שאלת מוצקים:

אניני2

New member
שאלת מוצקים:

התחלנו וזה הולך! אבל שאלות: מתי זה יחליף ארוחה?? יכול ליהיות ששעתים אחרי רצתה לינוק? כמה בערך בערך בערך כמות במוצקים לארוחה? הרי זה אמור לבוא במקום...ואחכ הפירות גם....זה טבעי שאחרי זה תרצה? מים היא עוד לא מקבלת. אני לא ככ יודעת מה לעשות. אני לא יודעת מה הכמות של ארוחה אולי זה יעזור. אין לי בעיה להינק אותה אם היא רוצה, אבל טוב לי עם המחשבה שאוריד הנקות מצד שני עד גמילה איטית וטבעית. איך הגוף שלי יידע לא לייצר בזמן הזה חלב אם יום אחד היא מדלגת על הנקה ויום אחר לא?

Revili

New member
מוצקים

כל נושא אכילת המוצקים הוא מאד אינדיבידואלי ומשתנה מתינוק לתינוק... מה שנהדר הוא, שאת לא ממש צריכה לדעת את התשובות לכל מה ששאלת, עדיף פשוט להתבונן ולהקשיב לתינוקת שלך. כמות מוצקים בארוחה? בין כפית לשתי כוסות - כאשר היא מתחילה להוציא את האוכל, מסובבת את הראש מצד לצד ו"בורחת" מהכפית - זה סימן שאינה רוצה יותר וזה הזמן להפסיק. כאשר היא בוכה ואת מציעה לה לינוק והיא יונקת - זה הזמן שהיא צריכה חלב אם, שעה לאחר מוצקים או ארבע שעות...היא היחידה שיודעת. בעתיד, ככל שהמזון יהיה עשיר יותר בקלוריות, עוף, בשר, אבוקדו....המרחק להנקה הבאה יגדל ולבסוף ארוחת מוצקים תחליף את ארוחת החלב (אצלינו זה קרה בסביבות גיל 9 חודשים, 3 חודשים לאחר התחלת המוצקים). אל תחשבי בינתיים על הורדת הנקות, זה מוקדם מדי, הארוחות שלה הן ממש רק טעימות וערכן הקלורי מועט, ההנקה תהיה תזונתה העיקרית עוד מספר חודשים. אין צורך לתכנן מראש, זה פשוט יקרה לבד אם תקשיבי לתינוקת. בהצלחה.

אניני2

New member
תודה! עוד שאלה קטנה

אני פוחדת שהיא תאכל יותר מידי. יש כזה דבר? היא אכלה 120 גרם מוצקים...לא רוצה לגרום לה להקיא חלילה. ברור שהנקתי כשביקשה, אבל לא הייתי בטוחה במוצקים שהיא תגיד לי לא...כזו נשמה מתוקה פותחת פה יפה יפה.... מחר אתן 150 ואראה... אנחנו גם בלי מים עוד. סתם מבולבלת מזה.

Revili

New member
עוד תשובה..

לעיתים אכן אוכלים יותר מדי...קורה...ואז, זה יוצא כפליטה או הקאה - לא נורא, את כבר תראי שכמות הכביסה שלך גדלה פלאים מרגע התחלת המוצקים
שימי לב לסימנים שלה ובד"כ היא תדע מתי מספיק לה. כיוון שאת מערבבת את המזון המוצק עם כמות לא קטנה של מים, היא מקבלת מספיק נוזלים במזון וכמובן בחלב...אפשר בהדרגה להוסיף גם מים לשתיה, אך אין לחץ. כייף לך שהיא אכלנית טובה, זה חוסך די הרבה עוגמת נפש (לא מוצדקת) שחוות אימהות אחרות.

אניני2

New member
רוילי!תודה שאת תמיד עונה לי !!על

כל דבר ששאלתי, את ועוד כמה נפלאות שיש כאן! תודה!! התחלת ההנקה שלי היתה גיהנום...ממש! והיום הכל מדהים ומושלם, ובכל זאת, אני רוצה להתחיל לאט לאט לאט לאט לאט לאט להוריד. בשבילי. בשביל הגוף שלי, החיים שלי, ובכלל. יש לי המון סיבות, והפורום הזה תומך הנקה, אז זה קצת מוזר. אבל אני רוצה את זה לאט וביחד. איתה. ואם טוב לי טוב לה ולהיפך. וטוב לי שההנקות יירדו. אני שמחה שהולך טפו טפו עם המוצקים, ואני אשמח אם כמה ימים ברציפות ההנקה של הצהרים תרד, ועוד חודש יהיו פירות ועוד אחת תרד. באמת שאשמח, אף על פי שאני מאושרת להיניק אותה! אני אזרום עם זה...ונקווה שיילך טוב. תודה.פתאום זה לא להיניק וזהו...פתאום נכנסו גורמים אחרים, לוגיסטיקה כזו של כלים כפיות...מוזר.

talit2

New member
../images/Emo207.gif כאבי בטן וגזים

גם אנחנו התחלנו מוצקים. כלומר מחיות למינהן, כל ירק/פרי כמה ימים וכו'. אבל הקטנטונת שלנו, ממש סובלת מגזים וכאבי בטן. היא יונקת הרבה יותר ומתעוררת הרבה יותר בלילה. בבתעוררויות שלה, בלילה וביום הרבה בבכי קורע לב... מה עושים? הפסקה במחיות? יש איך שהוא להקל עליה??? תודה

מינימי2

New member
האם השינוי חל

עם תחילת המוצקים? אולי משהו שהוספת לאחרונה לא עושה לה טוב?

talit2

New member
כן

אני יכולה לאמר שהשינוי התחיל לאחר המוצקים אך לא מצאתי משהו ספציפי... האם להפסיק??

Revili

New member
אני הייתי ...

מפסיקה למספר ימים, רואה עם חל שינוי לטובה ואז מחזירה בהדרגה, כל פרי/ירק לבד למשך מספר ימים במטרה לנסות לבודד מחדש את הגורם.

מינימי2

New member
ואפשר גם

שהשינוי הוא דוקא במשהו שאת אוכלת...? אולי הגברת את צריכת החלב שלך, אולי משהו אחר שעובר אליה ועושה לה לא טוב...? שימי לב גם לתזונה שלך ואולי תעלי על משהו שהשתנה ויכול לגרום לה לאי נוחות. איזה מזונות אחרים היא כבר אוכלת פרט לחלב אם ובת כמה היא?

talit2

New member
היא בת חצי שנה + שבוע

אני לא שיניתי שום דבר בתזונה שלי. היא כבר אוכלת (או יותר נכון טועמת) כבר שלושה שבועות ירקות (כל ירק בנפרד כמה ימים) ופירות (גם זה בנפרד). לא הצלחתי לעלות על משהו ספציפי שעשה לה את זה, אבל אולי מן הסתגלות (או התמודדות) של מערכת העיכול שלה עם האוכל החדש. היא מאד מתעניינת באוכל שלנו, וממש רוצה לטעום, כך שמהבחינה הזו, היא די בשלה לטעימות.

מינימי2

New member
יכול להיות

שזו אכן הסתגלות של מערכת העיכול... את מערבבת את הירקות במעט מים? היא ממשיכה לעשות קקי כרגיל? האמת, שלא נראה לי שזה בהכרח קשור למוצקים, היא רק טועמת, ירקות בדרך כלל לא אלרגניים, מה שכן אומרים שגזר מבושל עלול לגרום לעצירות, אז אם את נותנת גזר אולי תנסי להוריד אותו בנתיים.. זה הדבר היחיד שעולה בדעתי. לגבי ההנקות - ייתכן שהיא הגיעה לקפיצת הגדילה של סביבות גיל 6 חודשים ולכן מבקשת לינוק לעיתים תכופות יותר. ובכלל, בסביבות גיל חצי שנה תינוקות רבים מתחילים להתעורר יותר בלילה מסיבות התפתחותיות שוות (חרדת נטישה למשל, הגורמת להם להזעיק את ההורים כדי להרגיש שהם לא לבד בעולם
) כך ששוב, אין קשר הכרחי למוצקים.

talit2

New member
את הירקות

אני מערבבת במים רתוחים, כדי שיהיה די נוזלי. גזר, היא בעצמה לא ממש אהבה... ו-כן, בהחלט נראה לי ההערות בלילה מסיבות של חרדת נטישה (אני רואה שהיא מחפשת אותי, ואם אני נעלמת לה מהעיניים, היא יכולה להתחיל לבכות נורא...). איזה שלב קורע לב... לא?

מינימי2

New member
תלוי איך מתייחסים אל זה ../images/Emo13.gif

האמת שהרבה יותר קורע לב כשהם חוזרים מהגן ומישהו היכה אותם, או כשאת רואה מול עינייך אחד הילדים דוחף או דוחה אותם
נכונו לנו הרבה רגעים קורעי לב לאורך החיים.... אבל מצד שני, אנחנו שם לתמוך בהם, לאהוב אותם תמיד ולהראות להם שגם כשהם חרדים, עצובים, כועסים - אנחנו שם בשבילם... כל זמן שמדובר בדבר שאנחנו יכולים לשנות ולהשפיע עליהם (למשל לא לעזוב תינוק חרד...) אז זה קל יותר... כשזה מתחיל לגעת בתחומים בהם יש לנו פחות שליטה זה הרבה יותר כואב... אבל איך אומרים... סה לה וי :O)

אניני2

New member
דכאון קל...כבר יומיים שהיא לא רוצה

עושה לי פרצוף...ביומיים האלו היה דלעת. אולי היא לא אוהבת...:)מחר נוציא הדלעת ונכניס גזר חזרה ונראה מה המלכה הקטנה תעשה...כבר כל כך התלהבתי....

מינימי2

New member
לא נורא!

לאט לאט ובלי לחץ. לא רוצה לא צריך:O) מה היא כבר אוכלת? ניסית בטטה? טעימה לדעתי יותר מדלעת...

אניני2

New member
הימים שהיא אכלה בכייף טעימות+

כמות נחמדה היו עם תפוח אדמה קישוא(קצת) וגזר אני שוקלת אם מחר לחזור לזה ולהוריד מהמינון של הקישוא ששמתי אתמול והיום או לנסות בטטה..יען כי הרכב מנצח לא מחליפים...סתם! אני אנסה גם בטטה אבל אחזור למתכון הקודם מחר לראות שהכל בסדר עם עניין האוכל...בכללי.

מינימי2

New member
קחי בחשבון גם נסיגות :O/

לא תמיד ההתקדמות רצופה ולפי הציפיות שלנו... אם תשדרי שאת רגועה, לא תלחצי עליה ותמשיכי ליצור סביב האוכל אוירה רגועה ונינוחה, סביר להניח שיהיה בסדר(לפחות ברוב המקרים :O)) במקרה הכי 'גרוע' היא לא תאכל זמן מה מוצקים (את תמשיכי להציע, ואם היא לא רוצה אפילו לטעום אז תוותרי ותחכי למחרת). עדיין יש את החלב שלך שהוא עיקר התזונה שלה עכשיו :O)

אניני2

New member
היתי מזה רגועה וכייפית, והיא גם! אנ

אנחנו ביחד בזה...ואתמול היא היתה ככה אז גם אני, וכנל היום...אני רגועה שנותת לה ולא דוחפת בכלל.העיניין הוא לקבל את השינויים, אצלי בראש, ואולי זה יותר פשוט...לא אוהבת דלעת....נראה מה יהיה מחר.

למעלה