הרעיון היה שתשאלי נקודתית על המוצר המסוים שאת מחפשת...

לא שתחזרי על אותה שאלה (כי אז תקבלי אותה תשובה, כפי שוודאי שמת לב).
&nbsp
אם תכתבי את מפרט המוצר שאת מחפשת (סוג השטיח / חומר / גודל / מטרה וכו') יוכלו לכוון אותך (אולי) מבחינת המחיר הסביר ו/או להפנות אותך לחנויות רלוונטיות. אבל כל עוד את כותבת שאלה כללית אין אפשרות לענות לך נקודתית.

מרב נוב

New member
הצדק איתך, מן הסתם

המטרה והגודל (400/80 ס"מ) הם הדברים היחידים שידועים לי .
אני רוצה שיהיה עבה. כמה עבה? עלי לראות במקום.
חומר? אין לי מושג. עלי לראות מה יש כדי לבחור.

בקיצור. העבודה שעלי להשקיע בחיפוש המוצר גם יקרה לי.
נראה לי שעדיף לקנות בחנות שהכי קרובה למקום מגוריי.

למעלה