שאלת מה עדיף

shibolet 27

New member
שאלת מה עדיף

אנחנו זוג צעיר שרוצה לממש חיסכון של 30K עבור המשפחטומתית האידאלית... אחרי הרבה חיפושים הגענו למסקנה שהרכב האהוב עלינו הוא סקסו 1400 מודל 2000-2001, כי הוא חסכוני ונוח . רק הבעיה היחידה איתו היא הפחת המטורף וגם העובדה שקשה למצוא אחת במצב טוב. קיבלנו הרבה המלצות לגבי קורולה, אבל אז אנחנו צריכים ללכת הרבה אחורה בשנתון למודל 96. אז צימצמנו את הדילמה לסקסו או קורולה קצת ישנה. מה עדיף מבין שתיהן? הפרמטרים הכי חשובים לנו זה : אמינות, צריכת דלק ונוחות. תודה רבה

פרטנר

New member
הפחת המטורף הוא לטובתכם.

תיקנו רכב טוב (סקסו) במחיר זול לאחר שהמחיר צנח מאוד בשנים הראשונות. הסקסו מאוד נוחה, חסכונית כשבסעיף האמינות לקורולה יש מוניטין טוב יותר. אם תעדיפו סקסו ידנית -תרויחו.

shibolet 27

New member
לפי מה שראינו

הסקסו לא רכישה נבונה כלכלית. אם אנחנו קונים אותה ב 30k, בעוד חמש שנים היא שווה כמעט חצי, זו לא צניחה חדה מידי שלושת אלפים ש"ח לשנה? אם נקנה סקסו אוט' עם 100K קמ הסבירות שנצטרך להחליף לה גיר גבוהה? ולא, אין לנו אפשרות לידנית....

shibolet 27

New member
ייתכן,

אבל לפחות זה רכב עם שוק וזה יתרון מסוים , לא? אין לי הרבה מושג בתחום, קצת מפחיד אותי שסקסו תהיה בלתי מכירה בעוד 5 שנים, יש בסיס לחשש כזה?

פרטנר

New member
עוד 5 שנים..

אתם קונים רכב ב30000 ש"ח ומה שמדאיג אותך זה למכור אותו עוד 5 שנים? סביר להניח שבעוד 5 שנים המחירון ירד משמעותית אך גם כיום את מקבלת רכב במחיר נמוך יחסית לשנתון. מכונית אינה השקעה לטווח ארוך ולכל מכונית במצב טוב יגיע גם הקונה . מה שצריך יותר להעסיק אותך זה התאמת הרכב לצרכים שלכם, ולהעדיף את הרכב שאתם "מתחברים" אליו יותר ונעים יותר לנסוע ולנהוג בו. ומדוע שלא תבחנו עוד אופציות בתקציב הזה?

shibolet 27

New member
תראה,

הניסיון היחיד שיש לי עם מכירה של מכונית היה מר. היא היתה בת 11, אבל בסדר, ובלתי מכירה לחלוטין. בסוף נאלצתי למכור אותה למוסך בשקל תשעים, והפסדתי עליה הרבה הרבה כסף. נכון, יכול להיות שיש הרבה הבדל וסקסו טובה בת 10 תהיה מכירה, אבל בטח שזה מטריד אותי לאור הניסיון העגום. צימצמנו את האופציות לשתי אלו אחרי תקופה שבדקנו דברים. סקסו היא העדפה מספר 1 שלנו אבל מפחידים אותי לגביה (שאין לה שוק, והשהגיר לא אמין) ורציתי לשאול אם לאור החסרונות האלו קניה נבונה יותר תהיה הקורולה (שגם היא עונה על הדרישות). תודה בכל מקרה

Bik101

New member
אם זה החישוב שלך

יכול להיות שאתה לא בשל כלכלית להחזיק רכב וגם..נראה לי שבעוד חמש שנים יהיה לך הרבה יותר קשה להיפטר מרכב בן 15 מאשר מרכב בן 10

ronit ronit 1

New member
נכון המכונית תהיה שווה חצי

כלומר "הפסדתם" 15K לעמת זאת עם תיקנו רכב 2007 כדוגמאת הונדה סיווק שהיא שומרת ערך גדולה ביותר חדשה מנילון בערך ב150K בעוד 5 שנים היא תהיה שווה סביב 90K כלומר "הפסדתם" 60K פי 4 יותר משהפסדתם על הסקסו לכן לפי השיקול שלכם יותר כלכלי לקנות הונדה חדשה (ירידת ערך של 10% בשנה) לעומת סקסו (20% בשנה)

למעלה