שאלת מולטים

drinkit

New member
שאלת מולטים

שמתי לב שרבים עברו בהיכל המשקאות של בן גוריון לאחרונה. מה המולטים האיכותיים יותר שראיתם שם לאחרונה (עם עדיפות לאיילה)? אני פשוט מנסה לתמרן בין תכנון הקנייה בדיוטי פרי שלנו לבין תיכנון השיטוט בחנויות לונדון. תודה, אלף.

capsicum

New member
Islay

אמרת "מולטים איכותיים ביותר"- אמרת איילה, הלא כך? :) אני אישית מתענג עכשיו על הבקבוק של Ardbeg בן 10 שנים. מחירו בדיוטי, אם אני לא טועה, בסביבות 35 דולר. רכשתי אותו לאחר שגמרתי את הבקבוק מהמזקקה השכנה- Laproaig, אף הוא בן 10 שנים ועולה כמה גרושים פחות. יש כמובן את Laproaig בן 15, אבל אין להשיגו בדיוטי ומחירו בלונדון יהיה זהה למחיר אחיו הצעיר בדיוטי- כ-34, אבל לא דולר, אלא לירות... ולא עבור בקבוק של ליטר, אלא 0.75... יש שיגידו- טעם של מדורה, אבל אני אומר- הרבה טעמים של עשן, מי ים, עוצמה- אין כמו Islay רם

D r a m b u i e

New member
טעמתי את הקול איילה לפני כמה זמן

הוא איכותי מאוד, אבל לדעתי הטעם של היוד שם מוגזם, גם הארומה. לכל חובבי הז'אנר מדובר על וויסקי טוב מאוד.

drinkit

New member
חברים תודה

לא הבנתי את צהלת השמחה של מנהל הפורום אבל מילא. נראה לי שהמחיר עבור הארדבג הוגן. הביקבוק של 1977 דווקא לא קיבל ציונים מלהיבים (לעומת אלה של ה1978 וה 1975) אבל הדומיננטיות של האיילה דווקא מורגשת יפה בגילאים הצעירים, ככה שהתמורה לכסף עדיין ט"מ. חשבתי שאולי אפשר למצוא שם ברוקלאדי עדין, בשביל הלגימות של לפני השינה, אבל כנראה שהגזמתי. יחכה לחנויות מעבר לים. שוב תודה. אלף.

לצערי את ה 78 וה 75 לא טעמתי

אבל אני יכול להגיד מנסיוני ולדעתי האישית שהבקבוק היה שווה כל סנט -- תענוג כל פעם מחדש לשתות ממנו.

drinkit

New member
כשמשווים בין זהב לפלטינה...

אני בטוח שקשה להתאכזב מארדבג 77, למרות הציונים. לצערי לא יצא לי לטעום אותו (ככה שבעצם זו אולי הזדמנות טובה). דווקא את ה78, שבוקבק כשהוא בן 20, אני זוכר כאחד המולטים, תיקון - המשקאות, תיקון נוסף - דבר מזון, המופלאים, המפתיעים והמורכבים ביותר שיצא לי לטעום. ה75, עם שתי הגרסאות שלו (18 ו-23 שנה), הוא כבר הרבה יותר אופייני - פיטי ומאד ימי. ככה לפחות בתיעוד הצנוע שלי (את שניהם דגמתי בפעם האחרונה לפני שנתיים אבל הזיכרון, בעיקר של הפאלם, עדיין בועט). בכל מקרה אכן מדובר במזקקה משובחת, לטעמי עדיפה על השכנות שלה לפרואיג ולגוואלין (שוב - עם היחסיות המתבקשת - הם עדיין לא רעים..) אלף.

למעלה