שאלת מדור לילדים

מצב
הנושא נעול.

q w e r t y1

New member
שאלת מדור לילדים

שאלת מדור לילדים
בכוונתנו למכור את הדירה המשותפת שלנו ולחלק את הכסף בינינו. 1. מה הם אחוזי ההשתתפות שלי במדור לשתי ילדות בגיל 10 שאצטרך לשלם במקרה שתישכר דירה דומה? 2. אפשרות שניה שתרכש דירה חלופית בעזרת משכנתא (בבעלות האישה)? 3. במידה ויש יתרון כלכלי לאחת האפשרויות, האם אני יכול לכפות על האישה לבצע אותה?

תשובה

שאלת מדור לילדים
בכוונתנו למכור את הדירה המשותפת שלנו ולחלק את הכסף בינינו. 1. מה הם אחוזי ההשתתפות שלי במדור לשתי ילדות בגיל 10 שאצטרך לשלם במקרה שתישכר דירה דומה? 2. אפשרות שניה שתרכש דירה חלופית בעזרת משכנתא (בבעלות האישה)? 3. במידה ויש יתרון כלכלי לאחת האפשרויות, האם אני יכול לכפות על האישה לבצע אותה?
תשובה
השתתפות האב במדור 2 ילדים שנמצאים במשמורת האם היא בשיעור 40% מהוצאות המדור של שלושתם, לפי הפסיקה. פירוק שיתוף בדירה מתבצע על ידי מכירת הדירה וחלוקת התמורה בין הצדדים. לא נראה שאתה יכול לכפות על האישה לרכוש דירה חלופית.

q w e r t y1

New member
מאיזה סכום מחשבים את 40 האחוז?

תשובה
השתתפות האב במדור 2 ילדים שנמצאים במשמורת האם היא בשיעור 40% מהוצאות המדור של שלושתם, לפי הפסיקה. פירוק שיתוף בדירה מתבצע על ידי מכירת הדירה וחלוקת התמורה בין הצדדים. לא נראה שאתה יכול לכפות על האישה לרכוש דירה חלופית.
מאיזה סכום מחשבים את 40 האחוז?
1. אני מניח שמשכר דירה דומה לשלנו באזור בו אנו גרים. האם מעבר לשכר הדירה נוספות הוצאות נוספות שאני צריך להשתתף בהן? במילים אחרות, מהן הוצאות המדור? 2. בגיל 18 אני אמור לשלם כשליש מהמזונות. האם זה כולל גם את המדור?

עד גיל 15 זה אכן 40%. אח"כ יש מקום

תשובה
עד גיל 15 זה אכן 40%. אח"כ יש מקום
לכאורה, לחלק את חיוב המדור בין שני ההורים לפי מצבם הכלכלי. אך הפסיקה איננה מקפידה בענין זה ומחייבים בד"כ את האבא ב 40 אחוז ללא הגבלת זמן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה