שאלת מזלג XT 600

asparagos

New member
שאלת מזלג XT 600

תודה לעונים

שחרלרט

New member
אתה יכול להקשיח את המיתלים עם

ספייסרים,אבל עד גבול מסויים.ואם אתה בחור גדול אז תמיד הם יהו יחסית רכים.מיתלים של XT לא מכויילים להיות קשים לרכיבה אגרסיבית.אם אתה לא קשור לאופנוע ומחפש משהוא קרבי יותר עדיף כבר להחליף אופנוע.

asparagos

New member
נניח שהחלפתי את הספייסרים

לארוכים יותר, מה זה בדיוק נותן? מה החסרון בזה? כיצד החלפת שמן לצמיג יותר תשפיע? אגב, אני לא בחור גדול בכלל... אני שוקל 51 ק"ג, והמטרה היא להתאים את המתלים למסלול. נ.ב אני מבין שהמתלה עצמו חסר כוונונים ולכן הפתרון המוצע הוא ממש התערבות מכנית. תודה

שחרלרט

New member
אז לדעתי תוכל להקשיח את המיתלים

עם ספייסרים ואם תירצה להאט את פעולת הבולם,אז שמן סמיך יותר.

asparagos

New member
תודה, הבנתי את הכוון הכללי

עכשיו לשינוי עצמו, יש למישהו ניסיון בכוון בולם בצורה הזו, שיכול להגיד לי כמה ארוך צריך להיות הספייסר, וכמה צמיג השמן או שזה עניין של ניסוי וטעיה?

שחרלרט

New member
אכן כן,זה ניסוי ותהיה

איזה שמן כרגע יש לך? טיפ קטן,בתור ספייסר אתה יכול להשתמש בקפיץ נוסף באותו קוטר,כך גם תקשיח במידה מסויימת,אבל עדיין תישמור על מהלך מסויים.

asparagos

New member
כרגע בפנים השמן המקורי שמיועד ל XT

אני יודע כי החלפתי כשקניתי אותו. זהו אותו XT שלפני שנים שופר ע"י א.א... והבנתי שעבר יד או שתיים בין חברי פורום אחרים, אם במקרה מישהו מהבעלים הקודמים קורא ויש לו מידע שיכול לסייע לי, מוזמן לכתוב. נאמר לי כשקניתי אותו שהקפיצים הוחלפו לקשיחים יותר, והשמן לסמיך יותר. החלפתי שמן לשמן הרגיל, והורגש הבדל משמעותי בתפקוד המזלג, השמן הסמיך שהיה בפנים היה ישן מאד וככה הוא גם נראה,הריח ותפקד (בעצם לא תפקד)... טוב... בקיצור אני אתחיל מלהחליף לשמן סמיך יותר ומשם נראה, אם אני ארצה לנסות קפיץ שישמש כספייסר איפה קונים? תודה

enigo

New member
אל תגע בקפיץ

לפחות אחד הבעלים הקודמים שלו שקל "קצת" יותר ממך. למען האמת הוא מתמודד על תואר ה"רוכב הכבד במסלול" באחד השרשורים פה
(ולפני שהוא קופץ - כן, יודעים שאצלך זה מפוזר גם לגובה...). רוב הסיכויים שהקפית שיש שם אפילו קשיח מדי עבורך ובטח שהוספת ספייסר, שרק מוסיף לעומס הקפיץ הראשוני (שאותו מכוונים לפי משקל הרוכב) לא אמור להיות הדבר הנכון לעשות. תחליף שמן, ואם זה לא ירצה אותך - תחליף אופנוע. אין מה לעשות, זה מזלג מעידן אחר (אופציה נוספת - תחליף למזלג של בלגרדה. הבנתי שמתאים בול וכמה דרגות מעל מכל הבחינות).

asparagos

New member
OK... טוב לדעת

כנראה הגורל ייעד לכלי הזה מעבר בין ירקות שונים, חלקם כבדים וחלקם קלילים. החלפת מזלג נראה לי לא ממש נבון כלכלית, וגם יש לי מספיק מה ללמוד על ה XT לפני שאני עובר למשהו אחר... נחליף שמן, נראה מה ייצא :)

Mr. Pooh

New member
שיפור אפשרי נוסף...

נסה להוסיף שמן, משהו כמו 10% יותר מהכמות המקורית מבלי להעלות את הצמיגות יותר מידי או בכלל לא. אצלי זה עובד יופי.

45degrees

New member
אל תוסיף ספייסרים ואל תעלה מעל

צמיגות 15 לשמן מזלג. 20 לא עושה טוב לספיגת מהמורות קטנות. ספייסרים לא מוסיפים תכונות טובות למה שאתה צריך. ספייסרים יוסיפו עומס קפיץ ראשוני - זה יגרום למזלג עצבני יותר ביציאות מפניה ופתיחות גז, ולא ישפיע כהוא זה על התכונות אותן אתה כן צריך לשנות. כמו כן - מה קבוע הקפיץ שיש לך כיום במזלג? אם אתה לא יודע מה הקבוע, אני יכול למדוד אותו במדויק כאשר הקפיץ בחוץ.

למעלה