שאלת מונקאפ

שונצו

New member
את מחדירה לנרתיק, במקום טמפון

למעשה ההגדרה ה"מיינסטרימית" של זה היא תחליף רב פעמי לטמפון. במקום לספוג את הדם, זה אוגר אותו - זו כוסית (גביעונית, לפי ההגדרה) סיליקון. כשמגיע זמן ה"החלפה" את מוציאה, ובמקום לזרוק - את מרוקנת, מנקה ומכניסה חזרה פנימה.

תודה ועוד שאלה..

סליחה על הגרפיות.. אבל הנרתיק זה איבר צר, איך בדיוק נכנסת לשם כוסית? זה מה שלא כל כך הבנתי כשראיתי את התמונות

היא מתקפלת ../images/Emo13.gif

זה עשוי מסיליקון רך ואת מקפלת אותו באמצע ואז מכניסה בפנים הוא נפתח ויוצר ואקום.

וואו. אין כמוך!!

תודה רבה רבה. אין ספק שקיבלתי הסבר מפורט.. האמת, נשמע מעניין ובעיקר חסכוני לנו ולסביבה.

לי יש מונקאפ

ואני משתמשת איתו בלילה בלי שום בעיה, וגם במשך היום, מכניסה בבוקר לפני שיוצאת מהבית ולפעמים מרוקנת רק בשעות הערב המאוחרות (לפעמים יוצא משהו כמו 12 שעות פלוס מינוס). מעולם לא היו לי נזילות. אני קניתי בארץ אבל חברה קנתה באיביי ב 120 ש"ח והגיע אליה תוך שבוע בערך. פשוט תינסי לאיביי ותחפשי את המוצר שאת רוצה. תהני - זו המצאה מדהימה. אני ממש מנסה למכור אותה לכל מי שאני מכירה.

שושונלה

New member
אני קניתי באיביי

קניתי orange cup ויש גם green cup ו-blue cup וכו' - הם אותו דבר רק בצבעים שונים. אני מאוד מרוצה
. ורד

יש לי שאלה: תמיד כולן כותבות רק דברים נפלאים

על המונקאפ. ואני שואלת... מה, באמת שאין שום שום חסרונות?! אני באמת שואלת, כי זה באמת נשמע פתרון פלא במיוחד אם מנסים להפחית את צריכת הח"פ. אבל אני שואלת את עצמי... מה אני מפספסת?

ילדותי2

New member
תשמעי

למען הגילוי הנאות: אני משתמשת נלהבת. ממה שאני מבינה, יש נשים שהמונקאפ לא נוח להן (תעשי חיפוש כאן על רחם אחורי, נדמה לי שזה קשור) אבל אז יש פירמות אחרות שכן נוחות. עוד חסרון שאני מניחה שקיים רק לפי חוברת ההדרכה הוא שבמקרה של שרירי רצפת אגן מאוד חלשים - ייתכן שהמונקאפ לא ישאר במקום הנכון ואז עשויות להיות דליפות (כמובן שאפשר יהיה להוציא אותו, לא צריך להבהל). המחסום, לעניות דעתי, הוא בעיקר פסיכולוגי. אה, ויש גם את ההתעסקות של ההרתחה בתחילת ובסוף מחזור ואת הניקוי המינימלי פעמיים-שלוש ביום. עדיין, הרבה פחות מסובך מחיתולי בד.

קשתית9

New member
אוקי, הנה אני מצטרפת...

כמעט 7 חודשים אחרי הלידה תפס אותי מחזור ראשון- היתי בטוחה שיגיע הרבה יותר מוקדם, אגב, היתה לי הפתעה נעימה ש7 חודשים הוא לא בא- והשתכנעתי שאני הולכת לקנות איזה גביעונית , כנראה איריס קאפ בגלל המחיר. כל מי ששמעתי שמנסה את זה יש רק מחמאות- והשתכנעתי. מזל טוב לי

gabriellalla

New member
לי יש רחם אחורי, דווקא הסתדרתי עם זה

לקח איזה יום - יומיים להבין איך בדיוק למקם אותו בפנים בצורה הכי אופטימלית ונוחה, אבל אחר כך כבר לא הרגשתי אותו.

המונקאפ דורש הסתגלות

לפחות אצלי, לקח לי כמה מחזורים כדי להבין איך בדיוק שמים אותו בצורה נכונה ומגיעים לאטימה מושלמת. ברגע שהבנתי הפכתי למשתמשת נלהבת מאד
אצל הרבה נשים יש בעיה עם ההתעסקות הספציפית שהמונקאפ דורש - היכרות מעמיקה (תרתי משמע) עם האיזור "ההוא"
ובעיקר ההתעסקות עם הדם. מי שגדלה עם הידיעה שזה "מגעיל" תתקשה להתעסק עם זה אחר כך במקום למשוך בחוט ולא להסתכל ולא לגעת. אצל חברות שלי שלא הסתדרו עם המונקאפ, זו היתה הבעיה המרכזית.

אוקיי, ממה שאתן כותבות זה מתחיל

להישמע יותר "מאוזן"
. סתם הרגיש לי מוזר קודם ובעיקר כי הרגשתי שאני מפספסת משהו. ממשיכה לשקול את הנושא ברצינות... תודה

באמת אין חסרונות ../images/Emo13.gif

למעט העובדה שזה מוצר רב פעמי, עבור הרבה נשים רק זה מהווה חסרון בלתי עביר.

Mrs Piggy

New member
יש כאלה שלא יכולות להשתמש

ואני דוגמה. פשוט לא יכולה, ניסיתי שני סוגים שונים וזה לא הולך

שונצו

New member
כמו שלימור כותבת באתר שלה- זה ענין של העדפה

כלומר, תלוי איך את רואה את זה. בגדול, באמת אין לו חסרונות. אבל - אם את לא מרגישה בנוח עם הגוף שלך ו/או מתקשה או נגעלת להכניס יד פנימה - אז סביר להניח שלפחות בהתחלה יהיה לך קשה להסתדר איתו. חסרון מאוד גדול הוא חוסר היכולת להחליף/ להחזיר; זה מוצר אינטימי, שהולך להיכנס לגוף שלך, ואת צריכה להיות בטוחה שאת מעונינת בו.... אם כי אני מניחה שלא חסרות נשים שהיו מוכנות לקנות את זה יד שניה, אחרי ניקוי וסטריליזציה, כמובן.

יש לי מה זה נחת מהשרשור הזה ../images/Emo9.gif

כי כל הידע, כי כל האפשרויות, כי הכל פרוש לפנינו ! מי ידעה בארץ לפני 10 שנים מה זה מונקאפ , מי תפר תחבושות רב פעמיות? חבורה מצומצמת ידעה על הקיפר, שרהלה תפרה לעצמה תחבושות רב פעמיות ושירה רק התחילה לייצר אותן ואף אחד לא ידעה מה היא רוצה, ותראו היום!

tuku3

New member
../images/Emo26.gif איך יודעים איזו מידה ?

עשיתי חיפוש באיביי ואני רואה שיש מידה A ומידה B

למעלה