שאלת מוצקים

שאלת מוצקים

אם אני רוצה להפוך מנת פירות לארוחה, מה אפשר להוסיף? בן 7 חודשים.
אני זוכרת שהכנתי דייסת שיבולת שועל, אבל זה כבר לשלב של אוכל מעוך, לא טחון. נכון?
והבנתי שמוסיפים טחינה. את זה מעולם לא עשיתי עם הגדולים. מה עושים? מערבבים פרי טחון עם טחינה גולמית?
מה עוד אפשר?

iameden

New member
אפשר דייסה, טוחנים קודם

ואז יש לזה מרקם טחון... וכן. פשוט להוסיף טחינה גולמית (בלי מלח ואני מעדיפה טחינה מלאה) ולערבב... אפשר גם שקדיה ושמעתי על הרבה שמוסיפות אבוקדו. אני פשוט נתתי כמו שהוא

smv72

New member
פירות

שמים את הפירות שאת רוצה לטחון נגיד בננה אגס תפוח וכפית וחצי -2 כפיות של טחינה גולמית ואני מוסיפה גם ממרח תמרים או סילאן גם בקירוב,ביסקוויטים פתי בר וקצת מים שלא יהיה סמיך מידי אך תשתדלי שלא ייצא נוזלי יוצא מרקם מעולה ,טעים ומשביע.

אושר מ

New member
ארוחת פירות= פירות פלוס תוספת שומן בריא

תוספת שומן יכולה להיות אבוקדו/ טחינה גולמית/ ממרח שקדים (100% שקדים בכבישה קרה).

אני טוחנת מראש תפוח ואגס מאודים ושומרת בקוביות קרח בפריזר. ואז מוסיפה בננה/ תות/ קיווי וכו' ושקדיה או אבוקדו (כי טחינה הוא מקבל בגן במשך השבוע).

Cafe Latte

New member
אני לא מבינה איך מוסיפים טחינה לדייסה, אותי זה דוחה. זה

לא מסתדר לי מבחינת הטעמים. אבל אני מוסיפה שקדייה, זה ממש כמו חמאה, רק טיפה מתקתק.
עד היום האמת שהילד שלי אוכל דייסה בצורה כזאת, עם כפית גדושה של שקדייה.

טחינה+מתוק=חלווה

אני מוסיפה בדרך כלל טחינה וסילאן עד גיל שנה, ואחר כך טחינה ודבש.
זה יוצא ממש טעים.
אבל גם שקדיה זה טעים מאוד, ולפעמים אני מגוונת עם שקדיה.

Cafe Latte

New member
אני מתה על טחינה, אני גם מתה על חלווה.

אבל טחינה בדייסה נשמעת לי לא טוב - משהו לא מסתדר לי, מרקמית.
ואני גם לא אוהבת סילאן

iameden

New member
בדייסה לא ניסיתי אבל יוצא טעים עם פירות

ושקדיה טוב באותה מידה. בדייסה, אגב, יוצא מאוד טעים להוסיף שקדיה דווקא

בועת sabon

New member
אפשר לנצל"ש לכמה שאלות? (ארוך)

בן 8 חודשים וקצת (גיל מתוקן עוד מעט 7 חודשים). באחוזון המתוקנן הוא 50 כך שאין בעיית משקל. מוכן לאכול טחון אבל מסתדר גם עם פירות רכים במסנן פירות וחתיכות קטנות של אוכן רך. מקבל ארוחת פירות או ירקות כמו עגבניה ואבוקדו/חלמון של ביצה קשה/טחינה כשקם משנת בוקר וארוחה חמה בצהריים שהיא מרק ירקות טחון עם בשר או עוף. איך אפשר לגוון? מה כדאי להוסיף? מתי מוסיפים דגנים וקטניות? לשמחתי עד עכשו לא הראה רגישות כלשהי.
שאלה/בעיה נוספת היא שהוא לא מוכן לשתות מים. ניסיתי בבקבוק ובכפית, לפני, במהלך ואחרי ארוחה ובין ארוחות. יש לו יציאות קשות, קטנות ומרובות במהלך היום והדבר היחיד שהצלחתי בינתיים זה לתת לו פעם-פעמיים ביום מטרנה מדוללת מאוד שאותה מסכים לשתות. ברור שזה לא יכול להיות פתרון קבוע. איך אני מרגילה אותו למים?
שאלה שלישית מתי מתחילים לתת מוצרי חלב ובאיזו ארוחה? להתחיל כבר עם ארוחה שלישית? חוששת שזה מוקדם מדי.

תשובה חלקית

לא מבינה בגילאים מתוקנים, אלא רק ב"רגיל":
1. אפשר לגוון מבחינת הפירות, פשוט כל פעם לתת פרי אחר + שומן אחר. לא רואה סיבה לגוון מעבר לכך.
2. מבחינת המרק, אפשר במקום בעוף השלם לבשל קציצות עוף בתוך המרק.
3.את כבר יכולה להוסיף קטניות ודגנים.
4. מוצרי חלב לרוב מוסיפים בסביבות 9 חודשים. או שנותנים בבוקר יוגורט עם פירות, או שזה הבסיס של ארוחת ערב.
5. ארוחת ערב נותנים כששתי הארוחות התבססו, סבי גיל 8-9 חודשים.
6. מים גם שלי לא לוקח יותר מדי. אני נותנת לו לשחק עם הבקבוק כנשכן, וחלק מהמים כן נכנס לפה.

בועת sabon

New member
תודה על התשובה

עשית לי קצת סדר...

קציצות זה רעיון טוב. אחפש מתכון לקציצות רכות.
אני נותנת לו קצת את הבקבוק. עדיין לא מחזיק אותו יציב לבד. הוא יורק את המים ולפעמים מתעצבן ומתחיל לבכות.

אושר מ

New member
עונה על מה שאני יכולה...

בגילו הוא כבר יכול לאכול הכל על פי המצלמות משרד הבריאות למעט דבש וחלב ניגר. כלומר את יכולה לגוון לו איך שאת רוצה. לחם עם ממרח, ירקות חתוכים וכו' (לא דברים עגולים כמובן אותם צריך לפרוס).
א. צהריים אני בהתחלה פשוט לקחתי את האוכל שלנו וטחנתי (פלפל ממולא עם אורז ובשר, קציצות ברוטב סלק וכו'. פשוט טחנתי קצת למרקם גס).
את יכולה כבר גם לתת לןו דגנים קטניות וגם לגוון את החלבון עם דג מפורק.

לגבי מים לא הייתי דואגת. בגילו עדיין עיקר הנוזלים בגוף מגיע מהנקה/ תמ"ל. יציאות קצת קשות זה אופייני כשמתחילים מוצקים ובדר"כ הגוף מאזן את זה תוך X זמן. כן חשוב שהוא יהיה מורגל לשתיית מים לפני גיל שנה.
אפשר לנסות כוסות אימון.
ובעיקר מה שצריך זה לתת הרבה דוגמא אישית. פשוט תתחילי להסתובב כל הזמן עם בקבוק ושיראה אותך שותה מים כל הים. שלוק פה שלוק שם בתדירות גבוהה. הוא ירצה לחקות אותך בשלב מסויים.

בועת sabon

New member
תודה

האוכל שלו הוא ברובו עדיין מחיתי. לארוחת צהריים אני טוחנת לו מרק שאני מבשלת לשאר המשפחה.
חשבתי שעם דגים צריך לחכות עד גיל שנה.
היציאות שלו קשות כבר הרבה זמן. אני חוששת שהוא פשוט לא שותה

אושר מ

New member
את יכולה לטחון לו את שאר האוכל

אני טחנתי פלפל ממולא עם הרוטב של הפלפל. אמנם למרקם גס ולא משחתי לחלוטין, אבל את יכולה לטחון יותר או לחלופין לנסות לשנות מרקם.
&nbsp
הוא יונק? עולה במשקל?
אולי תשלבי לו יותר עגבניות בתזונה זה עוזר ליציאות רכות

kyki

New member
במידה ותתני כבר מוצרי חלב

אז קניתי לתאומים שלי גיל בטעם תות. זה עשה פלאים ליציאות שלהם. אני מגוונת בין גמדים שטוזים וגיל בטעם תות.
הם גם אוהבים.
מצרפת לינק של מתכונים :
http://matkonia.co.il/

למעלה